Deze reis staat volledig in het teken van de IJsberen-fotografie. IJsberen (en 's nachts Grizzly beren) komen samen op Barter Island voor het zee-ijs zich vormt, om zich aan te vetten voor de winter.  De IJsberen komen af op de karkassen van Bowhead whales, waarop de Inuit jagen.

 

Tussen Inuit en Ijsberen

Yves is erin geslaagd om 5 dagen te reserveren op deze indrukwekkende site. We kunnen de IJsberen benaderen op de stranden dichtbij Kaktovik met kleine bootjes. Zo kunnen we veilig èn heel dicht bij de beren komen!

Het plan is dagelijks boottochten te maken, uiteraard afhankelijk van de weerscondities. Elke trip duurt ongeveer 3 tot 6 uur. Daar tussen verkennen we de lagune dichtbij Kaktovik voor vogels en landschappen. We maken daarbij kans op groepen arctische eendensoorten en wie weet welke verrassing nog!

De periode is gekozen zodat we een goeie kans maken op verse sneeuw op het keizelstrand. Maar, zoals altijd met het weer, is dit zeker niet gegarandeerd want verse sneeuw is zeldzaam in Alaska! Het hoeft niet gezegd dat deze plek gigantisch populair wordt bij fotografen en dat de plaatsen heel snel uitverkocht zullen zijn. Reserveer jij je plaats?

 

Ervaren reisgids

Tijdens deze reis naar Alaska word je begeleid door professioneel natuurfotograaf Yves Adams. Hij is goed vertrouwd met de soorten van het noordelijk halfrond en heeft ervaring in het winterse Canada. Hij is heel sociaal en zorgt dat deze intense fotoreis straffe beelden én verhalen oplevert. Hij weet ook alles over de juiste feeling om de mooiste landschappen te fotograferen. Kortom, een droombegeleider.

Boek deze reis

7075 euro
Inschrijven voor
01 jun 2019
Begeleider
Yves Adams
Inclusief
alle transport ter plaatse, alle hotelovernachtingen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, 5x2 boottochten (als de weersomstandigheden het toelaten), alle excursies en bijdrage aan het verzekering garantiefonds.
Exclusief
internationale en nationale vlucht, alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard

Barter Island LRRS Airport

Barter Island LRRS Airport

Anchorage

Fairbanks

Accommodatie en vervoer

We verblijven in Waldo Arms, waar ze ook onze maaltijden verzorgen. Eén van twee accommodaties in Kaktovik. Hou er rekening mee dat deze accommodatie geen luxe is maar basic. We vliegen tot op Barter Island LRRS Airport, via Anchorage en Fairbanks. We worden opgehaald aan het vliegveld met een minibus. Ter plaatse verplaatsen we ons met kleine bootjes en te voet.

Eénpersoonsoptie enkel op aanvraag via contact@starlingreizen.be. Mogelijks niet beschikbaar.

 

Klimaat

We verwachten overdag temperaturen tussen de +5°C en -3°C. Hou er rekening mee dat het weer in Alaska moeilijk te voorspellen is. Voorzie je dus op het slechtste en hoop op het beste. De zon komt half september in Barnes op rond 7 uur en gaat onder rond 20 uur. De trip vereist een basisconditie. De wandelingen ter plaatse zijn beperkt tot korte afstanden, mogelijk door de sneeuw.

 

Overzicht betalingscondities

Deze reis dient betaald te worden in dollars! Berekening gebaseerd op de koers van 19/12/2017. 1USD = 0,85 EUR. 

7075€ = 8365$  

De reis wordt betaald in 3 schijven:

  • 10% bij aanvang van de reis
  • 20% op 01/01/2019
  • 70% op 01/09/2019

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons