In Estland is er nog veel ongeschonden natuur. We kunnen er genieten van de veengebieden, dichte taigawouden, uitgestrekte moerassen en bloemenrijke hooilanden. Op deze algemene natuurreis ligt de focus vooral op broedvogels en flora. Tijdens enkele excursies speuren we naar zoogdieren en komen ook grote insecten zoals dagvlinders en libellen aan bod. Kortom, een heel gevarieerde natuurreis voor elke natuurliefhebber!

 

Ongerepte topnatuur ...

Estland is een onbekende bestemming voor de gemiddelde natuurbelever. Toch is dit een pareltje voor wie graag in Europa rondreist. Estland is een mix van Scandinavië (Finland, Zweden) en Oost-Europa (Polen, Wit-Rusland ...). Met de helft van het oppervlak bedekt door bos en met een van de laagste bevolkingsdichtheden van Europa, heeft het nog erg veel intacte natuur.

Je vindt er spectaculaire vogels zoals Roodmus, Witrugspecht, Grauwe klauwier, Struikrietzanger, Kwartelkoning, Zeearend, Drieteenspecht en Hazelhoen, talloze vlinders, libellen met o.a. Dwergjuffer, Oostelijke witsnuitlibel, én flora zoals Vrouwenschoentje, Rozenkransje en Rood bosvogeltje! Met deze reis willen we jou ook laten proeven van meer. Zowel op het vlak van natuur als lokale cultuur is het alsof je de klok enkele decennia terugdraait. Kleinschalige landbouw en structuur brengen de verhoopte droomsoorten met zich mee.

Voor de liefhebbers van Bruine beren hebben we nog iets extra's in petto! Tijdens de reis nemen we plaats in een berenhut, waar we overnachten en de hele nacht (de zon gaat amper onder) kunnen speuren naar zoogdieren. De kans op Bruine beer is heel groot, en Wasbeerhond komt ook regelmatig foerageren voor de hut.

 

Ervaren reisbegeleider

De natuurgids voor deze belevingsreis naar Estland is Guido Rappé. Tijdens deze natuurreis zullen we grotendeels aan de kusten van Estland vertoeven. Met zijn voorliefde voor zee en strand is Guido de gedroomde gids. Hij beschikt over een uitgebreide kennis over alles wat leeft en beweegt in de zeereep, van zeevogels tot duinplant, en is ook erkend kustgids! Voor Guido is het een eerste kennismaking met Estland, al is de overlap met soorten uit onze streken groot. Hij wordt bijgestaan door een lokale Estse gids, met een grote kennis van de botanische en ornithologische pareltjes van het land, en ook een brede achtergrond over de cultuurhistorische aspecten.

Boek deze reis

1995 euro
€245.00
Inschrijven voor
03 mei 2019
Begeleider
Guido Rappé
Inclusief
vliegtuigtickets, luchthaventaksen, Engels-Ests sprekende gids, Nederlandstalige gids, alle lokale vervoer en de ferrytickets, Bruine berenhut, toegang voor beschermde gebieden en musea, beverboottocht, alle maaltijden, mineraalwater en overnachtingen.
Exclusief
frisdranken, alcoholische dranken en sauna, aankopen van persoonlijke aard, reisbijstandsverzekering.

Tallinn

Saaremaa

Viidumäe looduskaitseala

Kogula

Sõrve

Nationaal Park Matsalu

Leidissoo

Põõsaspea

Matsalu

Marimetsa Raba

Alutaguse

Accommodatie en vervoer

De accommodatie is van goede kwaliteit. We verblijven op comfortabele en gezellige plaatsen in hotels en hutjes met een private uitrusting voor de groep.

Verplaatsingen gebeuren met een comfortabele privébus. Het wandelen tijdens de reis is heel makkelijk. Er is een laatavondboottocht naar Bevers inbegrepen. Tijdens die tocht zullen we ook avondeten.

Op de voorlaatste avond is een overnachting in een berenschuilhut voorzien. In de hut zijn basic stapelbedden om even te slapen en een toilet voorzien. Wie voor de berenhut kiest, mag gedurende de nacht de hut niet verlaten. Voor deze nacht is sowieso ook voor iedereen een hotelkamer automatisch inbegrepen om bagage achter te laten, voor verfrissing/sanitair en om de volgende ochtend eventueel nog wat te bekomen van de nacht in de hut. De kost van de hut is 120 euro per persoon, inbegrepen in de totaalprijs van de reis. Wie deze berenhut niet wil boeken, krijgt uiteraard een korting van 120 euro. Gelieve dit bij opmerkingen in het inschrijvingsformulier te noteren.

 

Internationale vluchten

Voor deze reis zijn de vluchten inbegrepen in de prijs, deelnemers kunnen kiezen om te vliegen vanuit Brussel (Zaventem) of Amsterdam (Schiphol). We voorzien voor deze reis de vluchten naar Tallinn zo, dat alle deelnemers ongeveer gelijktijdig aankomen. Hierdoor kunnen we niet telkens met rechtstreekse vluchten werken. Wie enkel rechstreekse vluchten wil, kan dat aanvragen, mits de meerkost van een extra overnachting.

 

Toegankelijkheid en natuurstudie

Fysiek gezien is deze trip een makkelijke reis. De wandeltochten zijn vaak kort en we maken gebruik van busritten en boottochten voor de lange verplaatsingen. Deze reis staat in het teken van algemene natuurstudie en natuurstudiefotografie. We hebben oog voor alles wat leeft en beweegt. De rode draad van de reis: vogels en flora. Uiteraard stemmen we onze focus af op de noden van de groep. Er zijn meerdere gidsen met elk hun eigen specialiteit!

 

Klimaat

De meest noordelijke Baltische staat Estland is gelegen aan de Finse Golf en de Oostzee. Het klimaat kan je kenmerken als een gematigd zeeklimaat. In de zomermaanden is het in het binnenland vaak warmer dan in kustplaatsen zoals Tallinn. Het weer is er tijdens zomermaanden vaak aangenaam. Je voorziet het best toch kleren voor uiteenlopende weersomstandigheden.