Eén van de meest verfilmde steden ter wereld ontdekken in het kielzog van een gevierd stadsfotograaf, mét je eigen camera in de hand? Yes, you can! New York, the city that never sleeps, een topstad vol diversiteit, waar dag- en kunstlicht naadloos in elkaar overgaan, waar je op elke straathoek, in elk detail een mogelijkheid ziet om te fotograferen. Wij gaan op pad om de legendarische iconen van the Big Apple op een unieke manier vast te leggen én om minder bekende, maar net zo interessante aspecten van de stad op beeld te zetten.

 

You want to be a part of it

Vijf redenen waarom je absoluut moet deelnemen aan deze fotografiereis:

 1. Dit is een unieke combinatie: New York (anders) leren kennen én de stad ontdekken door de fotolens. Ken je een betere locatie om stadsfotografie onder de knie te krijgen?
 2. De enthousiaste reisbegeleider is zelf een prijswinnende stads- en reisfotograaf en geeft zijn kennis gepassioneerd aan je door.
 3. We fotograferen enkele bijzonder straffe, vooraf door de gids uitgekiende locaties, terwijl we onderweg ook letterlijk stil staan bij het straatleven, de stad en haar diverse bewoners.
 4. Het aantal deelnemers is beperkt om de kwaliteit van de trip en de persoonlijke begeleiding absoluut top te houden.
 5. We verblijven in comfortabel logies, zodat je na een dag intensief fotograferen en ontdekken in een heerlijk bed kan wegdromen.

 

Speciale locaties, prachtig lichtspel: een droom voor fotografen

Doordat New York op fotografievlak zoveel te bieden heeft, is deze reis geschikt voor iedereen: van beginnend fotograaf tot ervaren rot in het vak. De groep is bewust klein gehouden zodat iedereen ruim de kans heeft om vragen te stellen aan de gids. We wagen ons aan een breed gamma fototechnieken: straatfotografie, architectuurfotografie, avond-en-nachtfotografie en fotografie met lange sluitertijden. Er wordt op elke locatie voldoende tijd voorzien om te oefenen en te experimenteren. De gids voorziet ook momenten om stil te staan bij de eerder genomen foto’s en advies uit te wisselen. En bovenal is het natuurlijk dé gelegenheid om deze uitzonderlijke stad met al je zintuigen in je op te nemen en met volle teugen te genieten.

 

Een greep uit onze fotolocaties:

 • De typische straten van New York, met de brandladders en de stomende riooldeksels. Herken jij misschien enkele filmlocaties?
 • De wereldberoemde skyline vanuit verrassende hoeken en standpunten
 • Het Empire State Building, dat bij elke gelegenheid anders kleurt
 • Bushwick, een beruchte wijk in Brooklyn
 • One World Trade Center in het hart van het Financial District
 • De imposante vertrekhal van Grand Central Station
 • Het nostalgische Coney Island, een van de oudste ‘pretparken’ waar je nog letterlijk naar een freakshow kan gaan kijken voor een handvol dollars
 • Central Park, uitgestrekt groot, de groene longen van de stad en bruisend van leven.

 

Thierry Vanhuysse: een gids met vakkennis en ervaring

New York City kreeg al heel wat bezoekjes van fotograaf Thierry Vanhuysse. Hij kent de stad dan ook prima. Gedreven door zijn eeuwige nieuwsgierigheid voor nieuwe dingen, brengt Thierry je naar unieke plekken in de stad. Via het gebruik van speciale technieken om ‘gewone’ zaken op een bijzondere manier vast te leggen, zal je naar huis gaan met prachtige beelden. De plaatjes die Thierry zelf uit New York meebracht, doen je alvast likkebaarden.

Boek deze reis

2675 euro
nog 2 plaatsen
€580.00
Inschrijven voor
23 mrt 2018
Begeleider
Thierry Vanhuysse
Inclusief
alle transportkosten, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden (!), niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
internationale vliegtuigtickets, alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Accommodatie en vervoer

We logeren in een centraal gelegen hotel in Manhattan (Hotel St. James), vlakbij de ingang van de metro. Handig, want de metro is dé manier om je in New York snel en makkelijk te verplaatsen. We kozen bewust een heel goed hotel zodat we elke avond moe maar heel voldaan in een comfortabel bed kunnen wegdromen. 

Vluchten zitten niet inbegrepen in de prijs. Omdat de prijzen van de vluchten naar New York sterk fluctueren (van 400 tot 800 euro), kunnen wij voor deze reis geen correcte inschatting maken. Daarom kiezen we ervoor om de vluchten apart te boeken van zodra de reis gegarandeerd vertrek heeft. De vluchten kunnen via STARLING gereserveerd worden of kunnen op eigen initiatief geboekt worden. Wij zullen bij gegarandeerd vertrek elke deelnemer contacteren en de verschillende opties voorstellen.

 

Klimaat, conditie en kledij

Het voorjaar is ideaal om naar New York te gaan, de temperaturen zijn meestal aangenaam, maar bekijk vooraf toch de voorspellingen. Soms kan er een koude wind staan.

We houden een dagschema voor ogen, maar kunnen naargelang de weersvoorspellingen makkelijk schuiven in de planning.

Alle uitstappen zijn geschikt voor mensen met een normale conditie. We adviseren om comfortabele, lichte stapschoenen te dragen, want we ontdekken de stad grotendeels te voet.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons