Unieke Antarctica-cruise

Deze reis naar Antarctica is de meest pure ter wereld. Ze start met een unieke vlucht naar het Antarctisch schiereiland en blijft langer ter plaatse dan de doorsnee expedities. Zo krijg je een mooi en compleet beeld van de Antarctische fauna en zijn minieme flora! De trip is speciaal georganiseerd voor en door natuurliefhebbers en natuurfotografen. Geniet van een maximale beleving en uren in het veld onder begeleiding van een professioneel 16-koppig team van (mariene) biologen en professionele fotografen.

 

Wat maakt deze reis zo bijzonder?

 • Maak van dichtbij kennis met walvissen en in het bijzonder bultruggen.
 • Wees getuige van het wetenschappelijk onderzoek dat mariene biologen tijdens deze reis voeren.
 • Geniet van prachtige zonsondergangen en zonsopgangen boven verbijsterend mooie landschappen
 • Blijf extra lang aan land dankzij het reizen op kleine schaal.

 

Acclimatiseren in Punta Arenas, Chili

We starten onze Antarctica-reis in het adembenemende Chili. Na aankomst in Punta Arenas bekomen we van de stevige reis en het uurverschil en maken we kennis met het klimaat. De volgende dag zetten al weer koers naar King George Island. We zetten niet zomaar koers naar Antarctica, we vliegen er naar! Een uniek concept waardoor we de route over de Drake Passage maar 1 keer hoeven te maken. 

 

Antarctica-reis met spectaculaire soorten in de South Shetland-archipel. 

Het comfortabele cruiseschip, de Ioffe, voert ons langsheen de talrijke eilanden van de South Shetland-archipel. De spannende tocht levert ons spectaculaire zeevogels en zeezoogdieren op zoals Commerson's dolphin, Potvis, beide Royal Albatrossen, Blue petrel en Peale's dolphin.

Uiteindelijk komen we terecht in het memorabele en desolate landschap van het Antarctische vasteland waar we geruime tijd manoeuvreren tussen het zee-ijs! Pinguïns duiken er regelmatig op met kolonies Adelie’s, Gentoo en Chinstraps Pinguïn als hoofdattractie. We hebben daarnaast kans op de uiterst zeldzame Keizerspinguïn!

Ook Zuidelijke zeeolifant, Kerguelenzeebeer en Weddell Zeehond staan op ons programma en misschien zelfs de zeer zeldzame Ross' Zeehond. De toppredator van de Zuidelijke IJszee is het verraderlijke, schijnbaar glimlachende Zeeluipaard. Tijdens de trip gaan we ook actief op zoek naar scholen walvissen zoals Bultruggen en Orka's!

 

Ervaren reisleiders, samen met Cheeseman's Expedition!

Onze groepsreis naar Antarctica wordt begeleid door een 16-koppig (!) team van professionele mariene biologen van American Cetacean Society en professionele reisgidsen, begeleiders en fotografen van Cheeseman's expedition. Aan boord zijn ook echte walvisexperts, aan mariene kennis dus zeker geen gebrek. Een ongeziene mix van wereldkwaliteit!

Expeditieleider is Ted Cheeseman. Ted is één van de meest bereisde expeditieleiders ter wereld. Antarctica is hem met de paplepel ingegeven door zijn ouders. Voor Starling is deze samenwerking dus een absolute eer.

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Inschrijven voor
31 dec 2018

Punta Arenas

King George Island

Zuidelijke Shetland-archipel

Drake Passage

Ushuaia

Westelijke zijde Antarctisch schiereiland

Accommodatie en transport

Accommodatie in Chili op 17/02 is inbegrepen. Vlucht naar Antarctica is eveneens inbegrepen. Hierdoor vermijd je één van de twee overtochten over Drake Passage en 'win' je 2 volle dagen. 

Alle overnachtingen op de Ioffe zijn van een goede tot heel goede kwaliteit. Verplaatsingen op zee gebeuren met een gespecialiseerd ijsversterkt schip, de Ioffe. Het maximale aantal deelnemers op de boot is beperkt tot 98 personen zodat iedereen tegelijk van boord kan.


Meer DETAILS OVER DE IOFFE.

BELANGRIJK: ROKEN IS NIET TOEGELATEN OP DEZE TRIP!

 

Wandelen en doelstelling

Onze absolute troef is ongetwijfeld het aantal landingen en de duur van de landingen. De landingen worden zeer professioneel uitgevoerd en staan volledig in het kader van natuurstudie en natuurfotografie.

Op het vasteland van Antarctica kan je vaak de keuze maken tussen de pinguïnkolonies, de walvissen, de landschappen of een trip tussen de ijsschotsen. Zo wordt de groep evenwichtig verdeeld en is de druk op het ecosysteem beperkt.

De excursies aan land zijn makkelijk tot matig. Een goede basisconditie is voldoende voor deze trip. We halen het maximum aan natuurbeleving en natuurfotografie uit deze trip. Dit betekent dat we zowel typische zeevogels en pinguïns als talrijke zeezoogdieren zullen meepikken in combinatie met fenomenale landschappen gehuld in prachtig licht. Warme oranjeroze tinten zijn in deze periode van het jaar gegarandeerd.

 

Klimaat en kledij

Antarctica kent zeer verschillende weersomstandigheden. Op korte tijd kan het weer evolueren van zonnig en rustig tot nat en onstuimig. Normale nazomertemperaturen variëren van -5°C tot +5°C. Goede warme waterdichte kledij en handschoenen zijn noodzakelijk voor het comfort van deze trip. Vooral tijdens de verplaatsingen met de zodiak kunnen de gevoelstemperaturen koud zijn. Stevige waterdichte stapschoenen, muts, sjaal, zonnebril en zonnecrème zijn noodzakelijk. Kleden in dunne lagen is het meest efficiënt om warmte vast te houden. Hou ook op het schip altijd een extra laagje kledij bij de hand, voor het geval we plots interessante soorten voorbijvaren! Expeditielaarzen worden voorzien aan boord.

Meer informatie volgt tijdens een infomoment na de inschrijving!

 

Fotografie

Deze Antarctica-expeditie is naast algemene natuurbeleving ook speciaal ingericht voor natuur- en landschapsfotografie. Afhankelijk van de begeleider en van de omstandigheden kan je kiezen voor landschapsfotografie, walvissen, pinguïns, albatrossen in vlucht, enz. Een reis met veel aandacht voor lichtomstandigheden, perfect dus voor de meest gedreven fotografen!

 

Overzicht prijzen en betalingscondities

PRIJS PER PERSOON

 • Driepersoonskajuit - gedeelde badkamer: $12.375

 • Tweepersoonskajuit - gedeelde badkamer: $13.365

 • Tweepersoonskajuit Semi-Private - badkamer gedeeld met 1 andere kajuit: $14.805

 • Tweepersoonskajuit Private: $16.515

 • Tweepersoonskajuit Superior: $17.505

 • Shackleton Suite 2 personen: $19.305

 • One Ocean Suite 2 personen: $21.060

Ook eenpersoonskamers en -kajuiten zijn mogelijk. Reis je alleen, maar wil je een kamer delen? We zoeken graag een kamergenoot voor jou. Vraag gerust meer info via contact@starlingreizen.be.

BETALINGEN DIENEN TE GEBEUREN IN DOLLARS. DE BETALING VAN HET BEDRAG DIENT IN 1 KEER TE GEBEUREN.

De algemene voorwaarden voor deze reis zijn AANGEPASTE VOORWAARDEN.