Beleef een adembenemende week in de uitgestrekte bossen op de grens tussen Polen en Oekraïne... Biesczady Nationaal Park, een magische plek in Europa. Nergens anders kom je zo dicht bij de uiterst zeldzame Europese grijze wolf. Tijdens deze trip krijg je unieke kansen om vanuit speciaal opgestelde fotohutten de mooiste beelden te maken van deze indrukwekkende dieren. Maar er is meer dan dit. Misschien vinden we wel een tamme Oeraluil, Notenkrakers, een Steenarend voor de hut, Vossen of Wisenten in de sneeuw. Kortom, échte natuurfotografie.

 

Tour highlights

 • maximum 5 deelnemers. Want comfort en persoonlijke begeleiding is voor ons essentieel!
 • een reis volledig in het teken van fotografie...
 • professionele gids met talrijke en jarenlange ervaring in de regio
 • unieke setting in de wilde natuur. Dit is geen wildpark.
 • flexibel programma: je hebt de keuze uit 6 volle dagen fotografie hutten maar ook voor eens een dag afwisseling met kans op Wisenten, Oeraluilen, Notenkrakers en andere spectaculaire soorten!
 • beste periode van het jaar. Volop activiteit en grote kans op sneeuwcondities.
 • ALL IN: vluchten, single kamers, maaltijden, transport, etc.

 

Echt wilde wolven

Je eerste ontmoeting met een wilde wolf vergeet je nooit. Als natuurfanaat ben je aan de grond genageld, terwijl de fotograaf in jou blijft zoeken naar de mooiste hoek en afdrukt op het juiste moment...

In het ontoegankelijke grensgebied tussen Polen en Oekraïne maak je veel kans om dit te beleven. De schuwe wolven vinden er de ideale habitat vol met hun favoriete prooien. Bevers, wilde zwijnen, reeën en Edelherten. Een ruig gebied om te bezoeken, maar dé plek waar je moet zijn als je wolven van dichtbij wil zien. Zij zijn de sterren van deze reis!

 

Intensief wolven spotten

In deze streek wonen mensen en wolven vreedzaam naast elkaar. De bewoners respecteren de dieren en beschermen ze. Dat maakt dat de wolven niet kilometers ver van bewoond gebied blijven. Wat onze kansen vergroot om ze goed te kunnen bewonderen. Met het nodige geluk naderen ze tot op 10 meter van de fotohut... Te dicht voor sommige lenzen.

Geduld is het codewoord als je met indrukwekkende beelden naar huis wil. We spotten hier 100% wilde dieren en kunnen dus geen succes garanderen. ’s Morgens vertrekken we in het donker naar de hut, ’s avonds komen we er pas uit als het weer donker is. Alleen zo geven we de wolven de kans om dichtbij te komen, soms zelfs enkele tegelijkertijd!... Het is dus een trip voor doorzetters.

Soms kan het wachten op wolven lang duren, maar sowieso passeren er boeiende troostprijzen voor onze hut: vossen, steenarenden, buizerds … De hutsessies wisselen we af met rondritten in dit ongerepte park. En die leveren heel wat andere leuke zaken op. Rode eekhoorns, een Waterspreeuw, Otters, Wisenten, Edelherten, een Oeraluil en zelfs de Europese lynx behoort tot de mogelijkheden. We noemen deze plek dan ook met verbeelding het 'Yellowstone van Europa'.

 

Ervaring reisgids

Tijdens deze fotografiereis word je begeleid door Yves Adams, die jaren geleden al naar deze streek trok om te gaan fotogaferen. Putje winter, ploeteren door de sneeuw, op zoek naar de meest bijzondere momenten. Yves houdt van de ijzige kou en de ruwe topnatuur, en zal je als geen ander helpen om zoveel mogelijk te weten te komen van de omgeving en het gedrag van de vogels en zoogdieren die we op reis zullen treffen. Ook zal hij je bij staan hoe te fotograferen en hoe je je zelf moet voorbereiden op de koude... Kortom, je bent in goede handen!

Boek deze reis

2630 euro
nog 2 plaatsen
Begeleider
Yves Adams
Inclusief
Internationale en nationale vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen (alle éénpersoonskamers), alle maaltijden, warme dranken en water, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
Frisdranken en alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Rzeszów

Accommodatie en vervoer

We verblijven in een gezellig en lokaal gasthuis. Er zijn 5 kamers in het gasthuis en sanitair is gedeeld (2 badkamers). Single optie is standaard voor deze reis en inbegrepen in de prijs.

De maaltijden zijn volledig volgens de traditionele lokale keuken. De lokale gids zal ons goed soigneren zodat we niks tekort komen. We verplaatsen ons per comfortabele mini-bus. Ter plaatse krijgen we de hulp van de gids om tot bij de hutten te komen. De hutten liggen vlakbij dus dat betekent dat we zelf ook op een uitzonderlijke en unieke plaats verblijven. Hou dus je fotomateriaal steeds binnen handbereik. De vluchten zijn inbegrepen in de prijs!

 

Comfortabele fotohutten

De hutten zijn van degelijke kwaliteit en doordacht van opzet:

 • glazen ramen om te kijken en om de warmte binnen te houden
 • open fotografie gaten voor jouw toestel (geen kwaliteitsverlies)
 • twee aansluitingen voor statiefkoppen per deelnemer (telezoom en telelens)
 • basic sanitair in de hut
 • 3 hutten met verschillende standpunten. Pricacy mogelijk!
 • hutten voorzien van geluidsisolatie om verstoring te vermijden
 • basis verwarming mogelijk (al is aangepaste kledij essentieel)
 • goede stoelen

 

Klimaat

We reizen in de winter, want met hun winterkleed zijn de wolven op hun mooist. Daarnaast zijn de dieren in de wintermaanden het actiefst. De hoogstwaarschijnlijk aanwezige sneeuw maakt daar boven op je foto’s mystieker... Laat ons hopen op sfeërieke sneeuwbuien voor extra sfeer in de beelden.

In de streek van Rzeszów liggen de temperaturen in maart rond het vriespunt. Voorzie dus warme kledij, ook al is er wat verwarming in de fotohut.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons