Het Zimanga Private Game Reserve staat bij veel natuurfotografen hoog op de bucket list. Geen wonder: je vindt er de allerbeste kijkhutten van Afrika. Ze werden ontworpen door de wereldberoemde wildlifefotograaf Bence Máté en bieden ongeziene mogelijkheden om wilde dieren optimaal te fotograferen.

Via STARLING heb je nu de kans om deze unieke hutten te gebruiken. We spenderen enkele dagen en ook één nacht in de verschillende hutten en gaan daarnaast ook op game drive met een open jeep waardoor we heel dicht bij de dieren geraken. Op de foto’s onderaan krijg je alvast een idee. Probeer ze maar te bekijken zonder te likkebaarden!

 

Waarom is deze fotografiereis niet te missen?

  • We boekten de allerbeste kijkhutten van Afrika. Je spendeert enkele volle dagen in de verschillende hutten en fotografeert er naar hartenlust wilde dieren, aaseters en vogels.
  • We reizen bewust met een kleine groep waardoor we volop bewegingsvrijheid hebben in de hutten en de jeeps om de beste fotoresultaten te verkrijgen.
  • De groep wordt heel individueel begeleid door professioneel natuurfotograaf en reisgids Jeffrey Van Daele. Hij leert je nieuwe technieken en geeft advies en feedback.
  • We kozen speciaal voor de maand september omdat we dan, dankzij de weinige begroeiing, de grootste kans hebben op een optimale zichtbaarheid van de wilde dieren.
  • We genieten van luxueuze accommodatie en heerlijke maaltijden.

 

Wat maakt deze kijkhutten zo bijzonder?

Het Zumanga Private Game Reserve in KwaZulu Natal in Zuid-Afrika is het allereerste echte fotografiereservaat in Afrika. Het werd helemaal ontworpen op maat van natuurfotografen en wildlife enthousiastelingen. De vijf speciale kijkhutten zijn gedesignd door wereldvermaard natuurfotograaf Bence Máté. Als ervaringsdeskundige zorgde hij ervoor dat dieren en vogels fotograferen hier een feest wordt. Comfortabele stoelen die vlot rollen zorgen ervoor dat het urenlange zitten nooit lastig wordt en je kan gratis gebruik maken van statieven en koppen. Een airco-systeem op zonne-energie zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. De hutten zijn perfect om vogels, gieren, krokodillen en ’s nachts ook zoogdieren die bij het water komen drinken te fotograferen.

 

Op safari in het natuurpark

We blijven natuurlijk niet de hele tijd in de hutten. We plannen ook enkele game drives doorheen dit natuurgebied van 6000 hectare met een open jeep. Dankzij onze kleine groep zitten we altijd per twee, waardoor we de ruimte hebben om ons in alle bochten te wringen die nodig zijn om de mooiste foto’s te maken.

Onze dag start 's ochtends vroeg en eindigt als het al even donker is. Na het avondmaal krijg je ruim de tijd om aan de gids je fotografievragen te stellen en feedback te krijgen op je foto's. De nieuwe tips en adviezen die je krijgt, kan je de volgende dag meteen in de praktijk omzetten. 

 

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Inschrijven voor
15 mei 2019
Begeleider
Jeffrey Van Daele
Inclusief
alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, drinkwater, alle excursies, alle inkom voor parken, verzekering garantiefonds.
Exclusief
vliegtuigtickets, alcoholische en andere dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard

Durban

Hlambanyathi

Fotografiereis Zuid-Afrika: accommodatie en transport

We verblijven in luxueuze lodge middenin de Zuid-Arikaanse bush waar we ook elke dag genieten van excellente maaltijden. De weinige verplaatsingen zijn kort en zeer comfortabel. Single optie beperkt beschikbaar, enkel in Zimanga (dus niet de eerste nacht).

 

Klimaat in Zuid-Afrika in september

In september loopt de winter op zijn einde maar dat betekent niet dat het zeer koud is. We kiezen speciaal voor deze periode omdat we van een aangename gemiddelde dagtemperatuur van 23 graden kunnen genieten en 's nachts koelt het af tot een gemiddelde van 15 graden. Het grote voordeel van safari's in deze periode is dat er minder begroeiing is en de kans om wild te spotten veel groter wordt. Je merkt: we verkiezen de allerbeste omstandigheden om met schitterende foto's naar huis terug te keren.

 

Wat mag je verwachten van deze fotografiesafari? 

De belangrijkste doelstelling van deze reis is om met mooie foto's van dieren thuis te komen. Enerzijds gaan we op safari waarbij we met een open jeep tot heel dicht bij de dieren rijden. Maar de grote troef van deze reis zijn ongetwijfeld de diverse kijkhutten van de hand van topfotograaf Bence Máté!

De ideale lens om op safari en vanuit hutten te fotograferen bestaat niet maar als je van 400mm tot (jawel) 24mm (!) bij je hebt, kom je op deze reis al een heel eind! 

 

Kennismaking met de groep en de gids

Voor we op reis vertrekken, organiseren we een bijeenkomst om alvast kennis te maken met de medereizigers. Je kan er al je vragen stellen over de reis, over fotografie en je krijgt heel wat praktische info mee.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons