Hongerige grizzlyberen die tegendraadse zalmen proberen te vangen. Indrukwekkende orka's spotten vanuit de boot. Stappen doorheen een groene kathedraal van massieve bomen. Op Vancouver Island maak je het allemaal mee. Dit grote eiland maakt deel uit van de Canadese provincie Brits-Columbia. Hier heerst een bijzonder mild klimaat. Al duizenden jaren is het eiland de thuisbasis van de oorspronkelijke bewonersstammen. Hun cultuur is volledig verweven met de natuurpracht die er heerst. Vancouver Island is een ruwe maar prachtige parel die je absoluut moet ontdekken.

 

British Columbia staat bekend voor zijn regenwouden, hoge bergtoppen en prachtige kustlijn aan de Pacifische Oceaan. In deze wildernis tref je nog grizzlyberen, wolven en zelfs poema’s aan, al is de ene soort al makkelijker te spotten dan de andere.

De vele rotsige eilanden omheen Vancouver Island in de Pacifische Oceaan en de Salish Sea zijn de perfecte setting om orka’s, grijze walvissen en bultruggen te bewonderen. 

We genieten tijdens deze natuurreis van kilometerslange stranden vol steltlopers, we ontdekken moerassen en estuaria waar bevers en rivierotters thuis zijn en we doorkruisen uitgestrekte bossen vol zangvogels die aan hun najaarstrek naar het zuiden zijn begonnen. We hebben hier ook zeker de kans om 'kleinere' zoogdieren te ontmoeten: mink, Roosevelt elk en Vancouver Island marmot zijn enkele soorten uit de rijke waaier. 

 

Sterktes van deze reis

  • een ALL IN reis (alle transport, eten, vluchten, begeleiding, excursies,...)
  • 2 begeleide excursies voor grizzly's inbegrepen, van het hoogste niveau
  • 2 pelagics voor walvissen inbegrepen, gecharterde boten voor onze groep
  • begeleiding door een Vlaamse bioloog die woonachtig is in Victoria (Vancouver Island) en gepassioneerd door grote zoogdieren
  • 15 dagen zodat we in alle rust en ten volle van Vancouver Island kunnen  genieten
  • maximum 11 deelnemers

 

Een vleugje lokale cultuur

Vancouver Island was niet lang geleden nog bewoond door tientallen oorspronkelijke indianenstammen. Door de komst van de Europeanen kregen ze het hard te verduren. Gelukkig wisten ze hun rijke cultuur lokaal nog te behouden. Zo krijgen we op deze natuurreis de kans om ondergedompeld te worden in traditionele gebruiken en kunnen we de oorspronkelijke, huizenhoge totempalen en een native begraafplaats met onze eigen ogen zien. De ‘first nations’ gidsen onze groep op een aantal boottochten om beren en walvissen te zoeken midden in één van de laatste authentieke wildernissen in de westerse wereld. 

We eindigen de reis in het pittoreske Victoria, van waaruit we met de ferry langsheen de vele eilandjes in de Salish Sea slalommen richting de luchthaven van Vancouver.

 

Ervaren bioloog als natuurgids

Iwan Lewylle trok in 2017 samen met zijn vriendin naar deze fantastische uithoek van Canada om er zich te 'settelen'. Jarenlang was Iwan actief als professioneel medewerker en vrijwilliger voor Natuurpunt. Hij heeft dan ook de nodige ervaring met het gidsen van groepen. Ondertussen kent hij alle mooiste plekjes zodat jij ten volle de lokale natuur kan beleven. Maak je klaar voor een ontspannen reis boordevol fijne belevenissen.

Boek deze reis

4985 euro
€565.00
Inschrijven voor
01 mei 2019
Begeleider
Iwan Lewylle
Inclusief
Internationale vliegtuigtickets (vanaf Amsterdam rechtstreekse vluchten), alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies (2 begeleide pelagics en 2 begeleide grizzly tochten), alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
Frisdranken en alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Vancouvereiland

Natuurreis Vancouver Island: accommodatie en vervoer

We logeren in comfortabele lodges, chalets en hotels, vaak met zwembad. We verplaatsen ons met onze eigen huurwagens. We verkennen de natuur voornamelijk al wandelend. Af en toe nemen we een ferry en we gaan er ook op uit met een boot om walvissen en dolfijnen te zoeken.

De vluchten zijn via Amsterdam. Voor de (Belgische) deelnemers wordt transport voorzien op de as Brussel/Antwerpen. Deze service is al inbegrepen in de prijs!

Voor deze reis zijn we specifiek op zoek naar chauffeurs. Informeer via contact@starlingreizen.be voor de korting die we voorzien voor de chauffeurs.

 

Is deze natuurreis naar Vancouver Island iets voor jou?

Heb je zin om te proeven van natuur in een héél bijzonder stukje Canada? Lijkt een ontmoeting - op veilige afstand - met een grizzlybeer je wel iets? Altijd al eens willen ervaren hoe het voelt om onder een metersdikke Douglas spar te staan of om zalmen te zien springen in een wilde rivier? Dan is deze reis iets voor jou! 

Het programma is zo opgemaakt dat er bij iets uitdagendere tocht ook een lichter alternatief kan worden voorzien. Zo kan iedereen met een normale basisconditie deelnemen en heb je ter plaatse de keuze uit een uitdagende of een ontspannende activiteit.

 

Klimaat op Vancouver Island

Het klimaat op Vancouver Island is opvallend mild. In september zal de temperatuur er tussen 15°C en 20°C schommelen, met minima 's avonds tot rond 10°C.

Je voorziet dus best behoorlijk zomerse wandelkleding, aangevuld met regenponcho en een warme fleece voor 's avonds. Ook voor de boottochten is warme kledij noodzakelijk! Meer info volgt ruim voor vertrek.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons