Verken een onbekende wereld: een ongelooflijke schat aan biodiversiteit. We maken een rondreis door Madagaskar, het vierde grootste eiland van de wereld. Wakker worden in het regenwoud met roepende lemuren, kwakende kikkers in alle kleuren, unieke vogels en flora & fauna om van achterover te vallen.

Bereid je voor op nachtelijke safari's en wandelingen door de jungle, uitgestrekte panorama’s en heerlijke natuurtochten in de broeierige tropische regenwouden. Niet te missen voor wie houdt van natuur!

 

Het land van lemuren

Madagaskar scheurde meer dan 60 miljoen jaar geleden af van de andere continenten. Dit bezorgde het eiland een unieke soortenrijkdom: heel wat dier- en plantensoorten komen nergens anders in de wereld voor. Op deze reis maak je dan continu kennis met een waaier aan nieuwe soorten.

Je hebt vast al gehoord van de lemuren of maki's? Deze fascinerende groep zoogdieren komt enkel op Madagaskar voor in vele maten en kleuren. Ze kruipen als het ware in de rol van andere zoogdieren die op Madagaskar ontbreken en in de rest van Afrika wel voorkomen. De kleine muismaki’s passen in je hand, terwijl de roep van de grote indi maki kilometers door de jungle te horen is. Je leert deze bijzondere dieren uitgebreid kennen op deze reis.

En zoals altijd hebben we tijdens deze STARLING-natuurreis oog voor alles wat leeft en beweegt. We bewonderen machtige baobabs, unieke regenwouden boordevol vlinders, (boom)kikkers, vogels en reptielen. Wist je dat ruim twee derden van alle soorten kameleons in de wereld enkel en alleen op Madagaskar leeft? Wij gaan ernaar op zoek!

De wandelingen zijn makkelijk tot matig lastig door het tropische klimaat en het reliëf. Omdat we zoveel mogelijk uiteenlopende soorten te zien willen krijgen, maken we een evenwichtige mix van ochtend-, dag- en avondtochten. Er is absoluut ruimte voor een flexibele invulling van de reis. Geef zeker je specifieke interesses door, wij zorgen dat ze aan bod komen! Zoogdieren, vogels, natuurbeleving en zelfs natuurfotografie, het kan op Madagaskar allemaal!

 

Een rondreis door het binnenland

Vertrekpunt voor deze rondreis door Madagaskar is de hoofdstad Antananarivo. We passeren de komende weken met minibus, boot, binnenlandse vlucht en 4x4-voertuig door uiteenlopende landschappen en leefgebieden met steeds weer andere hoogtepunten en kenmerkende dier- en plantensoorten.

De route is speciaal uitgestippeld om aan alle deelnemers een mooie mix te bieden van natuur en een vleugje cultuur. We focussen op de best beschermde stukken natuur: van lokale reservaten die door plaatselijke dorpsgemeenschappen beschermd worden tot befaamde nationale parken. Op de eerste plaats staat het pure genieten van zoveel wonderlijke natuurpracht.

 

Ervaring reisgidsen en expeditieteam

Reisbegeleider van dienst is Samuel De Rycke. Hij staat bij STARLING bekend als een fantastische all-round natuurgids en fijne reisbegeleider met een stevige kennis van de soorten op Madagaskar en goeie fotografische skills die nuttig van pas komen.

Onderweg werken we samen met plaatselijke gidsen. Hun lokale kennis van de gebieden tilt onze reis naar een nog hoger niveau. We kunnen op die manier ter plaatse de beste keuzes maken voor een maximale natuurbeleving op dit unieke eiland.

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Begeleider
Samuel De Rycke
Inclusief
nationale vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
internationale vliegtuigtickets, alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard

Natuurreis Madagaskar: accommodatie en transport

STARLING verzorgt zoals steeds een vlekkeloze praktische organisatie: zorgeloos reizen heet dat!

Je vliegt vanuit België of Nederland naar Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar. De internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Bij gegarandeerd vertrek krijgt elke deelnemer een voorstel van ons om de vluchten via ons te boeken. Het is ook mogelijk om de vluchten te boeken op eigen initiatief. Prijzen variëren van 600€ - 1500€, afhankelijk van de connectie en timing dat de vluchten worden geboekt. 

De rondreis verloopt afwisselend per minibus, binnenlandse vlucht, 4x4-voertuigen en boot. Het aantal uren transport per dag ligt zo laag mogelijk, mét oog voor interessante tussenstops, al zitten er ook transferdagen in het reisschema. De kwaliteit van de wegen is matig: soms goed, soms minder goed tot slecht en een tikkeltje avontuurlijker zoals het hoort in Afrika.

We slapen in eenvoudige, gezellige hotelletjes die vaak erg goed gelegen zijn om de natuur eromheen te ontdekken. In Kirindy hebben we bungalows ter beschikking. Alle kamers zijn steeds verzorgd en voorzien van eigen badkamer met toilet. Wi-Fi is tijdens deze natuurreis beperkt beschikbaar. Telefoonsignaal is tijdens de rondreis relatief goed beschikbaar.

 

Is deze natuurreis naar Madagaskar iets voor jou?

Deze STARLING natuurreis is opgebouwd als een kennismaking met de unieke biodiversiteit van Madagascar met focus op het puur genieten van de wonderlijke natuur die ons pad kruist. Het is een makkelijke tot pittige reis, afhankelijk van de temperatuur en je persoonlijke nachtrust (die je helemaal zelf kan bepalen).

Het tropische klimaat speelt een belangrijke rol in onze dagindeling. We gaan vooral 's morgens vroeg en in de late namiddag op stap. Ook 's avonds zullen we vaak op stap gaan, al maken we het ook niet heel laat, het is immers om 18u al donker.

Ben je een volstrekte beginner of juist een doorgewinterde fotograaf of vogelkijker? Door de unieke natuur van Madagaskar is deze reis voor iedereen een stevige aanrader. Letterlijk iedereen beleeft hier nieuwe ervaringen en ziet nieuwe soorten. Wie houdt van natuur, houdt van deze reis. 

 

Madagaskar: klimaat in november 

Madagaskar kent verschillende klimaten, waarbij we doorheen deze reis zowel met een vochtig tropische klimaat als droge, hete woestijn geconfronteerd worden. Dat betekent dat je best rekening houdt met temperaturen tot 30°C overdag, ‘s nachts kan het afkoelen tot 15°C.

We reizen bij het begin van het regenseizoen, wat we vooral merken in het Oosten van het land. Het regent niet dag in dag uit, we krijgen gewoon regelmatig een korte regenbui.

We kiezen bewust voor deze periode omdat dit hét moment is dat de meeste dieren het best te observeren zijn.

Voorzie tropische kledij in combinatie met lichte regenkledij. STARLING raadt aan om een lichte  lange broek en lange mouwen te voorzien, zowel geschikt voor tropische omstandigheden als het beschermen tegen de zon. In combinatie met lichte regenkledij, een compacte paraplu en de nodige bescherming voor digitaal materiaal. Stevige stapschoenen komen ook zeker van pas.

STARLING-tip: Koop je nieuwe kledij voor deze reis? Op vertoon van je STARLING-bestelbon, krijg je 10% korting bij speciaalzaak De Berghut.

 

Natuurfotografie op Madagaskar

Een fototoestel meenemen op deze rondreis door Madagaskar is geen must, maar wel een aanrader voor wie graag fotografeert en deze reis wil vastleggen op beeld. Door de torenhoge diversiteit doen we alle excursies te voet. Het tempo ligt laag (omdat we constant rondkijken en alles goed bewonderen) en we stoppen regelmatig.

Dit is geen specifieke fotografiereis (de focus ligt op natuurwaarneming en natuurbeleving), maar we blijven uiteraard voldoende lang stilstaan bij interessante soorten. Hierdoor heb je als deelnemer wel de kans om foto’s of video te maken. We zien heel wat soorten op relatief korte afstand waardoor je zelfs zonder professioneel materiaal met heel mooie foto's huiswaarts zal keren.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons