Fotografiereis naar het vogelparadijs Hortobágy in Hongarije

Het nationaal Park Hortobágy is bekend om zijn talrijke bijzondere vogelsoorten. Wat denk je van Scharrelaars, Roodpootvalken, Ralreigers, Dwergaalscholvers, Zwarte ooievaars, Hoppen, Witoogeenden, Kleine klapeksters en vele andere? Stuk voor stuk droomsoorten die je tijdens deze fotografiereis zomaar voorgeschoteld krijgt.

 

Niet te missen vogelpracht

De soorten Scharrelaars, Roodpootvalken, Ralreigers, Dwergaalscholvers, Zwarte ooievaars, Hoppen enz. spreken voor zich, maar hoe krijg je al die soorten bij elkaar... In het nationaal park van Hongarije kan het. Hortobágy is een moerasgebied omgeven door divers cultuurlandschap. Door de veelheid aan biotopen is er een enorme soortenrijkdom. En dankzij onze uiterst gedetailleerde voorbereiding krijg je deze vogels dicht voor de lens.

De sterktes van deze fotografiereis op een rij:

 • onze Hortobagy fotoreis is de hoogst kwalitatieve op de markt naar deze bestemming. De resultaten spreken voor zich. De hutten worden telkens opnieuw aangepast aan de noden van de fotografen en de beschikbare soorten. 
 • begeleiding door professionele natuurfotograaf Yves Adams, trendzetter in de lage landen voor begeleide fotografiereizen die gebruik maken van fotohutten.
 • maximaal 6 deelnemers, persoonlijke begeleiding gegarandeerd. Jouw fotografische kennis wordt aangescherpt door de vele tips over instellingen, compositie, etc...
 • prioriteit bij de keuze van de fotohutten. Jij beslist dus zelf welke soorten jij wilt fotograferen.
 • een ALL IN van A tot Z. Alle transport, alle maaltijden en alle dranken (m.u.v. alcoholische) zijn inbegrepen in de prijs. De vluchten worden niet geboekt bij low-cost maatschappijen om problemen met bagage te vermijden!
 • door onze reislicentie en verzekeringen kun jij zorgenloos op reis. Uniek in de BENELUX naar deze bestemming.

 

Gespecialiseerde fotografiehutten

Een team van biologen, boswachters en fotografen (waaronder de bekende Bence Mate) waar Starling mee samen werkt, heeft in Hortobágy een netwerk van schuilhutten uitgebouwd. Deze hutten zijn telkens zorgvuldig geplaatst op schitterende locaties. Omdat elke hut voorzien is van spiegelglas, zien vogels geen beweging van lenzen. Zo kunnen fotografen er ongestoord hun gangetje gaan.

 

Gevarieerde fotografeersessies

We fotograferen telkens bij het beste licht, dus vroeg in de ochtend en laat in de namiddag. Dit betekent dat het telkens comfortabele fotografeersessies zijn, met een rustpauze midden op de dag. We wisselen af tussen de verschillende hutten:

 • hut voor Dwergaalscholvers en andere watervogels
 • toren vlakbij een kolonie Roodpootvalken
 • moerashut voor eenden en reigers
 • verplaatsbare slikrandhut voor steltlopers
 • drinkplaatshut voor allerlei soorten zangvogels en meer
 • uitkijktoren voor vliegende reigers, Lepelaars,...
 • assortiment van losse hutten voor soorten als Scharrelaar, Hop,...

 

Ervaren reisgidsen

Tijdens deze reis word je begeleid door professioneel natuurfotograaf Yves Adams. Hij kent deze regio door en door en helpt je om de mooiste beelden te maken. Hij is heel sociaal vaardig en zorgt dat deze intense fotoreis straffe beelden én verhalen oplevert. Yves werkt ter plekke samen met lokale vogelkijkers en fotografen. Hij koos deze locatie om unieke waarnemingen en de beste foto's te garanderen.

Boek deze reis

2290 euro
bijna gegarandeerd vertrek
Inschrijven voor
28 feb 2018
Begeleider
Yves Adams
Inclusief
vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, begeleiding van professionele natuurfotograaf Yves Adams, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, aankopen van persoonlijke aard, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.).

Accommodatie en transport

Accommodatie is comfortabel en verzorgd en ligt vlakbij het nationaal park. Voor een beschrijving van de hutten verwijzen we naar het document dat we aanleveren na inschrijving van de reis. Transport gebeurt met een comfortabele minibus. Er is meer dan voldoende plaats voorzien om comfortabele ritten te garanderen! De wegen zijn matig tot goed. Single optie (éénpersoonskamer) inbegrepen in de prijs.

 

Fotografie en doelstellingen

We gaan bijna uitsluitend vogels fotograferen, of toch tenminste het beste licht voorbehouden voor schuilhutfotografie. Landschaps- en macrofotografie zullen dus minder tot nauwelijks aan bod komen, maar neem gerust een breedhoeklens (kan zeker van pas komen in de hut als vogels zeer dichtbij komen rond de hut) en macro mee. Belangrijkste is uiteraard een telelens. Dat begint bij 300mm, eventueel aangevuld met converters. Maar zelfs een lichte telezoom, zoals een 70-200mm kan soms handig zijn!

 

Klimaat en Kledij

Er is geen speciale kledij nodig. Hou enkel rekening met wisselende temperaturen. We staan vroeg op in het donker (koplamp!) en dan kan het nogal fris zijn. Het warmt echter snel op in deze tijd van het jaar wat kan leiden tot soms vrij hoge temperaturen. Een lichte regenjas is handig alsook een hoedje tegen de zon en de muggen. Muggen kunnen op bepaalde tijdstippen van het voorjaar nogal storend aanwezig zijn, dus neem voorzorgsmaatregelen. Afhankelijk van het weer, zijn waterdichte stapschoenen of laarzen handig.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons