Sri Lanka, één van de kleurrijkste bestemmingen in het oosten, herbergt schitterende fauna en flora. Wat dacht je van Luipaard, Indische olifanten en Blauwe vinvis? Daarnaast vind je er een 30-tal endemische vogelsoorten. Deze drie fantastische zoogdieren en de vogels vormen de leidraad van onze vogelreis. Daar bovenop pikken we ook een breed spectrum aan libellen, vlinders en allerlei andere fauna en flora mee. Reis jij met ons mee?

Sterktes van deze reis:

  • ALL IN, m.u.v. de vliegtickets
  • boottocht op zee is een charter van STARLING!
  • ervaren reisgids, ervaren lokale gids!
  • max. 8 deelnemers. Kwalitatieve waarnemingen  en persoonlijke begeleiding gegarandeerd. Zeker in het regenwoud is een maximum van 8 deelnemers een absolute meerwaarde.
  • kans op alle endemische vogelsoorten, de leidraad van de reis
  • kwalitatieve accommodatie (...), kwalitatief transport
  • 5 gespecialiseerde wildlife safari's inbegrepen met aangepaste voertuigen die de beste fotokansen bieden!

 

Endemische vogelpracht

De leidraad van deze reis zijn enkele grote zoogdierensoorten zoals Blauwe vinvis, Luipaard en Aziatische olifanten maar zeker ook de endemische vogelpracht en de specialiteiten van Sri Lanka. Tijdens deze maken we kans op nagenoeg alle endemen. Wat dacht je van Pied Thrush, Kashmir Flycatcher, Serendib Scops-owl (E), Red-faced Maklkoha (E), Green-billed Coucal (E), Spot-winged Thrush, Layard's Parakeet (E), Orange-billed Babbler (E),  White-faced Starling (E), White-throated Flowerpecker (E), Ashy-headed Laughingthrush (E), Black-throated Munia, Chestnut-backed Owlet (E), Sri Lanka Whistling-thrush (E) / White-eye (E) / Drongo (E) / Junglefowl (E) / Swallow (E) / Myna (E) / Frogmouth Blue Magpie (E) / Thrush (E) / Spurfowl (E), en vele andere.... Kortom, dé vogelreis voor wie Sri Lanka van A tot Z gezien wilt hebben.

 

Natuurreis naar de onbeminde oosterse parel

De rondreis door Sri Lanka brengt je van de ene verbazing in de andere. De trip starten we in stijl met een bezoek aan de spectaculaire tempel van Sigiriya. Een vleugje topcultuur als introductie voor deze rondreis met de focus op vogels en natuur. Volgende bestemming zijn de beklijvende Horton Plains in Nuwara Eliya. Een droomplekje met sprookjesachtige moswouden en spectaculaire vergezichten zoals het wereldberoemde 'World's End'..

Van de éne verbazing in de andere hadden we beloofd! Volgende in rij is het belangrijke wildlife park Yala. Hier speuren we zorgvuldig naar 1 van de meest tot de verbeelding sprekende katten, het Luipaard! Met wat geluk komen we tijdens onze zoektocht ook nog eens Lippenbeer tegen. Een onverwachte en altijd plezante verschijning. Daarna trekken we naar de open savannestukken van Udawalawe met weer grote zoogdieren zoals Indische Olifanten, Wilde Buffels, Jakhalzen en Spotted Deer. Wie weet komen we wel oog in oog te staan met Bruine visuil!?

Daarna volgt het hoogtepunt voor de vogelkijkers: Sinharaja! De wouden herbergen 10-tallen kleurrijke vogels waarvan verschillende enkel en alleen op dit eiland te vinden zijn! Altijd een uitdaging om te zoeken. Om nog maar te zwijgen van de vlinders, reptielen, libellen en zoogdieren met allerlei kleuren en vormen die ons pad kruisen.

We eindigen de reis met een heel exotisch tintje: Merissa! Kwalitatieve walvistochten op de beste plaats ter wereld voor Blauwe vinvis en 's middags een vrij moment om te gaan fietsen of om een terrasje te doen! 's Avonds gaan we gezellig dineren op het strand in een uiterst relaxe sfeer. De perfecte afsluiter voor deze sensationele bestemming!

 

Ervaren reisbegeleider

De trip wordt begeleid door Benny Cottele. Benny is niet aan zijn proefstuk toe en begeleidde voor Starling al heel wat bijzondere reizen. Zijn grootste passie zijn vogels maar ook voor ander levend gespuis heeft hij aandacht! Op een rustige manier proberen we zoveel mogelijk fauna en flora te observeren en voor de liefhebbers ook vast te leggen op de gevoelige plaat! Kortom, een veelzijdige duizendpoot die zeker zal bijdragen tot een geslaagde trip.

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Begeleider
Benny Cottele
Inclusief
alle overnachtingen, maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, begeleiding door twee professionele gidsen, garantiefonds.
Exclusief
internationale vliegtuigtickets, luchthaventaxen, alcoholische dranken, uitgaven van persoonlijke aard, reisbijstandsverzekering en annuleringsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.).

Sigiriya

Accommodatie en transport

Alle overnachtingen, met uitzondering van Sinharaja, zijn van een goede tot heel goede kwaliteit. In Sinharaja logeren we in een lodge van basis comfort. Er zijn in de nabijheid van het nationaal park geen comfortabele tot luxueuze slaapplaatsen. Daarnaast maakt de ligging alles goed want we verblijven letterlijk op wandelafstand van het beste vogelpark van Sri Lanka.

Verplaatsingen gebeuren met een minibus en de wegen zijn matig tot goed.

Vliegtuigtickets zijn niet inbegrepen in de reis maar kunnen wel via ons geboekt worden. De prijs van de vluchten varieert tussen de 400 à 700 euro, afhankelijk van het boekingsmoment. Vraag meer informatie via contact@starlingreizen.be

Wandelen en natuurstudie

Het wandelen is makkelijk. Voor deze reis is een gewone basisconditie vereist. De tropische omstandigheden maken het bijzonder maar heerlijk. Excursies staan in het teken van vogels kijken, en waar mogelijk fotograferen!

 

Klimaat

In deze periode van het jaar is het over het algemeen mooi, zonnig en warm weer. 's Avonds kan het echter afkoelen. Zomerse kledij voor uiteenlopende omstandigheden is aan te raden. Het kan altijd gebeuren dat er een zomeronweer plaats vindt. Daarom moet er ook rekening gehouden worden met natte weersomstandigjeden en is regenkledij geen overbodige luxe.

 

Fotografie

Sri Lanka is een land met een enorme diversiteit aan landschappen, fauna en flora. Tijdens deze reis zijn er een goede mogelijkheden voor fotografie. De reisgids heeft een goeie kennis van digitale fotografie.