Een surrealistisch idee, sneeuwpanter kijken in het wild? Tot voor kort wel, en ook nu nog hebben nog maar weinig mensen een glimp opgevangen van dit mythische zoogdier. Niet voor niets noemen lokale bewoners hem 'de geest van de bergen'. Dankzij onze gedreven en ervaren gidsen word jij misschien één van de gelukkigen die het bijzondere dier zullen waarnemen.

Deze reis naar Ladakh is een absolute aanrader als je oog in oog wil staan met het sneeuwluipaard. Daarnaast spot je misschien de ibissnavel, Tibetaanse berghoen/zandhoen, wolven en andere spectaculaire fauna. Ook niet te missen: de absolute rust en stilte, desolate landschappen en het respect voor de cultuur van de lokale bevolking.

 

Uitgekiend programma voor je natuurreis in Ladakh

Onze evenwichtige reis bestaat uit verschillende hoofdstukken. Na aankomst in Leh, op 3500 m hoogte, blijven we 2 dagen ter plaatse om te acclimatiseren. Dit betekent dat we uitrusten en tussendoor vogels kijken vanuit busjes. Het levert leuke soorten op en brengt ons in de juiste sfeer. Met wat geluk onderscheppen we de ibissnavel, naast algemenere soorten als de hill pigeon, steenarend, lammergier en robin accentor.

Daarna gaan we naar het Hemis nationaal park waar alles in het teken staat van het sneeuwluipaard. Vanuit een comfortabel basiskamp worden uitkijksessies en daguitstappen gemaakt om van op de beste uitkijkpunten te speuren naar verdachte bewegingen. Ter afwisseling trekken we rond voor leuke extra’s zoals de brown dipper, large-eared pika (soort konijn met korte oren), argali (soort schaap), Tibetaanse wolven, holengaai, Tibetaans berghoen, Tibetaanse patrijs en snow pigeon. Ook het contact met de lokale bevolking is uniek, intens en puur.

We sluiten de reis normaal gezien af in de buurt van Ulley, afhankelijk natuurlijk van recente waarnemingen. Rond dit dorpje zijn Tibetaanse steenbokken nagenoeg gegarandeerd. We maken hier ook een goeie kans op Himalaya berghoen en urials (soort schaap).

Tijdens de trip komen we nu en dan in contact met de lokale bevolking en de boeddhistische cultuur. Als de groep dat wenst, kan een bezoek aan een klooster worden georganiseerd. In Leh zelf zijn er ook talrijke culturele aanraders.

De geknipte reisbegeleider voor de trip

Silas Morreeuw is gebeten door natuur. Zijn nieuwsgierigheid naar vogels en zoogdieren bracht hem overal in Europa en ver daarbuiten. En ja, zo'n mythisch dier als het sneeuwluipaard kon niet op zijn lijstje ontbreken. Al twee keer ondernam hij de zoektocht in de bergen van India, en twee keer mét succes! We kunnen dus gerust van een ervaren reisbegeleider en sneeuwluipaardzoeker spreken.

Silas vormt teams met de beste lokale gidsen die de grillige natuur in de streek en het gedrag van het sneeuwluipaard door en door kennen. Garanties kunnen we nooit geven, daarvoor is de natuur te onvoorspelbaar. Wél weten we zeker dat het een spannende zoektocht wordt, en dat die zoektocht op zich al een onvergetelijk avontuur is.

Boek deze reis

2675 euro
€250.00
Inschrijven voor
31 dec 2018
Begeleider
Silas Morreeuw
Inclusief
alle transport ter plaatse, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, team van ervaren sherpa's (National Geographic), tenten en kampeermateriaal, garantiefonds, inkom voor het nationaal Park Hemis (225 euro).
Exclusief
nationale en internationale vliegtuigtickets, persoonlijke aankopen, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), annuleringsverzekering, alcoholische dranken en frisdranken.

Leh

Tsokar

Hemis National Park

Ulley

Delhi

Accommodatie en transport

Overnachtingen in hotels zijn van standaard kwaliteit. Tijdens de reis zijn er talrijke overnachtingen in tenten, want we reizen naar afgelegen gebieden in de Himalaya! Accomodatie in tenten is van goede kwaliteit maar warme slaapzakken en aangepaste kledij is een must. Meer info kun je opvragen via ons contactformulier en ontvang je uiteraard ruimschoots op voorhand. Alle maaltijden zijn uitstekend. Transport ter plaatse gebeurt in minibusjes.

LET OP: reserveer je plaats ruim op voorhand zodat we de beste gidsen en vergunningen kunnen reserveren! Dit maakt een cruciaal verschil voor het slagen van deze reis.

In de reis zijn de internationale en nationale vluchten niet inbegrepen door de wisselende koers. Het is mogelijk deze vluchten via STARLING te boeken maar evengoed ook op eigen kracht te boeken. Voor de kostprijs van alle vluchten samen moet je rekenen op €800 - €1000, afhankelijk van de tijdspanne waarin de vluchten worden geboekt.

Extra overnachtingen en excursies in Delhi kunnen georganiseerd worden op aanvraag. Vraag meer info via contact@starlingreizen.be

 

Wandelen en natuurstudie

Het wandelen is pittig. Voor de dagtochten in Hemis is een goede conditie vereist. Natuurstudie en beleving is top. Geduld is wel een noodzaak tijdens het zoeken naar Sneeuwluipaard. Dit kan enkele uren tot dagen in beslag nemen... Goede warme aangepaste kledij is een must. Een uitgebreide informatiefiche volgt ruimschoots voor aanvang van de reis.

 

Klimaat

In deze periode van het jaar is het koud tot heel koud. Zeker op grote hoogte (+5000m) kan de temperatuur zakken tot diep onder 0... Goede aangepaste kledij voor koude omstandigheden is dus aangewezen.

Neerslag is onmogelijk te voorspellen. Het kan er zonnig en droog zijn maar evengoed bewolkt met hevige sneeuw. Flexibiliteit is daarom essentieel. Door samen te werken met een ervaren team van sherpa's (lokale gidsen met National Geographic ervaring), halen we echter het onderste uit de kan en proberen we sublieme waarnemingen af te dwingen.

 

Fotografie

Tijdens deze reis zijn er een goede mogelijkheden voor fotografie. De gids heeft een uitgebreide kennis van digitale fotografie.