Bruine beer, Iberische wolf, en 10-tallen tot de verbeelding sprekende vogels zoals Grote trap en Spaanse Keizerarend. Naar deze 2 soorten van the BIG5 van Europa zoeken we tijdens de trip in Spanje. We beogen goede waarnemingen, comfortabele nachten en lekker eten in een gevarieerde en aangename setting. Een reis vol kleur, diversiteit en bloemenrijke landschappen! Een comfortabele natuurreis die voor elk wat wils in petto heeft!

DOWNLOAD DE REIS IN DETAIL HIER.

 

Uiterst afwisselende natuurreis

Onze tocht door Spanje loopt van noordwest tot centraal Spanje. De 2 grote zoogdieren en vogels van Extremadura zijn onze rode draad, maar vormen zeker niet het enige doel van de reis. We reizen door totaal verschillende streken met elk hun typische uitstraling, fauna, flora en landschappen. Onderweg pikken we de verschillende vogelsoorten mee en maken we unieke stops. Zo kammen we Sepulveda uit, turen we over de steppes van Villafafilla en verkennen we de heides van het noorden.

Op deze natuurreis hopen we meer dan 20 soorten roofvogels te zien, waaronder Spaanse Keizerarend, Grijze Wouw en Havikarend. Ook niet te missen: de talrijke zangers zoals Provençaalse Grasmus, Baardgrasmus en Kleine Zwartkop en kleurrijke soorten als Blauwe Ekster, Kuifkoekoek, en Hop. Tot slot besteden we ook veel aandacht aan steppevogels en mikken we op Grote en Kleine Trap en Witbuik- en Zwartbuikzandhoen! We starten zelfs met een kleine kans op Dupont's leeuwerik in een adembenemende setting!

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Inschrijven voor
30 nov 2017
Begeleider
David 'Billy' Herman
Inclusief
vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden (volpension), niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, bijdrage aan het garantiefonds.
Exclusief
persoonlijke aankopen, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), annuleringsverzekering, alcoholische dranken.

Extremadura

Sierra de Culebra, Iberische wolf

Somiedo, Bruine Beer

Hato del Duracion, Dupont's Leeuwerik

Accommodatie en transport

Alle overnachtingen zijn van een goede kwaliteit. We slapen in lokale gasthuizen en hotels, elk met hun eigen pittoreske karakter. Verplaatsingen gebeuren met een minibus en de wegen zijn goed.

 

Wandelen en natuurstudie

In het noorden maken we één tot twee dagtochten te klasseren als matig lastig. De overige excursies van de reis zijn makkelijk. Deze reis is toegankelijk voor iedereen met een goede basisconditie en gezonde interesse voor natuur. Ervaring is niet noodzakelijk.

 

Klimaat

In deze periode van het jaar is het over het algemeen mooi, zonnig en warm weer. Het kan echter altijd gebeuren, zeker in het noorden, dat het bewolkt en regenachtig is tot zelfs koud met sneeuw op grotere hoogtes. Goede aangepaste kledij voor uiteenlopende omstandigheden is dus aangewezen.

 

Fotografie

Tijdens deze reis zijn er goede mogelijkheden voor fotografie.