Canada staat bij heel wat natuurreizigers hoog op het verlanglijstje. Het tweede grootste land van de wereld heeft dan ook een indrukwekkend arsenaal aan uitgestrekte, ongerepte natuur. Dat STARLING daar bijzonder graag naartoe gaat om landschapsfoto’s te maken is dus niet verwonderlijk. We nemen je mee naar enkele zorgvuldig geselecteerde toplocaties in de Rocky Mountains voor een heerlijk herfstige fotografietrip.

 

Fotografiereis naar Canada: herfst in de Rocky Mountains

Het adembenemende landschap van de Rocky Mountains werd miljoenen jaren lang gekneed en gevormd door gletsjers. Vandaag vinden we er tal van Nationale Parken waar moerassen, rivieren, meren, bossen en imposante bergpieken tot wel 4000m hoog het woeste panorama bepalen. Mooi meegenomen zijn de bewoners van de Rocky’s: we horen de roep van bronstige wapitimannetjes van kilometers ver en fotograferen deze hertensoort close-up en in het landschap. Ook eland, dikhoornschaap, coyote, vogels en tal van kleinere zoogdieren zoals eekhoorns en chipmunks kunnen ons pad kruisen. Als we héél veel geluk hebben, spotten we een beer die nog niet de bergen introk om er in winterslaap te gaan.

 

Daarom wil je mee op deze fotografiereis naar Canada:

  • We plannen de timing van deze trip exact op het moment dat herfst en winter in elkaar overgaan. De knalgele herfst duurt in de Rocky Mountains maar enkele dagen, waarna de ijzige kou het overneemt en we kans hebben op de eerste sneeuw. Voor fotografen is dat natuurlijk fantastisch!
  • Er komt geen eind aan de pittoreske landschappen: meren en moerassen die ’s morgens gehuld worden in een laagje mist en waar de imposante bergen reflecteren in het water, intieme landschappen en kleurrijke herfstdetails, abstracte landschappen zoals de verbrande bossen op de bergflanken, …
  • We verblijven in het hart van twee Nationale Parken: Banff National Park en Jasper National Park, respectievelijk het oudste en het grootste park van de Rocky Mountains.
  • Van Banff National Park naar Jasper National Park rijden we langs een niet te missen ‘scenic route’: de Icefields Parkway.

 

Ervaring reisgids

Als reisbegeleider krijg je de professionele topfotograaf Bart Heirweg mee diezijn technieken en trucs maar wat graag met je deelt. Bart Heirweg staat voor persoonlijke begeleiding, waarbij je meteen de technieken in de praktijk omzet en met schitterende resultaten terugkeert. Hij ging deze trip in 2017 zelf voorbereiden en weet dus exact waar de mooiste plekken te vinden zijn.

Boek deze reis

4275 euro
bijna gegarandeerd vertrek
€1115.00
Inschrijven voor
01 apr 2019
Begeleider
Bart Heirweg
Inclusief
Transport Gent - Schiphol (heen en terug), alle transport ter plaatse, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
Internationale vliegtuigtickets, alcoholische dranken en frisdranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Jasper

Banff

Calgary International Airport

Fotoreis naar Canada: accommodatie en transport

We verblijven enkele dagen in Banff National Park om daarna te verhuizen naar Jasper National Park. We verblijven in een luxueuze hotel en chalet, met open haard, ruime kamers, wifi, een eigen keukentje, …. We worden goed in de watten gelegd, op z’n Amerikaans. Eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar. Eten doen we op hotel of restaurant.

We vliegen samen naar Canada met een rechtstreekse vlucht (vanuit Schiphol, wij zorgen voor het transport van België naar Schiphol). Eens geland, staan drie monovolumewagens op ons te wachten waar we ons de hele trip mee zullen verplaatsen. Heb je de goesting en de skills om één ervan te besturen? Neem dan contact op met STARLING, je kan rekenen op een korting op je reis.

 

Is deze fotografiereis naar Canada iets voor jou?

Ben je gebeten door fotografie én door natuurpracht? Dan is deze trip beslist iets voor jou. Zowel beginnende fotografen als gevorderden zijn absoluut welkom. De uitstappen zijn makkelijk: we rijden steeds met de volumewagens naar de plek die we fotograferen, hoogstens moet je nog even wandelen, maar zeker niet ver of zwaar.

 

Herfst in de Rocky Mountains: klimaat en kleding

Reken op heel uiteenlopende omstandigheden tijdens de seizoenswissel die we live zullen meemaken. De ene dag kan het nog 20 °C zijn, de volgende ochtend vriest het misschien tot -10 °C. Sneeuw is altijd mogelijk in de Rocky Mountains.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons