Prachtige ijsvogels, hoornvogels en pitta's (soort grondvogel) in alle kleuren van de regenboog. Kwakende kikkers, mysterieuze slangen op veilige afstand, mastodonten van krokodillen, blauwe bijen, oorverdovende concerten van gigantische cicaden, de BIG 5 van Borneo met Dwergolifanten, Honingbeer, Nevelpanter, Neusaap en Orang-oetang ... Teveel om allemaal op te noemen! Nachtelijke safari's en wandelingen door de jungle, boottochtjes in de mangroves of heerlijke natuurtochten in de broeierige tropische regenwouden. Je maakt het allemaal mee tijdens deze STARLING natuurreis. Al die ‘kleine’ belevenissen maken de rondreis door Borneo groots en onvergetelijk. Wil jij dit samen met ons beleven? Lees dan vooral verder.

 

Beleef de natuur van Borneo: kleurrijke vogels en zoogdieren

Een droom die werkelijkheid wordt. De natuur van Borneo doet je letterlijk watertanden en roept spontaan National Geographic allures op. STARLING biedt dan ook met trots deze fantastische natuurreis aan, waarbij we de unieke fauna en flora ontmoeten die in de jungle van Borneo thuis is. Centraal staan vogels en zoogdieren, maar we hebben aandacht voor alle tot de verbeelding sprekende fauna en flora.

Van Dwergolifanten tot Neusapen, van Orang-oetangs tot Stork-billed Kingfishers, van Bornean Bristlehead (de vogelmascotte van Borneo) tot Leopard cat en Spookdiertjes. Krokodillen, bidsprinkhanen, boomkikkertjes en kleurrijke slangen op veilige afstand, en wie weet zelfs een glimp van de Borneose Nevelpanter…  wat we ook te zien zullen krijgen, de natuurpracht van Borneo is sowieso overweldigend. We reizen bewust tijdens het wat drogere seizoen, waardoor we iets meer reiscomfort genieten.

De excursies zijn makkelijk tot matig lastig door het tropische klimaat. Er is ruimte voor een flexibele individuele invulling van de reis, zodat ook jouw interesses zeker aan bod zullen komen. Zoogdieren, vogels, algemene natuurbeleving en zelfs natuurfotografie. Het is allemaal mogelijk op deze natuurreis naar Borneo. We maken verschillende safari's met jeeps en er staan ook enkele boottochten op het programma. Een bezoek aan de indrukwekkende Gomatong caves staat gepland in het seizoen van de nestoogst. Lege nesten van de Edible-nest Swift worden geoogst voor de Chinese markt. Deze vogel bouwt een nest met z’n eigen speekseldraden, wat het in China tot een delicatesse maakt: vogelnestsoep... We sluiten deze avond af met een uniek en spectaculair schouwspel van miljoenen uitvliegende vleermuizen, achterna gezeten door talrijke roofvogels.

 

Ervaren reisbegeleider David 'Billy' Herman

De natuurreis wordt in goede banen geleid door Billy Herman. Billy is een heel fanatieke natuurgenieter en heeft een zwak voor alles wat leeft en beweegt. Hij heeft ruime ervaring met het zoeken naar wildlife en is daarom jouw gedroomde gids. Hij probeert op een duidelijke en geduldige manier zijn expertise over te dragen. Met andere woorden: ongelofelijk leerrijk om met hem op stap te gaan!

Interesse?

We houden je op de hoogte

Prijs op aanvraag binnenkort online
Inschrijven voor
31 mei 2019
Begeleider
David 'Billy' Herman
Inclusief
Alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, verzekering garantiefonds.
Exclusief
Internationale en nationale vliegtuigtickets, frisdranken en alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.).

Borneo: accommodatie en vervoer

STARLING zorgt zoals steeds voor een vlekkeloze organisatie van deze natuurreis. Er wordt voor deze trip, die in het teken staat van vogels, zoogdieren en algemene fauna en flora, comfortabel transport voorzien. Safarivoertuigen (5 dagen) en boottochten (4x) zijn volledig inbegrepen. We slapen in wetenschappelijke onderzoekscentra en gasthuizen, die een standaardcomfort bieden. We overnachten tijdens deze reis dus niet in luxe lodges, maar wel in verzorgde en comfortabele logies.

Vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Vluchten kunnen via ons geboekt worden voor netto inkoopprijs maar kunnen evengoed op eigen initiatief geboekt worden. Vluchtprijzen variëren van 800 tot 1500 euro.

 

Borneo: toegankelijkheid en natuurstudie

Deze natuurreis is opgebouwd om op een ontspannen manier rustig vogels en zoogdieren te kijken. We gaan niet voor de langste lijst, maar proberen de mooiste waarnemingen na te streven van leuke soorten. Neemt niet weg dat we doortastend te werk gaan en een hele mooie reeks aan endemische soorten proberen vinden. Alle extra’s zijn mooi meegenomen. Het puur genieten van de wonderlijke natuur die ons pad kruist, staat absoluut voorop. De reis is makkelijk tot pittig van tempo, afhankelijk van de temperatuur en de persoonlijke nachtrust (die je helemaal zelf kan bepalen). Het tropische klimaat speelt een belangrijke rol in onze dagindeling. We gaan vooral 's morgens vroeg en in de late namiddag op stap. Tijdens de middag is er nagenoeg elke dag ruimte voor rust en een siësta. Ook 's avonds zullen we vaak op stap gaan. Doordat het om 19u al donker is, is dit geen zware last. We gaan zowel te voet, met wagens of zelfs met de boot op stap om de Borneose natuur vanuit zoveel mogelijk hoeken waar te nemen.

 

Borneo: klimaat en kledij

Borneo heeft een tropisch klimaat. Dat betekent dat het er warm (25 tot 30° C) en vochtig is in de laaglanden. De reis vindt plaats in het droog seizoen, maar dat betekent niet dat het niet zal regenen. Voorzie tropische kledij in combinatie met lichte regenkledij. Ook een paraplu en leech socks zijn musts. Na inschrijving ontvang je daarover uitgebreide informatie en details.