De Algarve en Alentejo in Portugal, zijn nauwelijks gekend in de Nederlands-Belgische natuurwereld! Volledig onterecht vinden wij en daar gaan we verandering in brengen. Reis met ons mee langs imposante rotskusten, ongerepte steppes en soortenrijke moerassen op zoek naar alles wat leeft en beweegt. De perfecte voorjaarsreis met een zomers tintje.

 

Van steppes naar rotskusten en moerassen

Gedurende de eerste dagen van de reis verkennen we de talrijke waterrijke gebieden langs de kust van de Algarve, waaronder het Natuurpark Ria Formosa. Dit park is een mix van lagunes, zoutwinningen en moerassen dat zich uitstrekt over meer dan 60 km van Faro tot Tavira, Castro Marim en Lagoa dos Salgados. In deze wetlands maken we kans op prachtige soorten als Dunbekmeeuw, Adouin’s meeuw, Reuzenstern, Kluut, Steltkluut, Bonte Strandloper, Kleine Strandloper, Kemphaan, Grutto en Flamingo. 

Vervolgens trekken we naar de westkust van de Algarve. We gaan onder andere op excursie naar het meest zuidelijke puntje van het vasteland van Europa: Cabo de Sao Vincente en Sagres. Hier scheren de Jan-van-Genten langs de hoge kliffen rakelings langs. Tijdens het seawatchen hebben we misschien zelfs kans op Stormvogeltjes, pijlstormvogels en andere zeevogels

We eindigen de reis in de Alentejo en bezoeken de steppens rondom Mertola op zoek naar soorten als Kleine en Grote Trap, Griel, Zwartbuikzandhoen, Monniksgier, Spaanse Keizersarend en Kalanderleeuwerik. 2 volle dagen laten we ons onderdompelen en vallen we van de ene verbazing in de andere. Kortom, de perfecte afsluiter van een diverse vogel- en en natuurreis.

 

Ervaren reisgids

Johan Debuck is een reisleider met een bom ervaring. Johan is een vaste waarde in ons team en reisde naar alle uithoeken van Europa en daarbuiten op zoek naar vogels en tot de verbeelding sprekende fauna en flora. Vogels zijn Johan zijn passie, maar hij heeft ook een goeie kennis van vlinders, reptielen, amfibieën en wat zoogdieren en flora (in het bijzonder orchissen). Hij deelt al die kennis maar wat graag met zijn reizigers. En daar wil jij toch ook bij zijn?

Boek deze reis

1495 euro
gegarandeerd vertrek
€265.00
Inschrijven voor
28 feb 2019
Begeleider
Johan Debuck
Inclusief
vliegtuigtickets en luchthaven taxen, alle transport, water, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, alle excursies, alle inkom voor parken, verzekering garantiefonds.
Exclusief
frisdranken en alcoholische dranken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), annuleringsverzekering, reis bijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Accommodatie en transport

We vliegen op de luchthaven van Faro met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel. De vluchten zijn van uitstekende kwaliteit (Brussels Airlines) en normaal gezien met comfortabele uren.

Tijdens de reis verblijven we op 4 locaties. Vooreerst in de buurt van Silves, nadien in Alcacer do Sal (1 gedeelde badkamer voor 2 slaapkamers), in de buurt van Mertola en ten slotte in de buurt van Villa Real. We slapen in lokale gasthuizen en hotels met een strategische en unieke ligging, elk met hun eigen karakter. Alle overnachtingen zijn van een standaard tot comfortabele kwaliteit! Verplaatsingen gebeuren met een ruime minibus en de wegen zijn meestal goed. 

 

Wandelen en natuurstudie

Onze wandelingen zijn makkelijk tot matig lastig (afhankelijk van de conditie). Met een normale lichaamsconditie is deze reis perfect haalbaar en eenvoudig. Deze natuurreis is toegankelijk voor reizigers die een gezonde interesse hebben voor natuur en in het bijzonder vogels. Ervaring of leeftijd hebben geen belang.

 

Algarve en Alentejo: klimaat in het voorjaar

In het voorjaar is het in Portugal over het algemeen mooi, zonnig en warm weer. Er kan natuurlijk altijd een bewolkte en regenachtige dag voorkomen, een snedige wind of zelfs koude temperaturen. Vooral de steppes en de zeebries kunnen fris/koud zijn. STARLING raadt dus goede kledij voor uiteenlopende omstandigheden aan.

 

Fotografie

Tijdens deze reis zijn er goede mogelijkheden voor fotografie. Let op: dit is geen fotografiereis. De reisgids heeft weinig tot geen kennis van digitale fotografie.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons