Eindeloze meidoornhagen, mystieke kalktufbronnen, glooiende eikenbossen, geurige kalkhellingen, kleurrijke akkers en mistige moerassen ... in de Gaume vind je het allemaal. Schitterende zuidelijke bronlibellen en adonisblauwtjes vliegen ons om de oren en de zandhagedis glipt snel weg van het pad.

In de prachtige natuurgebieden bloeit volop wilde weit en de bloemenrijke grasbermen zijn getooid met wollige distel. Het wordt een weekend op het ritme van de jodelende wielewaal en roekende zomertortel. Een heerlijke bestemming voor wie graag met volle teugen van natuur én streekproducten geniet.

 

Zuidelijkste punt

In het uiterste zuiden van België ligt de Lorraine en Gaume, een streek met een razend boeiende biodiversiteit. Door de unieke zandige kalkbodem en het milde klimaat wanen we ons in het zuiden van Frankrijk. Ook de fauna en flora die we hier vinden is gelijkend met wat in de Provence groeit en bloeit. Grote vuurvlinder, tweevlek, sierlijke witsnuitlibel, mercuurwaterjuffer, zeldzame akkerflora, grauwe klauwier, wouwen en wie weet zelfs relmuis of grote hoefijzerneus. Het hoort allemaal tot de mogelijkheden in dit prachtige stukje België.

We maken wandelingen door de mooiste stukken natuur en bewonderen alles wat ons pad kruist. De reisbegeleider kent de streek op z'n duimpje en doorspekt de wandelingen met fijne natuur- en geschiedenisweetjes, overgoten met een dosis humor.

De sfeervolle, pittoreske dorpjes Torgny en Lamorteau passen volledig in het Zuid-Franse plaatje. We vinden er zelfs enkele wijngaarden! Met plezier laten we ons dan ook de lokale specialiteiten voorschotelen. We genieten met volle teugen van het lekkers dat de streek te bieden heeft.

 

Ervaren begeleider

Al meer dan 40 jaar kan je Jan Talloen terugvinden in de Gaume. Hij was als jonge snaak al verknocht aan de schoonheid van de streek. Als ervaren natuurgids neemt hij de groep mee op pad. Wandelend ontdekken we het moois dat hier groeit en bloeit. Genieten staat voorop!

Boek deze reis

570 euro
€115.00
€100.00
Inschrijven voor
01 feb 2019
Begeleider
Jan Talloen
Inclusief
Alle overnachtingen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, garantiefonds.
Exclusief
Transport, frisdranken en alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), aankopen van persoonlijke aard.

Accommodatie en transport

We logeren op single of tweepersoonskamers in een authentiek, gezellig gasthuisje, waar de gastvrouw 's morgens een heerlijk ontbijt voor ons klaarmaakt. We proeven in een lokaal restaurant van streekgerechten, verzorgen een eigen BBQ en gaan ook eens gastronomisch eten in La Grappe d'Or!

We verplaatsen ons met eigen wagen. Transport kan op aanvraag worden voorzien. De kostprijs van het transport is 100 euro voor het ganse weekend. Opstapplaats is Brugge of Gent. Boek bij het weekend de 'extensie' als je hiervoor wil kiezen en noteer transport bij de opmerkingen voor deze optie.

 

Is dit weekend in de Gaume iets voor jou?

Is genieten van natuur voor jou belangrijker dan 'soorten najagen'? Ben je gek op wandelen in de natuur en leer je graag iets bij over de streek? Dan is dit zomerweekend geknipt voor jou!

 

Klimaat en kledij in de Gaume

In juni is het in de Gaume aangenaam toeven. Toch reken je best op uiteenlopende weersomstandigheden (het blijft België ;)) en voorzie je best regenkledij en extra laagjes warme kleding. Ook een paraplu en stevige stapschoenen zijn aangewezen.

 

Fotografie in de Gaume

Breng je graag je trip in beeld? De Gaume leent zich perfect voor mooie natuur- en landschapsfotografie. De focus van het weekend ligt niet op fotografie, maar je krijgt zeker geen spijt als je een fototoestel meebrengt.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons