'De eeuwige jachtvelden' zijn een begrip dat je wel eens tegenkomt in een oude western. Maar wist je dat deze jachtvelden vandaag de dag nog steeds bestaan? Ze komen nog steeds - nagenoeg ongeschonden - voor in Yellowstone National Park, een pareltje en een succesverhaal wat betreft natuurbescherming. Fotografeer Amerikaanse Bizons in de sneeuw, leg de kracht van de natuur vast op gevoelige plaat en geniet daarbij van heel ander wildlife en spectaculaire landschappen! 

 

VOOR DE LAATSTE PLAATS ZIJN WE OP ZOEK NAAR EEN VROUWELIJKE DEELNEMER DIE DE KAMER WENST TE DELEN.

 

Wat maakt deze reis uniek?

  • Een duidelijke ALL IN, m.u.v. de internationale vluchten.
  • Uitgekiende timing en voorbereiding. Tijdens deze reis mikken we op sneeuw om zo de beste fotokansen te maken. Met Bizons en 'hot springs' in de hoofdrol!
  • Overnachtingen in Old Faithful Snow Lodge.... Dé plek van Yellowstone!
  • Dagelijks bezoek aan Yellowstone NP 
  • Privé charter van ruime Snowcoach. Maximale vrijheid voor maximale fotografie kansen.
  • Professionele fotografie begeleiding door Yves Adams
  • combineer deze reis met sneeuwuilen fotograferen in Canada
     

Ongeschonden natuur 

Met meer dan 9000 vierkante kilometer is het Yellowstone National Park niet alleen het grootste natuurreservaat van de USA, het werd tevens als eerste reservaat ter wereld (!) in het leven geroepen, namelijk in 1872. Het gebied bestaat uit een aaneenschakeling van bossen, moerassen en rivieren en bevindt zich op een vulkanische hotspot. Hierdoor zijn er heel wat geisers en warmwaterbronnen aanwezig. Met name in de winter geeft dit spectaculaire beelden wanneer de stoom opstijgt temidden van de sneeuwvlakten. 

Wat betreft wildlife is Yellowstone National Park een unicum. Tal van Amerikaanse Bizons komen er nog voor, samen met Wolven, Elanden, White-tailed Deer, Coyotes en heel wat meer. In de winter troepen deze dieren samen om de koude te overwinnen, wat niet alleen veel kansen biedt voor fotografie maar het tevens makkelijker maakt ze te vinden. Tijdens deze reis focussen we met name op de American Bison en proberen deze vast te leggen in z'n habitat. Een unieke kans! 

 

Uniek concept

De timing van de reis is voorzien op de beste fotokansen die winters Yellowstone te bieden heeft. We verkennen de noordkant van het nationaal park en Mammoth Springs vanuit Gardiner. Dan verplaatsen we ons naar Yellowstone-West van waaruit we de uitgestrekte sneeuwlandschappen met een snowcoach verkennen, een soort bus op rupsbanden. Hiermee raken we overal in het besneeuwde landschap, speciaal om de beste kansen te hebben op fotografie maar ook beweeglijk te zijn wanneer er zich nieuwe kansen voordoen. We charteren een bus voor 14 personen voor vier volle dagen en zijn maar met maximum negen. Zo heeft iedereen ruim plaats. Als kers op de taart verblijven we twee nachten midden in Yellowstone, in cabins aan Old Faithful. We worden er ook heen en terug gebracht met een snowcoach. De combinatie van warmwater bronnen en winterse sferen maakt Old Faithful een plek met enorm veel fotografiekansen.

 

Ervaring reisgids

Tijdens deze reis naar Yellowstone National Park word je begeleid door professioneel natuurfotograaf Yves Adams. Hij is goed vertrouwd met de soorten van het noordelijk halfrond en heeft ervaring in het winters Noord-Amerika. Hij is heel sociaal en zorgt dat deze intense fotoreis straffe beelden én verhalen oplevert. Hij weet ook alles over de juiste feeling om de mooiste landschappen en wildlife te fotograferen. Kortom, een droombegeleider.

Boek deze reis

4150 euro
nog 1 plaats
Inschrijven voor
19 nov 2018
Begeleider
Yves Adams
Inclusief
alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, professionele persoonlijke fotografie begeleiding, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
internationale vliegtuigtickets, alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard

Bozeman

Old Faithful Geyser

West Yellowstone

Gardiner

Accommodatie en vervoer

Om optimaal gebruik te maken van onze tijd, hebben we onze accommodatie telkens op of in de buurt van fotogenieke plaatsen gekozen. De hotels zijn van zeer goede kwaliteit. Standaard zijn ruime tweepersoonskamers voorzien, met eigen badkamer. Een eenpersoonskamer is optioneel verkrijgbaar. Gedurende deze reis maken we gebruik van aangepast vervoer, aangepast aan de omstandigheden. We verplaatsen ons tussen de lokaties met ruime 4x4 terreinwagens. Ook hebben we een ruime snowcoach gechartered voor vier volle dagen, op rupsbanden om op de mooiste plekjes te geraken door de diepe sneeuw. We hebben de vrijheid om te stoppen waar we willen en hoe lang we willen. Allemaal om het zo comfortabel mogelijk te maken. Voor verplaatsingen in het park zal een heuse snowtaxi ons doorheen het sneeuwlandschap tot aan de Old Faithful snow lodge brengen.
De internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, maar wij helpen je graag aan een passend voorstel. Hou rekening met een vluchtprijs van 800 à 900 euro vanaf Brussel of Amsterdam (januari 2018). 

 

VOOR DE LAATSTE PLAATS ZIJN WE OP ZOEK NAAR EEN DEELNEEMSTER DIE DE KAMER WENST TE DELEN. 

 

Is deze reis iets voor jou? Niveau en fotografie van de reis

We gaan nooit ver stappen, maar diepe sneeuw en de koude, lange dagen dagen ons wel uit. Iedereen is welkom op deze reis, en met de geschikte kledij ben je beschermd tegen de kou. Snelle camera's zijn een goede keuze, met lenzen variërende van 200mm tot 600mm. Afstanden zullen zeer wisselen, met tamme Bizons tot op een paar meter tot exemplaren die zich enkel ver in het landschap laten fotograferen. De reis is geschikt voor iedereen met een basiskennis fotografie, een gezonde interesse is voldoende. Yves helpt je ter plaatse persoonlijk en met veel geduld snel vooruit.

 

Klimaat in winters Yellowstone

Warme kledij is essentieel voor deze reis, want we trotseren vaak koude temperaturen. Yves kan je zorgvuldig uitleggen hoe je je moet kleden en welke kledij geschikt is voor het winterse klimaat. We kunnen zeer variërende temperaturen verwachten, schommelend van -5°C tot -25°C, windchill factor niet meegerekend!

Met lenscovers bescherm je je kostbare materiaal. Op een klassieke dag schieten we heel wat beelden, en in deze kou moet je veel batterij-power voorzien. Ook geheugenkaarten met veel opslagcapaciteit zijn handig. We raden je ook aan om een laptop mee te nemen met snelle kaartlezers en opslagschijven. Je zal versteld staan hoeveel beelden je per sessie zal maken.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons