Egypte spreekt erg tot de verbeelding. Met haar rijke geschiedenis, mysterieuze piramiden en geheimzinnige hiëroglyfen is het land een droom voor nieuwsgierige reizigers. STARLING gaat – zoals je kan verwachten – nog net een stapje verder. We laten het massatoerisme links liggen en trekken recht de woestijn in, gewapend met fototoestellen en een portie lef. Ons doel: een reeks spectaculaire foto’s van de meest onaardse woestijnlandschappen. Durf jij met ons mee?

 

De verrassende gedaanten van de woestijn

Rondreizen in de woestijn is voor elke natuur- en landschapsfotograaf ronduit kicken. 's Morgens vroeg in the middle of nowhere je ogen opendoen en meteen het perfecte licht in exact de juiste setting aantreffen. Nog voor je je ochtendtheetje hebt gedronken, staan er alweer enkele pareltjes op je geheugenkaartje. Witte woestijnen, zwarte, rode en gele woestijnen, ze passeren allemaal de revue, afgewisseld met kleurrijke oases en de lokale bewoners. Neem een kijkje bij de foto’s en je ziet meteen wat we bedoelen.

 

Luxueus kamperen

We slapen dan wel midden in de woestijn, we doen dat STARLING-gewijs in stijl. Comfortabele bedouintenten met matrassen zijn onze thuis. Een persoonlijke chauffeur en kok zijn tijdens de tocht onze steun en toeverlaat. Ze verzorgen toegewijd ons kampement, de snacks en de maaltijden, terwijl wij niet kunnen stoppen met foto’s maken van het adembenemende landschap.

 

Topfoto’s dankzij ervaren fotografiebegeleider

Sebastian Vervenne begeleidt deze reis. Hij is een geduldige fotograaf die niet bang is om zijn grenzen te verleggen als hij de kans ziet om een unieke foto te maken. Zijn kijk op landschapsfotografie is origineel en verrassend. Hij maakt gebruik van bijzondere locaties, maar ook van opvallende standpunten. Dankzij Sebastian zullen ook jouw foto’s net dat tikkeltje specialer worden.

Sebastian en zijn lokale team zijn perfect op elkaar ingespeeld. Midden in de woestijn bereiden ze op vraag van Sebastian heerlijke maaltijden op de momenten die het beste uitkomen. Geen enkel fotografiemoment wordt gemist dankzij dit goed geolied dreamteam.

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Inschrijven voor
31 dec 2018
Begeleider
Sebastian Vervenne
Inclusief
vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard

Fotoreis Egypte: accommodatie en vervoer

We verblijven in sfeervolle lokale hotels van standaard kwaliteit. In de woestijn nemen we onze eigen comfortabele bedouintenten met matrassen mee. Deze worden voor ons opgezet door een team van twee dat ons de hele trip logistiek ondersteunt. Deze kampioenen staan ook in voor het bereiden van heerlijke maaltijden. Op die manier gaan en staan we waar we willen en staan we altijd op het juiste moment op de juiste plaats voor de beste foto’s. Bovendien beleef je zo écht de Egyptische woestijn.

We verplaatsen ons in jeeps in de woestijn en minibus op de gewone weg die ons veilig door het prachtige Egyptische landschap loodsen.

 

Is deze reis geschikt voor jou?

Iedereen die fotografeert en wil bijleren op een ontspannen manier is welkom op deze landschapsfotografiereis naar Egypte. We focussen tijdens de reis voornamelijk op landschappen en natuur. Uiteraard hebben we oog voor alles wat Egypte biedt, zoals de lokale cultuur, maar dit is geen specifieke cultuurfotografiereis. Verwacht dus niet dat je de piramiden zal fotograferen…

 

Egypte: klimaat en temperatuur

In februari-maart is de temperatuur in Egypte erg aangenaam: rond de 25 à 30° C. In de woestijn heerst natuurlijk een bijzonder klimaat: ’s nachts koud en overdag warm tot heet, al zou dat in deze periode van het jaar goed moeten meevallen. Wij raden aan om kledij te voorzien voor zowel koud en nat weer, als voor warm (zonnebescherming) en droog.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons