India heeft alles wat een land moet hebben om een schitterende en unieke natuurreis te maken. Cultuur, heerlijk eten en extreem aantrekkelijke natuur. Onze rondreis brengt een gezonde mix van deze troeven, maar is ook meer dan dat... De rode draad van deze reis zijn grote katten. Immers, de combinatie van Bengaalse Tijger, Perzische Leeuw en Luipaard is enkel tijdens deze reis realistisch. A once-in-a-life-time ervaring die je moet gedaan hebben!

 

OM DE BESTE PLAATSEN TE GARANDEREN IN DE PARKEN, IS TIJDIG INSCHRIJVEN NOODZAKELIJK (VOOR 31/12/2018).

 

Leeuwen, tijgers, luipaarden en veel meer… tijdens je rondreis in India

We starten onze natuurreis in de regio Gujarat waar we in Gir en Little Rann op zoek gaan naar de Aziatisch Leeuw en Luipaard. Twee soorten waar je ongetwijfeld kippenvel van zal krijgen. Daarnaast zoeken we in dit deel van India naar andere roofdieren zoals Indische wolf, Moeraskat, Gestreepte hyena en zien we andere mooie zoogdieren zoals Sambar, Indische antilope, Nilgai en Axis hert.

Het tweede deel van de reis staat in het teken van de Tijger. We bezoeken Tadoba, Pench en Satpura die sprekend lijken op de wereld van’ junglebook’... en proberen de Tijger goed waar te nemen in zijn natuurlijke habitat. In deze parken maken we ook kans op de Luipaard, Wilde hond, Lippenbeer, Gaur, Barasingha hert en uiteraard apen zoals Grijze Langoeren en Resusapen.

Tijdens deze reis wordt waar mogelijk ook naar vogels gekeken. Deze reis is echter specifiek bedoeld voor mensen die de grote majestueuze katten in de vrije natuur willen zien.

Interesse?

We houden je op de hoogte

Prijs op aanvraag binnenkort online
Inschrijven voor
31 dec 2018
Inclusief
Drie binnenlandse vluchten, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, garantiefonds, Nederlandstalige gids, fooien voor gidsen (120 euro).
Exclusief
Internationale vluchten, persoonlijke aankopen, reisbijstandsverzekering, annuleringsverzekering, alcoholische dranken, visum, camera toeslagen in parken (+/- 150 euro).

Accommodatie en transport

Alle overnachtingen en maaltijden zijn van uitstekende en comfortabele kwaliteit. Meestal wordt in gespecialiseerde wildlife-lodges geslapen (Hotel ShantiLion Safari Camp, Rann Riders, Svasara Jungle Lodge, Tuli Tiger Resort en Reni Pani Jungle Lodge). Verplaatsingen gebeuren per busje en de wegen zijn matig tot goed. Alle verplaatsingen van de hotels naar de parken zijn tot een minimum herleid om een maximum aan tijd in het veld te garanderen.

De internationale vluchten voor deze reis zijn niet inbegrepen in de prijs. Bij gegarandeerd vertrek gaan we samen met de deelnemers op zoek naar de beste of goedkoopste oplossing. Dit is een persoonlijke keuze van de individuele deelnemers. Prijzen voor de vluchten variëren en liggen rond de 600 à 800 euro. Buiten de vluchten is alle standaard als eten, slaapplaats, transport, gidsen, etc. inbegrepen voor deze reis.

OM DE BESTE PLAATSEN TE GARANDEREN IN DE PARKEN, IS TIJDIG INSCHRIJVEN NOODZAKELIJK (VOOR 31/12/2018). 

 

Wandelen en natuurbeleving

De excursies zijn gemakkelijk. Een gewone basisconditie volstaat voor deze reis. Indië is een land van diversiteit. Natuurbeleving is absolute top en puur van gevoel. Vaak is er tussen de safaris door voldoende ruimte voor ontspanning. Zo kun je bijvoorbeeld in en om de lodge rond wandelen in meestal fraaie tuinen of een bezoek brengen aan een dorpje.

 

Klimaat

In deze periode van het jaar is het over het algemeen mooi, zonnig en warm weer. 's Avonds kan het echter afkoelen. Zomerse kledij voor uiteenlopende omstandigheden is aan te raden maar ook een warme fleece en handschoentjes kunnen wonderen doen. Het kan altijd gebeuren dat er een zomeronweer plaats vindt. Daarom moet er ook rekening gehouden worden met natte weersomstandigjeden en is regenkledij geen overbodige luxe.

 

Fotografie

Tijdens deze reis zijn er goede mogelijkheden voor fotografie. Let op: voor de camera's moeten toeslagen betaald worden in de parken. Dit bedrag verschilt sterk van park tot park en varieert van jaar tot jaar. Reken op een 150 euro camera fee voor de ganse reis.