Geniet tijdens deze natuurreis samen met ons van talrijke roofvogels, oostelijke zangvogels en specialiteiten als het Kaukasisch Korhoen en de Kaspisch Berghoen. We proeven ook van de heerlijke Armeense keuken, overnachten in stijlvolle hotels en snuiven cultuur op. Omdat Armenië aan de oorsprong van de christelijke beschaving ligt, vind je er naast spectaculaire berglandschappen ook prachtige kerken, kloosters en christelijke schatten!

 

Armenië in een notendop

Armenië heeft 4 buurlanden: Turkije, Georgië, Azerbeidzjan en Iran. Het is een dun bevolkt en gastvrij land in de Kaukasus met om en bij de 4 miljoen inwoners. Meer dan een kwart daarvan woont in Yerevan, de hoofdstad. Het land vormt een geografische brug tussen Azië en Europa en daarom is het een geweldige vogel- en natuurbestemming.

 

Indrukwekkende landschappen

De reis brengt ons naar allerlei habitats van Armenië: half-woestijnen, bergweiden, beemden, loofwouden en steppen. Geniet van een bijzonder afwisselend landschap met meren, rivieren, moerassen, diepe canyons en rotsformaties. Tegen de adembenemende achtergrond van de Transkaukasische bergen doemen regelmatig bloementapijten met orchideeën en wilde tulpen op.

 

Bont gezelschap van vogels

Armenië kent een groot aantal West-Palearctische vogels. Meer dan 350 soorten zijn er gekend en meer dan 200 soorten broeden hier ook. Indien je nog niet eerder het Oosten van Europa bezocht, staan je heel wat nieuwe soorten te wachten! 

Tijdens deze reis verwachten we om en bij de 190 soorten te zien, met toppers als het Kaspisch Berghoen en Kaukasisch Korhoen, Dwergaalscholver, Witstaartkievit, Balkansperwer, Kaukasische Berftjiftjaf, Oostelijk Roodstaarttapuit, Kaukasische Strandleeuwerik en nog veel meer. Roofvogels zijn overvloedig aanwezig in Armenië, het land ligt dan ook op een belangrijke trekroute!

 

Cultuur opsnuiven en genieten langs de grenzen van Europa

In Armenië hebben we het geluk de schitterende natuurrijkdommen te kunnen combineren met een stevige portie cultuur. Denk maar aan een bezoek aan Armeense kerken die op wonderlijke plaatsen liggen. Nog zo'n must is het prehistorische Carahunge, een steencirkel die nog ouder is dan Stonehenge. Deze wordt gebruikt als een sterrenobservatiepost en is gelegen in de bergen waar we ook veel vogels vinden! De reis leidt ons door zowat heel Armenië. Je zal ongetwijfeld genieten van de cultuurschatten, de Armeense keuken, het landschap en de Armeense gastvrijheid met daar bovenop een prachtig planten- en dierenleven.

 

Ervaren reisbegeleider

Deze vogelreis wordt in goede banen geleid door Brecht De Meulenaer. Hij heeft een voorliefde voor oude Sovjet-landen en Armenië behoort zeker tot zijn favorieten. Hij is goed bekend met de doelsoorten en is een ervaren reisbegeleider. Bovendien spreekt hij een mondje Russisch, wat hier zeker van pas kan komen... En ook niet onbelangrijk, hij is gemakkelijk in de omgang en heeft gevoel voor humor!

Klik hier

2390 euro
€220.00
Inschrijven voor
01 mrt 2019
Begeleider
Brecht De Meulenaer
Inclusief
Internationale vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, verzekering garantiefonds.
Exclusief
Frisdranken en alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/enz.), aankopen van persoonlijke aard.

Jerevan

Aragats

H-28, Hankavan, Armenië

Sevanmeer

Lichk

Jermuk

Jechegnadzor

Armash

Goris

Karahunj

Agarak

Mt Gndasar

Accommodatie en vervoer

We overnachten in hotels die vaak comfortabel en gloednieuw zijn. Alle kamers hebben een eigen toilet en badkamer. De Armeense keuken is een mengeling van de Mediterrane, Europese en Oosterse keuken met veel verse groenten en kruiden. Om zo weinig mogelijk tijd te verliezen, eten we 's middags vaak in restaurants die we op voorhand verwittigen zodat alles voor ons klaar staat. Avondmaaltijden worden genomen in restaurants of hotels, soms zelfs met live music.

Een lokale, professionele chauffeur brengt ons in een minibus overal naartoe. Voor de bergwandelingen wordt voor 4X4's gezorgd, die ons zo hoog mogelijk in de bergen brengen.

 

Wandelen en doelstelling natuurstudie

De wandelingen vergen over het algemeen geen grote inspanningen. Enkel voor het Kaspisch Berghoen stijgen we tot grote hoogte, ca. 2900 meter. Uiteraard doen we er alles aan om het je zo comfortabel mogelijk te maken en zorgen we dat de jeeps ons zo hoog mogelijk brengen. Is de bergwandeling toch te lastig voor jou? Dan zijn er genoeg alternatieven: je kan meerijden met de jeep en daar blijven of met 1 van de jeeps naar beneden gaan om andere vogels te kijken. Omdat we veel aandacht besteden aan vogels en planten, wandelen we altijd tegen een rustig tempo. De reis is daardoor geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

 

Klimaat

De temperaturen schommelen meestal rond de 25°C, maar het weer kan erg wisselend zijn in deze periode. Het wordt een stuk kouder in de hoge bergen en enkele keren gaan we tot aan de sneeuwgrens. In het zuiden van Armenië kan de temperatuur tot boven de 30°C oplopen, maar ook onweer met regen is mogelijk. Daarom is goede aangepaste kledij voor verschillende omstandigheden aangewezen. Er is meestal geen probleem met stekende insecten, maar voor de visvijvers is een muggenwerend middel wel aan te raden.

 

Fotografie

Omdat de reis op een rustig tempo verloopt en de meeste vogels helemaal niet schuw zijn, is er voldoende mogelijkheid om de waarnemingen te fotograferen. Zeker voor landschappen en planten zal je mooie plaatjes kunnen schieten. Bedenk wel dat deze reis geen fotografiereis is!

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons