Magische quetzals, gezapig hangende luiaards, schattige neusbeertjes, kleurrijke kolibries en pijlgifkikkers. De lijst van fotogenieke soorten die je op deze fotografiereis naar Costa Rica voor je lens krijgt, is eindeloos. Reisbegeleider Jeffrey Van Daele geeft onderweg tal van leuke fotografietips en verrassende invalshoeken. Je neemt gegarandeerd een adembenemende reeks onvergetelijke herinneringen mee naar huis...

OP DIT MOMENT ZOEKEN WE EEN MANNELIJKE DEELNEMER DIE EEN KAMER WIL DELEN.

Costa Rica: ecologie boven

Costa Rica is één van de enige landen ter wereld zonder krijgsmacht. In plaats daarvan zet het land resoluut in op natuurbescherming via nationale parken en ecotoerisme. Met succes! Tijdens deze unieke fotografiereis merk je dat aan alles, niet in het minst aan de enorme diversiteit en de toegankelijkheid van de wilde fauna en flora.

 

Vleermuizen en kolibries bevriezen 

We brengen tijdens deze reis het totaalplaatje van Costa Rica in beeld en mikken op de enorme diversiteit van het land. Uiteraard maken prachtige vogels daar deel van uit, dus we brengen tijd door in exclusieve fotografiehutten en feeders om onze gevederde vrienden te fotograferen. Daarnaast concentreren we ons ook op kikkers, leguanen, slangen en maken we een privé-excursie op de Tarcoles rivier. 

Extra speciaal: we huren flitsinstallaties voor het 'bevriezen' van kolibri's en vleermuizen! Een unieke service, die inbegrepen is in de prijs. Daarnaast doen we hier en daar een nachtelijke excursie, zodat we het onderste uit de fotografiekan halen.

 

Spot ook (grote) diersoorten

In Costa Rica kruisen we onvermijdelijk het pad van andere fraaie dieren zoals luiaards, neusbeertjes, agouti's, kaaiman, krokodil, basilisk, pijlgifkikkers, enz. Reisbegeleider Jeffrey Van Daele geeft telkens advies om ze op een originele manier in beeld te brengen.

Boek deze reis

4355 euro
nog 1 plaats
Inschrijven voor
15 dec 2018
Begeleider
Jeffrey Van Daele
Inclusief
alle transport ter plaatse, alle hotels en lodges, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, garantiefonds
Exclusief
internationale vliegtuigtickets, alcoholische dranken, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), annuleringsverzekering, aankopen van persoonlijke aard

Paraiso Quetzal Lodge

La Quinta Sarapiqui

La Laguna del Lagarto Lodge

Arenal Observatory Lodge & Spa

Nationaal park Manuel Antonio

Fotografiereis naar Costa Rica: accommodatie en transport

Alle overnachtingen en maaltijden zijn van heel goede kwaliteit. We overnachten vaak in prachtige ecolodges met weelderige tuinen die op zich al heel wat natuurschatten herbergen. We verplaatsen ons met een busje en beschikken over een privé-chauffeur. De wegen in Costa Rica zijn matig tot goed.

 

Internationale vluchten

Vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wij kunnen vluchten organiseren voor de deelnemers indien gewenst. Voor het boeken van onze vluchten werken wij samen met een gerenomeerde booker die altijd op zoek gaat naar de best mogelijke vluchten, van zodra de reis gegarandeerd vertrek heeft. In samenspraak met de deelnemer(s) kunnen we verschillende voorstellen opmaken om zo tot het best mogelijke vluchtschema te komen.

 

Is deze fotografiereis naar Costa Rica iets voor jou?

Ben je gek op natuurfotografie (pas begonnen of al jaren ervaring)? Heb je foto's van Costa Rica gezien die je doen dromen? Heb je een normale basisconditie? Dan is deze fotografiereis absoluut jouw ding.

De excursies zijn over het algemeen gemakkelijk. Soms maken de weersomstandigheden een tocht matig lastig, maar een gewone basisconditie volstaat. Costa Rica is een land van diversiteit waar ecologie duidelijk van groot belang is. Natuurbeleving is er absoluut top en puur van gevoel: Pura Vida!

 

Klimaat in winters Costa Rica

In deze periode van het jaar is het over het algemeen mooi, zonnig en warm weer. 's Avonds kan het wel afkoelen. Zomerse kledij voor uiteenlopende omstandigheden is aan te raden. Het kan altijd gebeuren dat er een zomeronweer losbarst in het regenwoud. Regenkledij is dus een must! En een paraplu kan wonderen doen :).

 

Natuurfotografie in Costa Rica

Wat maakt deze reis anders dan andere Costa Rica-reizen? Alles wat we doen, staat in teken van fotografie. De gids heeft een meer dan uitgebreide kennis van  macrofotografie, landschaps- én wildlifefotografie. De locaties zijn nauwkeurig uitgekiend en voorbereid. Deze trip levert je gegarandeerd prachtige beelden op. Zowel beginners als ervaren rotten zijn welkom. Jeffrey staat bekend om zijn uitstekende uitleg en originele invalshoeken.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons