Een onvergetelijke fotografiereis naar een bewogen regio. We krijgen er niet genoeg van de veelkleurige cultuurfenomenen: gebouwen, landschappen, kleding, portretten, stad en platteland. We leggen alles vast op de gevoelige plaat onder professionele begeleiding van fotograaf Thierry Vanhuysse.

Myanmar was 40 jaar lang afgesloten van de rest van de wereld. Pas nu krijgen we een blik op haar rijke natuur, cultuur en landschappen. De geschiedenis van het Gouden Land is bewogen, en ook de actuele toestand is hard. Toch is het voor fotografen een paradijs: prachtige tempels in Bagan en Mandalay, mensen van de Chin-stam in Mount Victoria en nog veel verborgen parels die we onderweg tegen komen.

 

Waarom deze trip zo fantastisch is:

Dit lijstje krijg je voor je lens als je deelneemt aan de reis:

 • het stadsleven in smeltkroes Bangkok met haar beroemde Bhumibol brug en Chinatown
 • de vroegere hoofdstad van Thailand Ayuthaya
 • de iconische U-Bein brug en lokale vissers bij zonsopgang
 • de boedhistische tempels van Mandalay
 • jonge monniken bij het Pho Win Daung tempelcomplex
 • traditionele stammen met bijzondere tatoeages in Mindat en Kanpetlet
 • rit over de bergpas van Mount Victoria
 • luchtballonnen en nachtelijke sterrenhemels boven Bagan
 • de verborgen binnenkant van de Bagan tempels waar we jonge monniken zien bidden in de galerijen.

Omdat de reis volledig rond fotografie draait, hebben we de hele reis gepland rond de juiste lichtomstandigheden op de juiste plaats.

 

In het kielzog van Thierry Vanhuysse

Thierry reist zijn fotocamera achterna en heeft een zwak voor mensen: zowel in steden als in andere culturele settings legt hij op zijn eigen unieke manier de menselijke natuur en cultuur vast. Hij is een uitstekende begeleider van reizen en geeft je nieuwe inzichten en advies over hoe je fotografie anders bekijkt. 

Boek deze reis

5980 euro
€750.00
Inschrijven voor
01 sep 2019
Begeleider
Thierry Vanhuysse
Inclusief
Internationale en nationale vliegtuigtickets (!), alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, verzekering garantiefonds.
Exclusief
Alcoholische dranken en frisdranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), aankopen van persoonlijke aard.

Bangkok

Changwat Ayutthaya

Mandalay

Monywa

Mindat

Kanpetlet

Pagan

Fotografiereis naar Myanmar: accommodatie en vervoer

We reizen met lokale bussen of minibusjes in Mandalay en Bagan.

Voor de trip naar Mindat en Kanpetlet gebruiken we huurbusjes.

We verblijven in comfortabele hotelkamers. In Mindat en Kanpetlet is de accomodatie iets meer basic, maar toch nog goed.

We proeven lokaal Myanmarees eten of algemene Aziatische keuken. In Mindat en Kanpetlet is er geen westers eten ter beschikking, dus daar eten we echt lokaal. In Bagan en Mandalay is het eten meer internationaal.

 

Is deze fotografiereis naar Myanmar iets voor jou?

Ben je gebeten door fotografie (pas begonnen of gevorderd) én door een ferme reismicrobe? Ben je mateloos geboeid door kleurrijk Azië? Wil je op fotografisch vlak het onderste uit de kan halen tijdens je reizen? Dan is deze trip een absolute aanrader!

 

Klimaat, kledij en materiaal op fotografiereis in Myanmar

Overdag kan het heet en tropisch zijn. Draag comfortabele, luchtige kleding. Tip: zorg voor schoenen die je makkelijk uittrekt. In de vele tempels moeten we immers op blote voeten naar binnen.

In de bergen bij Mindat en Kanpelet kan het 's avonds en 's ochtends heel koud zijn (rond het vriespunt). Voldoende warme kleding is dus zeker ook een must. Er zijn in die regio geen verwarmings- of koelsystemen in de hotels.

Zet zeker op je reislijst:

 • DSLR met breedhoek- en portretlens
 • Statief voor landschapsfoto's
 • Goede wandelschoenen, liefst waterdicht
 • Insectwerend middel
 • Laptop met voldoende ruimte voor je foto's
 • Voldoende geheugenkaarten
 • Zaklamp voor vroegochtendwandelingen

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons