De Westelijke Sahara. Zandig 'niemandsland' met een enorme diversiteit. Van bijzondere vogelsoorten zoals de Sudan golden sparrow, Golden nightjar, Cricket longtail en Dunn's leeuwerik tot fenomenale zoogdierensoorten zoals de African golden wolf, Striped polecat en Sandcat. Tijdens deze unieke natuurreis gaan we op zoek naar alles wat leeft en beweegt in de woestijnen van de Westelijke Sahara ...

Nadat we de woestijn volledig tot ons hebben genomen, reizen we zuidwaarts naar één van de spectaculairste steltlopergebieden van Afrika: Banc d'Arguin. Duizenden, zelfs tienduizenden vogels zullen we observeren en fotograferen. We zijn trots je deze unieke bestemming te kunnen aanbieden.

 

Van tropische baai tot zinderende woestijn

De Westelijke Sahara is een bijzondere bestemming. Kilometers lange kust met een tropisch tintje: witte stranden en helblauwe lagunes. Aan één van deze lagunes start onze trip: de baai van Dakhla. Dit is een mekka voor vogels zoals sternen (Koningsstern, Bengaalse stern, etc.), steltlopers en trekvogels op weg naar het noorden. Niet toevallig was het hier dat je gids Billy in 2017 de tweede White-throated Bee-eater voor de Western Palearctic ontdekte. Maar er is meer dan dat. Ook voor de bijzonder zeldzame Humpback Dolphin is dit een hotspot. En op het strand vind je er duizenden krabbetjes. 

Nadien trekken we het binnenland in, dat ons onderdompelt in zandbruine tinten en zachte kleuren. Ongerepte natuur en pure beleving. Honderden kilometers sjokken we door de woestijn terwijl bijzondere fauna en flora ons voortdurend verrassen. Muisjes, speciale adders, roofdiertjes, prachtige vogels en zo veel meer. Qua vogels vind je hier enkele echte specialiteiten voor de Western Palearctic: Golden nightjar, Cricket longtail, Dunn's leeuwerik en Sudan golden sparrow. Kortom, een fantastische belevenis!

 

Spectaculaire overwinteringsplaats van 'onze' steltlopers

Na een indrukwekkend woestijnbad tijdens het eerste deel van de reis, reizen we zuidwaarts naar Banc d'Arguin. Dat is één van de belangrijkste Afrikaanse overwinteringplaatsen van steltlopers en kustgebonden vogelsoorten uit onze eigen contreien. Je krijgt een ware overrompeling te zien die nog maar weinig Belgen met eigen ogen hebben aanschouwd. Met wat geluk vinden we onderweg zelfs ook nog de uiterste bedreigde Monniksrob.

 

Ervaring reisgids

Billy Herman leidt deze trip in goede banen. Hij ging op prospectie in 2017 en kwam terug met waarnemingen van Sand cat, Golden nightjar, Dunn's leeuwerik en vele andere specialiteiten. Tijdens deze trip staat het Team van Banc D'Arguin Billy bij. Deze ervaren reisorganisatie maakt van deze rondreis steevast een succes. 

Boek deze reis

2580 euro
€325.00
€250.00
Begeleider
David 'Billy' Herman
Inclusief
Alle transport met 4x4-jeeps, alle boottochten, alle hotels en gasthuizen, alle kampeermateriaal, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, alle fooien voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), visums Mauritanië, verzekering garantiefonds.
Exclusief
Internationale en nationale vluchten, alcoholische dranken en frisdranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, persoonlijke aankopen.

Accommodatie en vervoer

In Dakhla verblijven we in het Dakhla Attitude Hotel, in de standaardkamers. Wie als koppel een VIP-kamer wenst, boekt de 'extensie' bij. Dit kost 250 euro extra per persoon. LET OP: de VIP-kamers zijn de rustigste kamers met het mooiste uitzicht, maar liggen op de bovenste verdiepingen. Je moet dus wel wat trappen doen om ze te bereiken ...

Dit resort is belangrijk voor ons eerste deel van de reis en wordt onze vaste plek om op adem te komen. Tijdens ons verblijf hier slapen we enkele nachten in tenten in de woestijn, maar onze spullen blijven in de kamer liggen. Op deze manier garanderen we maximaal comfort en flexibiliteit en kunnen we het onderste uit de kan te halen. Het schitterende strand ligt op wandelafstand van het hotel. Hier foerageren duizenden vogels en heb je altijd kans op een spectaculaire ontmoeting.

Tijdens de reis naar het zuiden logeren we in standaardhotels. Daarnaast brengen we verschillende nachten in tenten door. Qua accommodatie is deze trip dus een bont allegaartje, maar altijd netjes verzorgd.

Je mag rekenen op verzorgde maaltijden, in erg flexibele omstandigheden. Soms zullen deze plaats vinden in een restaurant of hotel, vaak ook in het midden van de natuur. We willen er namelijk 100% op inzetten om op de juiste moment, op de juiste plaats te zijn. En zeg nu zelf: niks aangenamer dan genieten van je maaltijd in de avondzon met de vogels en natuur om je heen!

Dé sterkte van deze reis zijn onze 4x4-wagens. Per jeep rijden maximaal 3 deelnemers mee. Op deze manier garanderen we comfort en een plek aan het raam voor iedereen.

Vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs van deze reis. Bij gegarandeerd vertrek gaan we samen met de deelnemers op zoek naar de beste of goedkoopste oplossing. Dit is een persoonlijke keuze van de individuele deelnemers. Prijzen voor de vluchten variëren en liggen rond de 400 à 600 euro. Je bent niet verplicht om vluchten via ons te boeken. Behalve de vluchten zijn alle standaardfaciliteiten zoals eten, slaapplaats, transport, gidsen, etc. inbegrepen.

 

 

Toegankelijkheid en natuurstudie

Deze reis is geschikt voor iedereen die geniet van vogels kijken, zoogdieren spotten 's nachts en van natuurstudie. Hierop is de reis voornamelijk toegespitst. We hebben oog voor alle fauna en flora die ons pad kruist, want onze gidsen zijn verzot op zowel vogels als vlinders, libellen, zoogdieren, reptielen en planten.

Ook als fotograaf kom je aan je trekken. Door het flexibele transport kunnen we opslitsen, met voor elk wat wils. Marokko is verder een veilig land met een rijke cultuur en geschiedenis. 

SPOTLIGHTEN: tijdens het eerste deel van de reis focussen we op de namiddag, avond en eerste deel van de nacht met goeie lampen. Tijdens deze momenten komt de woestijn letterlijk tot leven! Om dit comfortabel aan te bieden, is accommodatie voorzien in Dakhla waar we op terug vallen. Deze accommodatie combineren we afwisselend met tentenkampen in de woestijn. Heb je vragen over deze bijzondere manier van werken, aarzel dan niet om ons telefonisch of via mail te contacteren (contact@starlingreizen.be).

 

Klimaat en temperatuur

In februari is de temperatuur in de Westelijke Sahara en Mauritanië gemiddeld erg aangenaam, zo rond de 25 à 30°C. 's Nachts koelt het wel snel af en kan het zelfs frisjes zijn. Aan de kust mogen we ook stevige wind verwachten. Voorzie daarom uiteenlopende kledij, geschikt voor zowel koud en nat weer, als warm en droog.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons