Tijdens deze fotografiereis zetten we in op kroeskoppelikanen en notenkrakers. Maar er vallen ook heel wat andere leuke soorten te zien op deze reis door Griekenland en Bulgarije. Daarom is ons reisprogramma erg flexibel: als er bijvoorbeeld een spectaculaire kans zou zijn op veel roodhalsganzen aan de Zwarte Zee, dan passen we ons reisschema waar mogelijk aan.

 

Kroeskoppelikanen in het vizier

Voordat kroeskoppelikanen broeden, verzamelen ze aan het Kerkini-meer in Griekenland. Tijdens deze fotografiereis spenderen we hier verschillende dagen om de ooit bijna uitgestorven pelikanen te fotograferen. Daarbij kan je letterlijk alle lenzen gebruiken. Jawel, zelfs de breedhoeklens! Zo is er voor elke fotograaf wat wils.

Elke dag biedt nieuwe lichtomstandigheden en ook je persoonlijke beelden zullen evolueren en grenzen verleggen naarmate de tijd vordert... Reisbegeleider Yves Adams staat er bekend om dat hij al zijn bijzondere fototechnieken deelt en kadert. Dit is dus niet zomaar een fotografiereis maar een heuse fotografieworkshop waarbij je je kennis meteen toepast in een fantastische setting:

  • leren werken met verschillende lenzen voor bijzondere standpunten en composities
  • jouw camera beter leren beheersen
  • leren werken met flitsers
  • intstellingen voor vogels in de vlucht
  • leren werken met lange sluitertijden
  • leren spelen met bijzondere licht- en weersomstandigheden
  • onderhoud van camera en lenzen
  • Yves Adams' eigen unieke technieken en tips
  • ...

 

De besneeuwde bergen in...

Tijdens het tweede deel van de reis ligt de focus op de bijzondere en tamme notenkrakers. Ook hier zullen al onze fotografische skills nodig zijn voor de meest originele beelden. De notenkrakers komen letterlijk op je hand zitten. En met wat geluk worden we nog verwend met nog extra vogelsoorten!

 

Ervaren reisgids en professioneel natuurfotograaf

Tijdens deze reis word je begeleid door professioneel natuurfotograaf Yves Adams. Hij kent deze regio door en door en helpt je om de mooiste beelden te maken. Hij is heel sociaal en zorgt dat deze intense fotoreis straffe beelden én verhalen oplevert. Yves werkt samen met lokale vogelkijkers en fotografen. Hij koos deze locatie persoonlijk uit om unieke waarnemingen te garanderen.

Interesse?

We houden je op de hoogte

2150 euro
uitgesteld
€180.00
Begeleider
Yves Adams
Inclusief
vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), aankopen van persoonlijke aard.

Fotografiereis naar Griekenland en Bulgarije: accommodatie en transport

We overnachten in hotels en gasthuizen van goede standaard kwaliteit. We verplaatsen ons met een minibus. De wegen zijn van uiteenlopende kwaliteit in Griekenland en Bulgarije.

 

Is deze fotografieworkshop naar Bulgarije en Griekenland iets voor jou?

Ben je gepassioneerd door natuurfotografie (pas gestart of heel ervaren) en wil je er graag nog veel meer over bijleren? Ben je gebeten door de reismicrobe? Heb je zin om kroeskoppelikanen en notenkrakers aan je portfolio toe te voegen? Lijkt een workshop door de befaamde Yves Adams je wel wat? Dan is deze reis je op het lijf geschreven!

De belangrijkste doelsoorten om voor onze lens te krijgen tijdens deze reis zijn kroeskoppelikanen en notenkrakers, maar daarnaast zullen we veel extra 'bonussoorten' te zien krijgen. Het sterke aan deze reis is de flexibiliteit waarmee we reizen. Deze trip verloopt elk jaar anders: zowel klimaat als lokale waarnemingen zorgen ervoor dat we meer of minder tijd doorbrengen bij elke stop.

Welke lenzen je moet voorzien? Met een 70-200mm of 300mm f4 kom je op deze reis al een heel eind!

 

Klimaat in Bulgarije en Griekenland in februari

's Ochtends en 's avonds kan het flink afkoelen. En dat zijn voor ons de mooiste momenten om te fotograferen. Voorzie voldoende warme winterkledij om comfortabel te werken.

Neerslag is zeker mogelijk, een paraplu is dus geen overbodige luxe.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons