Juni! Een prachtige maand om met je fototoestel op stap te gaan. Wij trekken daarvoor naar Spanje, naar de voet van de Pyreneeën en de steppen ten zuiden van Zaragoza. We boekten er alvast onze eigen fotografiehutten en zijn klaar voor een week vogelfotografie van het hoogste niveau!

 

Het verlanglijstje

We hebben, met vorige ervaringen in het achterhoofd, heel wat soorten op de wishlist gezet. In de bergen zijn dat natuurlijk de gieren:  lammergier, vale gier en aasgier, maar ook raven en Alpenkraaien komen langs. In de heuvelende streek rond ons hotel gaan we voor zomertortel, wielewaal, nachtegaal, rotsmus, westelijke blonde tapuit, Provençaalse, Orpheus- en baardgrasmus, bergfluiter, cirl- en grauwe gors en last but not least: blauwe en rode rotslijster.

Tijdens het tweede deel van onze reis - in de steppen van Belchite - zijn de witbuik- en zwartbuikzandhoenders de vedettes. Maar ook rotsduif, zwarte spreeuw en rode patrijs komen voor onze hut zitten. Het is er één leeuwerikenfestijn met achtereenvolgens kuif- en kalanderleeuwerik, en natuurlijk de kleine en gewone kortteenleeuwerik. Dit gebied is bekend voor de Dupont’s leeuwerik, al zijn we voor deze soort nét iets te laat, maar...je weet maar nooit!  Smeer je kuiten en je statief alvast in, poets je lenzen en pak je koffers.

 

Zo maken we er een geslaagde fotografietrip van

We brengen elke dag minstens een deel van de dag door in verschillende speciale fotografiehutten. De locaties van de hutten zijn speciaal gekozen om zo goed mogelijk bepaalde targetsoorten te fotograferen. Zo kunnen er in de hutten voor gieren en zandhoenders telkens maar drie personen. Mobiele éénpersoonshutten (meestal voor de zangvogels) worden vaak naast elkaar geplaatst, waarbij de locatie gekozen wordt volgens de favoriete spots van de vogels. Gegarandeerd comfortabel fotograferen met statief, dus!

Uiteraard zie je vanuit de hut ook nog een heleboel andere interessante vogelsoorten. Iedereen heeft ruim de kans om in bijna elke hut tijd door te brengen.

 

Uitmuntend fotograaf en levensgenieter als gids

Tijdens deze trip zorgt Rudi Debruyne voor het vlotte verloop van de reis. Hij is als professioneel fotograaf, natuurcineast en gepassioneerd vogelkijker de geknipte persoon om je te begeleiden met tips en trucs. Hij geeft advies en stuurt bij om optimaal de vogels die zich voor het raam van de hutten vertonen te fotograferen. Neem alvast een kijkje naar Rudi's eigen foto's die stuk voor stuk tijdens deze reis werden gemaakt. Behoorlijk aanstekelijk, vind je niet?

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Begeleider
Rudi Debruyne
Inclusief
vliegtuigtickets, ALLE schuilhutten!, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, alle water, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
frisdranken en alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Internationale Luchthaven Barcelona

Claret

Lécera

Accommodatie en vervoer

Kies zelf of je vanuit Amsterdam (Schiphol) of vanuit Brussel (Zaventem) naar Barcelona vliegt. 

We verplaatsen ons tijdens deze vogelfotografiereis met een comfortabel busje van locatie naar locatie en van schuilhut naar schuilhut.

Claret is een onooglijk dorpje op het einde van een doodlopende straat op zo’n 15 km van Torà. Claret telt zo’n 15 huizen maar het kleine hotel met maar 6 kamers is uniek! De eigenaars zijn intellectuelen die vasthouden aan de tradities van hun Catalaanse origine. En dat merk je van zodra je het hotel binnenwandelt. De kamers - met eigen badkamer - zijn schitterend, de patio met uitzicht over het dorpje en de landerijen is fantastisch. We zitten er gezellig in de huiskamer, terwijl de vrouw des huizes een voortreffelijk driegangenmenu klaarmaakt. Ze houdt ervan om artisanale producten te maken. Haar chorizo, braambessenjam en honing smaken verrukkelijk, haar kruidenzeepjes ruiken zwoel. Enrice - haar attente man - bedient je persoonlijk. Hij heeft een glimlach van linker- tot rechteroor en de wijn die hij schenkt smaakt altijd naar meer. Dit is geen goedkoop doorsneehotel! Het is zoveel meer… Een plek waar je ongetwijfeld naar terugkomt.       

In Lécera verblijven we in een hotelletje dat helemaal in het teken staat van de omliggende natuur. De kamers kregen allemaal de naam van een lokale vogelsoort. De ruime kamers hebben een eigen badkamer en toilet. De kamers bevinden zich aan de achterzijde, waar de tuin met overdekt zwembad is. We eten er in het café-restaurant, een plaats waar ook steevast de locals naartoe komen. Een goede keuken dus, niet superfijn, maar eerder de échte Spaanse volkskeuken. De bediening is er hartelijk, en we hebben er een privé en afgesloten parking. Vanop het terras zien we zwarte wouwen en boven ons hoofd zingen de putters en Europese kanaries.  

 

Is deze reis iets voor jou?

Hou je van natuurfotografie? Ben je beginner of gevorderde? Wil je echt goeie vogelfoto's maken in een prachtige omgeving? En schrik je er niet voor terug om uren in kijkhutten door te brengen om een goed beeld te maken? Dan is deze reis geknipt voor jou!

 

Fotografiemateriaal

Naast een goede en scherpe zoomlens (bijvoorbeeld 16-85mm) raden we voor deze fotografiereis naar Spanje een telelens met een minimale brandpuntafstand van 400 mm aan. Soms is het handig om een kleinere (tele)zoomlens te gebruiken, bijvoorbeeld als de vogels dichtbij zitten. Breng indien mogelijk een statief en een bean bag mee, dan heb je ter plaatse de keuze.

 

Klimaat en kledij

In Spanje is het in het voorjaar gemiddeld tussen de 15 en 25 graden. Wees wel voorbereid op koude ochtenden of op frissere bergtemperaturen. Laagjes kleding zijn altijd een goed idee. Een goede waterdichte jas en stevige wandelschoenen zijn ook erg handig!

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons