India heeft alles wat een land moet hebben om een schitterende en unieke natuurreis te maken. Cultuur, heerlijk eten en extreem aantrekkelijke natuur. Onze rondreis brengt een gezonde mix van deze troeven, maar is ook meer dan dat... De rode draad van deze reis zijn grote katten. Immers, de combinatie van Bengaalse Tijger, Perzische Leeuw en Luipaard is enkel tijdens deze reis realistisch. A once-in-a-life-time ervaring die je moet gedaan hebben!

 

OM DE BESTE PLAATSEN TE GARANDEREN IN DE PARKEN, IS TIJDIG INSCHRIJVEN NOODZAKELIJK (VOOR 30/11/2018).

 

Tijgers, leeuwen, luipaarden en veel meer… tijdens je rondreis in India

Het eerste deel van de reis staat in het teken van de Tijger. We bezoeken Tadoba, Pench en Satpura die sprekend lijken op de wereld van’ junglebook’... en proberen de Tijger goed waar te nemen in zijn natuurlijke habitat. In deze parken maken we ook kans op de Luipaard, Wilde hond, Lippenbeer, Gaur, Barasingha hert en uiteraard apen zoals Grijze Langoeren en Resusapen.

We vervolgen onze natuurreis in de regio Gujarat waar we in Gir en Little Rann op zoek gaan naar de Aziatisch Leeuw en Luipaard. Twee soorten waar je ongetwijfeld kippenvel van zal krijgen. Daarnaast zoeken we in dit deel van India naar andere roofdieren zoals Indische wolf, Moeraskat, Gestreepte hyena en zien we andere mooie zoogdieren zoals Sambar, Indische antilope, Nilgai en Axis hert.

Tijdens deze reis wordt waar mogelijk ook naar vogels gekeken. Deze reis is echter specifiek bedoeld voor mensen die de grote majestueuze katten in de vrije natuur willen zien.

 

Ervaren reisbegeleider

Bart De Keersmaecker is onze gids van dienst voor deze unieke natuurreis. Bart is een heel bereisde natuurgenieter met een ruime kennis van vogels en zoogdieren, de twee hoofdingrediënten van deze reis. Hij maakte reeds twee verschillende natuurreizen naar India (waaronder een succesvolle kattenreis in 2018) en beschikt over een goede kennis van de lokale vogels & zoogdieren. Hij is vertrouwd met de lokale (eet)gewoontes, cultuur & geschiedenis en heeft de kwaliteiten in huis om deze droomreis samen met onze lokale gidsen, in goede banen te leiden. Deze natuurreis begeleiden naar India is voor Bart een mooie uitdaging die hij vol enthousiasme aangaat! 

Boek deze reis

3740 euro
nog 2 plaatsen
€850.00
Inschrijven voor
30 nov 2018
Begeleider
Bart De Keersmaecker
Inclusief
Vier binnenlandse vluchten, alle transport, 17 jeep safari's, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, garantiefonds, Nederlandstalige gids, fooien voor gidsen (180 euro).
Exclusief
Internationale vluchten, persoonlijke aankopen, reisbijstandsverzekering, annuleringsverzekering, alcoholische dranken en frisdranken, visum, camera toeslagen in parken (+/- 150 euro).

Accommodatie en transport

Alle overnachtingen en maaltijden zijn van uitstekende en comfortabele kwaliteit. Meestal wordt in gespecialiseerde wildlife-lodges geslapen (Hotel ShantiLion Safari Camp, Rann Riders, Svasara Jungle Lodge, Tuli Tiger Resort en Reni Pani Jungle Lodge). Verplaatsingen gebeuren per busje en de wegen zijn matig tot goed. Alle verplaatsingen van de hotels naar de parken zijn tot een minimum herleid om een maximum aan tijd in het veld te garanderen.

In de parken worden gypsees (safari jeeps) voorzien. We streven naar een maximaal comfort en garanderen voldoende ruimte in de gypsees. De maximale bezetting per gypsee is 3 deelnemers waar er plaats is voor 5. In totaal zijn maar liefst 17 jeep safaris inbegrepen in deze reis, 4 in Tadoba, 4 in Pench, 2 in Satpura (een extra nacht safari optioneel), 4 in Gir en 3 in Little Rann of Kutch.

Voor een efficiente rondreis zijn ook verschillende binnenlandse vluchten voorzien, inbegrepen in de prijs, de volgende vluchten zitten in het reisschema:

  • 4 maart 2019: Delhi naar Nagpur;
  • 11 maart 2019: Bhopal naar Mumbai;
  • 12 maart 2019: Mumbai naar Diu;
  • 16 maart 2019: Ahmedabad naar Delhi;

De internationale vluchten voor deze reis zijn niet inbegrepen in de prijs. Bij gegarandeerd vertrek gaan we samen met de deelnemers op zoek naar de beste of goedkoopste oplossing. Dit is een persoonlijke keuze van de individuele deelnemers. Prijzen voor de vluchten variëren en liggen  de 600 à 800 euro. Buiten de vluchten is alle standaard als eten, slaapplaats, transport, gidsen, etc. inbegrepen voor deze reis.

OM DE BESTE PLAATSEN TE GARANDEREN IN DE PARKEN, IS TIJDIG INSCHRIJVEN NOODZAKELIJK (VOOR 30/11/2018). 

 

Wandelen en natuurbeleving

De excursies zijn gemakkelijk. Een gewone basisconditie volstaat voor deze reis. Indië is een land van diversiteit. Natuurbeleving is absolute top en puur van gevoel. Vaak is er tussen de safaris door voldoende ruimte voor ontspanning. Zo kun je bijvoorbeeld in en om de lodge rond wandelen in meestal fraaie tuinen of een bezoek brengen aan een dorpje.

 

Klimaat

In deze periode van het jaar is het over het algemeen mooi, zonnig en warm weer. 's Avonds kan het echter afkoelen. Zomerse kledij voor uiteenlopende omstandigheden is aan te raden maar ook een warme fleece en handschoentjes kunnen wonderen doen. Het kan altijd gebeuren dat er een zomeronweer plaats vindt. Daarom moet er ook rekening gehouden worden met natte weersomstandigjeden en is regenkledij geen overbodige luxe.

 

Fotografie

Tijdens deze reis zijn er goede mogelijkheden voor fotografie. Let op: voor de camera's moeten toeslagen betaald worden in de parken. Dit bedrag verschilt sterk van park tot park en varieert van jaar tot jaar. Reken op een 150 euro camera fee voor de ganse reis.