Bergtoppen tot ruim duizend meter hoog, uitgestrekte meren, eeuwenoude bossen, prachtige dennenbomen die er verweerd en geboetseerd bij staan door het Schotse klimaat en magisch purper gekleurde heuvels en valleien vol heide tot zover het oog reikt. Dit zijn maar enkele van de hoogtepunten die het Cairngorms National Park in Schotland te bieden heeft. Zin om dit unieke landschap in beeld brengen met professionele landschapsfotograaf Bart Heirweg aan je zijde?

 

Waarom je deze fotografiereis wil meemaken:

 1. We verblijven midden in het meest ongerepte Nationale Park van Schotland: het Cairngorms National Park. Elke dag trekken we naar nieuwe prachtige stukken en locaties die gids en fotograaf Bart Heirweg zorgvuldig voorselecteerde met het oog op landschapsfotografie.
   
 2. We fotograferen fantastische meren (of lochs), waaronder eentje met een oude kasteelruïne in. De ochtendlijke nevel zorgt voor magische plaatjes, en wat dacht je van de weerspiegeling van de machtige bergtoppen in het spiegelgladde wateroppervlak?
   
 3. De timing van deze reis valt niet toevallig midden in het bloeiseizoen van de heideplant. Uitgestrekte paarse heuvels en valleien tot zover het oog reikt. Onze eigen heidegebiedjes lijken maar een zakdoek groot als je deze Schotse versie hebt gezien.
   
 4. We verkennen hier oeroude bossen met historische Caledonische dennen, terwijl je allerlei nuttige technieken leert om een bos in beeld te brengen. Geen sinecure, maar je leert het van de beste!
   
 5. De hele week lang zorgt professioneel landschapsfotograaf Bart Heirweg voor individuele begeleiding van jouw fotoreis. Hij bereidde de trip tot in de de puntjes voor en kent de beste locaties en 'momenten'. Je krijgt bovendien een fotografiecursus mee naar huis waar je alle instellingen en tips van Bart nog eens kan nalezen. Leuke extra: je kan de hele week gratis gebruik maken van allerlei fotografiemateriaal.

 

Hoe ziet een dag fotograferen in het Cairngorms National Park eruit?

Alles staat in het teken van het maken van mooie landschapsfoto's en natuurfoto's. We delen ons dagschema dan ook in op basis van het mooiste licht, de beste fotolocaties en, zeer belangrijk, het weer van die dag. Gids Bart Heirweg selecteerde zorgvuldig de beste plekken en zorgt ervoor dat de groep op het juiste moment op de juiste plek klaar staat om al die natuurpracht te fotograferen. Reken erop dat we steevast vroeg uit de veren zijn, en vaak lange dagen maken.

Uiteraard staat er een beklimming van het paradepaardje van dit Nationaal Park op het programma: de Cairn Gorm, een top van meer dan 1000 meter. We willen immers het omliggende berglandschap bij zonsondergang in beeld brengen. Wees gerust: we gaan niet 'all the way', want laten ons het grootste stuk brengen met een skilift, waarna nog een pittige klim volgt. De afdaling doen we wél te voet.

Boek deze reis

2475 euro
€510.00
Inschrijven voor
30 apr 2018
Begeleider
Bart Heirweg
Inclusief
Vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds, een fotografiecursus (pdf) en handige cheat sheet voor onderweg, individuele fotografie begeleiding door professionele fotograaf.
Exclusief
Frisdranken en alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Cairngorms National Park

Loch an Eilein

Loch Mallachie

Aviemore

CairnGorm Mountain

Loch Morlich

Rothiemurchus

Is deze fotografiereis naar Schotland iets voor jou?

Ben je gepassioneerd door fotografie? Begin je pas of ben je een ervaren rot? Heb je een goede conditie? Wie op deze drie vragen 'ja' kan antwoorden, kan absoluut mee op deze fototrip.

Cairngorms National Park is vrij uitgestrekt. We maken dan ook regelmatig stevige wandelingen om de fotolocaties te bereiken. 

Het weer is 's zomers in Schotland ronduit onvoorspelbaar: voorzie laagjes kleding zodat je kan inspelen op weersveranderingen. Ook stevige stapschoenen en regenkledij zijn een must.

Heb je een fobie voor insecten? Dan denk je beter nog eens na voor je deze reis boekt. Op windstille dagen word je in Schotland immers geteisterd door zogenaamde midges. Piepkleine steekmugjes die stevig jeukende beten uitdelen aan onschuldige voorbijgangers. STARLING voorziet voor elke deelnemer muskietnetjes en insectenspray, maar het blijven vervelende wezentjes die sommigen tot wanhoop drijven. Be prepared: lange mouwen en lange broeken zijn hier onontbeerlijk.

 

Transport en accomodatie

We verplaatsen ons in een minibus over goede maar soms smalle wegen. Logeren doen we in comfortabele tweepersoonskamers (eenpersoonsoptie is mogelijk) met eigen badkamer.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons