Tijdens deze fotografiereis zetten we in op Kroeskoppelikanen en Steenarenden. Maar er vallen ook heel wat andere leuke soorten te zien op onze reis door Griekenland en Bulgarije. Omdat we geen enkele speciale observatie willen missen, is ons reisprogramma trouwens flexibel. Als er bijvoorbeeld veel Roodhalsganzen te zien zijn aan de Zwarte Zee, passen we ons reisschema gewoon aan.

 

Spectaculaire Steenarenden tijdens deze fotografiereis

De 1e helft van de reis staat volledig in het teken van Steenarend. Vanuit een speciale fotohut krijgen we deze spectaculaire roofvogel van heel dichtbij te zien. Een unieke ervaring voor natuurfotografen en 1 van de beste plaatsen ter wereld om deze soort te platen.

 

Leuke 'bonussoorten'

Afwisselend kunnen we tijdens deze fotoreis ook fotohutten voor Arendbuizerd en klein gespuis als Rouwmees bezoeken. Meer nog: met een beetje geluk vangen we een glimp op van de overwinterende Roodhalsganzen aan de kust van de Zwarte Zee. Daarbovenop zijn er heel goede fotokansen op Rouwmees, Syrische bonte specht, Appelvink,… en verschillende magnifieke landschappen. Een niet te missen fotografiereis voor vogelliefhebbers.

 

Kroeskoppelikanen in het vizier

Voordat de Kroeskoppelikanen broeden, verzamelen ze aan het Kerkini-meer in Griekenland. Tijdens deze fotografiereis spenderen we hier verschillende dagen om de ooit bijna uitgestorven pelikanen te fotograferen. Daarbij kan je letterlijk alle lenzen gebruiken. Jawel, zelfs de breedhoeklens! Zo is er voor elke fotograaf wat wils.

 

Ervaren reisgidsen

Tijdens deze reis word je begeleid door professioneel natuurfotograaf Yves Adams. Hij kent deze regio door en door en helpt je om de mooiste beelden te maken. Hij is heel sociaal vaardig en zorgt dat deze intense fotoreis straffe beelden én verhalen oplevert. Yves werkt ter plekke samen met lokale vogelkijkers en fotografen. Hij koos deze locatie om unieke waarnemingen te garanderen.

Bij voldoende deelnemers komt daarboven op Jeffrey Van Daele als begeleider. Yves en Jeffrey zijn een droomteam en zullen alles in goede banen leiden. Twee dus, voor de prijs van 1.

Boek deze reis

2230 euro
nog 4 plaatsen
€210.00
Inschrijven voor
31 dec 2017
Begeleider
Jeffrey Van Daele
Begeleider
Yves Adams
Inclusief
vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), aankopen van persoonlijke aard.

Accommodatie en transport

Alle overnachtingen zijn van goede standaard kwaliteit. Verplaatsingen gebeuren met een minibus en de wegen zijn van verschillende aard. 

 

Doelstellingen en verwachtingen

De belangrijkste doelsoorten van deze reis zijn Kroeskoppelikanen en Steenarenden, maar daarnaast zullen we veel extra 'bonussoorten' te zien krijgen. Het sterke aan deze reis is de flexibiliteit waarmee we reizen. Elk jaar is anders, en afhankelijk van het klimaat, spenderen we meer of minder tijd bij elke stop. Als er veel Roodhalsganzen te zien zijn aan de Zwarte zee, overwegen we zeker daar ook een bezoek te brengen. Met een 70-200 of 300mm f4 kom je op deze reis al een heel eind!

 

Klimaat

Tijdens de eerste uren van de ochtendsessie en de laatste uren van de avondsessie kan het flink afkoelen. Voldoende warme winterkledij is daarom aangewezen! Voorzie jezelf ook van voldoende kledij voor neerslag, een paraplu kan wonderen doen.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons