Nationaal Park Arribes De Duero, een prachtig en uitgestrekt natuurgebied op de grens met Portugal, vormt samen met de steppen van Villafáfila onze uitvalsbasis tijdens deze fotografiereis met focus op de vogelpracht. De reis is geboetseerd omheen vogelfotografie in de beste omstandigheden. We huurden dan ook tal van fotografiehutten af, zodat je je in alle rust kan concentreren op het maken van prachtige vogelplaten. 

 

Voor elke vogel een geschikte hut

In de twee natuurgebieden  krijgen onze vogelfotografen volop de kans om mooie beelden te maken. We besteden vrijwel al onze tijd in fotografiehutten die, verspreid doorheen de twee gebieden, speciaal opgesteld staan om 'de targetsoorten' goed in het vizier te krijgen. De hutten zijn ingericht voor twee tot drie personen, dus je kan ongestoord fotograferen met de nodige statiefruimte. We verstoren de dieren niet in hun dagelijkse bezigheden, want de hutten zijn uitgerust met spiegelglas, waardoor wij hen, maar zij ons niet kunnen zien. We spenderen onder meer tijd in hutten voor:

  • Grote trap (niet toevallig zijn we daar in de baltsperiode)
  • Steenarend
  • Rode en zwarte wouw
  • Havikarend

Uiteraard zien we méér dan dat. Op het uitgelegde aas komen vaak raven en Bruine kiekendief af.  En we krijgen ook volop fotokansen op heel wat bijkomstige, mooie soorten. Op de arendplek zijn dat onder meer westelijke blonde tapuitEuropese kanarie en rotszwaluw. Op de Trappenplek zoeken we extraatjes als rode patrijstapuitvelduilooievaargrauwe gors en grauwe kiekendief.

Hoe we onze tijd over de hutten verdelen, kunnen we volledig afstemmen op de interesse van jou als deelnemer. Je wordt tot zo dicht mogelijk bij de hutten gebracht en zal hooguit een tiental minuten moeten stappen.

Uiteraard zijn we niet de hele tijd in de hutten. We maken ook korte verkennende wandelingen zoals bijvoorbeeld de zoektocht naar de kleine torenvalk in een verlaten en vervallen dorp.

's Ochtends, 's middags en zeker ook 's avonds worden onze smaakpapillen verwend met heerlijke lokale gerechten en drank, voor 's middags krijgen we steevast een lekker lunchpakket mee. Want ook de innerlijke mens krijgt de aandacht die hij verdient!

 

Uitmuntend fotograaf en levensgenieter als gids

Tijdens deze trip zorgt Rudi Debruyne voor het vlotte verloop van de reis. Hij is als professioneel fotograaf, natuurcineast en gepassioneerd vogelkijker de geknipte persoon om je te begeleiden met tips en trucs. Hij geeft advies en stuurt bij om optimaal de vogels die zich voor het raam van de hutten vertonen te filmen of fotograferen. Neem alvast een kijkje naar Rudi's foto's die stuk voor stuk tijdens deze reis werden gemaakt. Behoorlijk aanstekelijk, vind je niet?

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Inschrijven voor
01 apr 2018
Inclusief
vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard

Mirador del Duero

Villafáfila

Madrid

Accommodatie en vervoer

We verplaatsen ons tijdens deze vogelfotografiereis in Spanje met een comfortabel busje.

Op onze eerste locatie overnachten we midden in het gebied waar we vogels fotograferen. Een onooglijk klein bergdorpje met maar één hotel/restaurant/cafeetje dat wordt uitgebaat door hartelijke mensen waar we ons onmiddellijk thuis bij voelen. Ze maken met zorg heerlijke lokale gerechten klaar en schenken smakelijke huiswijn. Het brood dat we er krijgen is mogelijk het beste brood van de wereld.

De tweede accomodatie is een typische locatie voor deze streek. Het cafeetje op het gelijkvloers serveert heerlijke tapas en fris bier. In het restaurant smullen we telkens van drie gangen heerlijkheden, waarbij men rijkelijk lokale wijn schenkt. Een feest!

Voor de vluchten kun je kiezen om te vliegen vanuit Amsterdam (Schiphol) of Brussel (Zaventem). 

 

Is deze reis iets voor jou?

Hou je van natuurfotografie? Ben je beginner of gevorderde? Wil je echt goeie vogelfoto's maken in een prachtige omgeving? En schrik je er niet voor terug om uren in kijkhutten door te brengen om een goed beeld te maken? Dan is deze reis geknipt voor jou!

Dagvoorbeeld: na het heerlijke ontbijt stap je in de wagen die je naar de schuilhut brengt. Er wordt aas uitgelegd (meestal konijn) en dan is het wachten op geïnteresseerde roofvogels. Soms komen ze na een half uurtje, soms pas na ettelijke uren wachten. Je staat steeds in telefonisch contact met de reisbegeleider. Na een ochtend in de hut, doen we in de namiddag een mooie excursie waarbij we landschappen en vogels fotograferen. 's Avonds staat er een heerlijk maal voor ons klaar in het hotel/restaurant. De reisbegeleider geeft graag tips en advies en overloopt het verloop van de volgende dag.

 

Fotografiemateriaal

Naast een goede en scherpe zoomlens (bijvoorbeeld 16-85mm) raden we voor deze fotografiereis naar Spanje een telelens met een minimale brandpuntafstand van 300mm aan. Soms is het handig om een zoomlens te gebruiken, bijvoorbeeld als de vogels dichtbij zitten. Breng indien mogelijk een statief en een bean bag mee, dan heb je ter plaatse de keuze.

 

Klimaat en kledij

In Spanje is het in het voorjaar gemiddeld tussen de 15 en 20 graden. Wees dus voorbereid op koude ochtenden. Laagjes kleding zijn altijd een goed idee. Een goede waterdichte jas en stevige wandelschoenen zijn ook erg handig!

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons