Een rondreis met jeeps door Ethiopië: je ervaart de echte African touch, maar toch net dat tikkeltje anders. Ethiopië is immers een buitenbeentje in Afrika. De bijzondere hoogvlaktes en de grote variatie aan habitats doen soms eerder denken aan de Andes van Zuid-Amerika. Door dit bijzondere landschap heerst er ook een uitzonderlijk rijke biodiversiteit met een record aantal endemische soorten. Eén van de hoogtepunten hier is ongetwijfeld de Ethiopische wolf! Ga jij mee op zoek naar deze bijzondere verschijning?

 

Endemisch Ethiopië

We zoomen even in op de soortenrijkdom die Ethiopië te bieden heeft, want alleen al de bijzondere fauna en flora van dit land maakt deze trip de moeite waard. Wat dacht je van de Ethiopische wolf, de bijzonder gekleurde Gelada baviaan en tientallen tot de verbeelding sprekende vogelsoorten zoals Harwood frankolijn, Roodkruin Frankolijn, Ethiopische Kievit, Rougets Ral, Geelhalslangklauw, Witwangtoerako,  Geelmaskerpapegaai, Abessijnse Specht, Katvogeltimalia. Het heeft meer dan 30 endemische of bijna endemische vogelsoorten. Sterke staaltjes van moeder natuur die je dankzij deze reis aan je lijstje kan toevoegen verleden reis zagen we 29 endemische soorten.

 

Een rondreis door het binnenland

Vanuit de hoofdstad maken we een mooie loop door het zuiden van Ethiopië. Via deze rondreis passeren we in de diverse habitats met vele hoogtepunten van Ethiopië als rode draad. Er werd voor deze rondreis gekozen voor een mooie mix van natuur, een mini vleugje cultuur en prachtige landschappen. De reis is gebouwd rond de endemische fauna van vogels en zoogdieren en maakt gebruik van basis tot standaard accommodaties.

Het is de bedoeling van rond te reizen op tempo van de groep, en afhankelijk van de persoonlijke profielen, hier en daar meer stil te staan bij bepaalde onderwerpen. Tijdens de reis komen we in contact met de lokale bevolking en waar mogelijk zullen we dit zeker in de hand werken. bij voldoende interesse, kan tijdens deze reis de focus licht aangepast worden in de richting van extra cultuurbeleving. 

 

Een ervaren reisgids met oog voor detail

Op deze STARLING-natuurreis naar Ethiopië leidt Billy Herman alles in goede banen. In 2018 maakte hij deze bijzonder succesvolle trip met als hoogtepunt zonder twijfel 11 wolven op 1 dag. Billy is voornamelijk een vogelkijker, maar hij heeft oog voor alles wat de natuur rondom te bieden heeft en kent heel wat van de lokale ecologie. Billy is heel bereisd. Bij Billy word je steevast verwend met goeie waarnemingen, lekker eten en veel achtergrondinformatie over de streek en de cultuur. 

Interesse?

We houden je op de hoogte

Prijs op aanvraag binnenkort online
Inschrijven voor
01 sep 2019
Begeleider
David 'Billy' Herman
Inclusief
Alle transport (max. 3 deelnemers/jeep!), alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, verzekering garantiefonds.
Exclusief
Internationale vliegtuigtickets, frisdranken en alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.).

lalibela

Natuurreis Ethiopië: accommodatie en vervoer

We logeren in accomodaties met basis tot standaard comfort. Alle kamers zijn steeds voorzien van eigen badkamer met toilet. We reizen door Ethiopië met jeeps. In elke jeep zullen maximaal 3 deelnemers plaats nemen om zo de kwaliteit te garanderen. De wegen zijn er matig: soms goed, soms minder goed en een tikkeltje avontuurlijker zoals het hoort in Afrika.

 

Is deze natuurreis naar Ethiopië iets voor jou?

De STARLING rondreis door Ethiopië is aangename reis die je de kans geeft om een mooi beeld van het land te vormen. Ethiopië is anders dan anders en een bijzondere bestemming in Afrika: zowel de cultuur als de avifauna en fauna zijn er uniek. Voor wie al eerder Afrika bezocht: je kan je hier alvast verwachten aan een groener landschap met meer reliëf dan wat je gewoon bent. Tijdens de reis hoppen we met jeeps van het ene Nationaal Park naar het andere. We maken er telkens kleine excursies en spotten zo heel wat specialiteiten van Oost-Afrika en Ethiopië. De reis kan pittig zijn door de soms lange dagen. De jeeps zijn echter comfortabel genoeg om even uit te rusten. Daarnaast gebeuren de excursies aan een langzaam tempo!

 

Is deze reis geschikt voor (natuur)fotografie?

Een fototoestel meenemen op deze rondreis door Ethiopië is geen must, maar wel een aanrader voor wie graag fotografeert. De vogels die we te zien krijgen zijn stuk voor stuk pareltjes. Grote telelenzen en digiscoping zijn niet alijd even handig te gebruiken in de zinderende lucht en de harde evenaarszon maakt fotograferen niet eenvoudig. De vroege vogels zijn dus in het voordeel. Gelukkig krijgen we heel wat natuur van dichtbij te zien, dus waag gerust een kans!

 

Ethiopië in december: klimaat en kledij

Ethiopië mag dan groen zijn, het is er aangenaam warm. Koele avonden en ochtenden, met overdag temperaturen rond de 25 C. In de hoogvlaktes kan het dan weer koud zijn, met tegen de ochtend en ’s nachts soms zelfs winterse temperaturen en een kleine kans op neerslag.

STARLING raadt aan om voor de koele momenten een lange broek en lange mouwen te voorzien, lichte kledij voor overdag mee te nemen, eventueel met lange mouwen als bescherming tegen de hoge temperaturen en de zon. En ook warme kledij met regenjas

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons