Sir David Attenborough liet ons al likkebaarden met zijn prachtige BBC-documentaires over de Galapagoseilanden: Waved Albatrosses, zeeleguanen en vleugelloze Aalscholvers tegen een spectaculaire achtergrond van vulkanen, dramatische kustlijnen en diverse eilanden. Klinkt als muziek in je oren? Voeg daar een goede scheut STARLING aan toe met topgidsen en topfotografie op de beste plekken van de archipel, en je krijgt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

 

Bijzondere geschiedenis, uniek klimaat

Geologisch gezien zijn de Galapagoseilanden erg jong. Ze ontstonden ‘pas’ enkele miljoenen jaren geleden en werden in 1535 toevallig ontdekt. Honderden jaren later annexeerde Ecuador de eilandengroep. De Galapagos werd pas echt bekend toen Charles Darwin er in 1835 voet aan wal zette en wekenlang bleef om de lokale fauna en flora van het eiland te onderzoeken. Later baseerde hij zijn evolutietheorie op de bevindingen die hij op de eilandengroep had gedaan. Dankzij de verschillende Darwinvinken legde hij de link tussen geïsoleerde eilandengroepen en de evolutie die soorten er doormaken.

De Galapagoseilanden hebben een heet en droog klimaat. Het is een streek van extremen: de koude Humboldt-golfstroom zorgt voor de aanvoer van koud en voedselrijk water dat een enorm ecosysteem van voedsel voorziet. Om de 3 tot 7 jaar wijzigt dit compleet. Het fenomeen ‘El Niño’ voert dan warm water aan en de zeestromen wijzigen zich tijdelijk. Dit zorgt voor massale sterfte onder vissen en zeeleeuwen en de afwezigheid van zeevogels. Deze extreme klimaatverschillen waren echter de beste setting voor het ontstaan van nieuwe soorten. Een staaltje evolutietheorie pur sang! 

 

Een droom voor landschaps- en natuurfotografen

De Galapagoseilanden hebben veel te bieden voor fotografen en stellen nooit teleur. Indrukwekkende landschappen en spectaculaire fauna en flora verenigen zich op deze archipel die voor 95% uit Nationaal Park bestaat en al sinds 1968 beschermd wordt door Ecuador. Een maatregel die van kapitaal belang was voor de instandhouding van heel wat unieke soorten.

Al die schoonheid krijgen we op z’n best voorgeschoteld dankzij speciale aanpassingen aan het schip waarmee we varen. Het dek werd ruimer gemaakt om maximale natuurbeleving op zee mogelijk te maken. Het aantal gasten ligt daarom ook heel bewust lager. Bewegingsruimte is nodig op zee.

 

Knotsgekke diersoorten 

Op de Galapagoseilanden vind je heel wat diersoorten die nergens anders in de wereld leven. Zo is er de beroemde Galapagosleguaan. Zijn zwarte huidskleur verwarmt zijn lichaam telkens weer na een sessie algen eten in het koude sop van de oceaan. En dan is er de iconische Blauwvoetgent, een Pacifische soort Jan-van-Gent, één van symbolen van de eilandengroep.

Op de meeste eilanden komen één of meerdere soorten van de beroemde Darwinvinken voor. Ze zijn dan wel de bekendste, maar zeker niet de enige soorten die zo sterk van elkaar verschillen. Zo behoren maar liefst vier soorten Spotlijster tot de mogelijkheden. Om nog maar te zwijgen van de roetzwarte Lava meeuw. Kortom, een reis waar ook alle vogelkijkers met een gerust hart op kunnen inschrijven.

Daarnaast zorgen ook nog andere diersoorten voor eindeloos vertier. Zo is er de Galapagosreuzenschildpad, de grootste schildpadsoort ter wereld, die hier stand houdt. En dan hebben we het nog niet gehad over het rijke zeeleven rondom de eilandenarchipel... Op vlak van fauna zullen we ons niet vervelen!

 

Onze gidsen: fotografen met topklasse

De reis wordt begeleid door Jeffrey Van Daele en Yves Adams! Ze streven naar perfectie maar op een manier die door iedereen kan worden gevolgd. Ze begeleidden met succes al verschillende reizen naar talrijke exotische en spannende bestemmingen. Voor deze locatie willen we ook weer het onderste uit de kan halen voor de deelnemers.

Naast de gidsen van STARLING, kunnen we ook rekenen op een heel ervaren crew ter plekke. Expeditie leider is Juan Manuel Salcedo, die al jaren het leven op de archipel volgt en in Quito zijn diploma Ecologie haalde met specialiteit in Biologie en Geologie. Hij is perfect op de hoogte van de reglementen van het unieke Nationaal Park. Het gebied is erg fragiel en er moet nauwkeurig worden toegezien op het behoud ervan. Op deze manier zijn we absoluut zeker dat we op een correcte manier rondgeleid worden op het best bewaarde eilandencomplex van de tropen.

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Begeleider
Jeffrey Van Daele
Begeleider
Yves Adams
Inclusief
alle transport in de Galapagos, alle overnachtingen op de boot, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, snorkel materiaal en wetsuit, alle inkom voor parken, verzekering garantiefonds.
Exclusief
alle vliegtuigtickets, extra overnachtingen, alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard,alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.).

Accommodatie en vervoer

Ons transportmiddel is een motorzeilschip met de naam SAMBA, dat speciaal ontworpen is om een veilige oversteek te maken. Het is uitgerust met een stabiliserend zeil en een hoge boeg om de impact van golven te minimaliseren. Het ruime dek biedt alle ruimte om over zee te turen en te fotograferen. Bovendien is dit elegante schip ook milieuvriendelijk en verbruikt het minder brandstof dan gemiddeld.

De SAMBA is ontworpen om maximaal 14 gasten te huisvesten, een perfect aantal om de magie van de Galapagoseilanden te ervaren. Dit kleine aantal deelnemers zorgt voor voldoende privacy en ruime bewegingsmogelijkheden. Zeker met het oog op fotografie is dit een absolute must. De professionele crew is vriendelijk en ervaren en de natuurgidsen gaan net dat beetje verder dan de anderen. A trip of a lifetime!

Voor deze reis kiezen we ervoor om de SAMBA te charteren. Dat betekent dat we meer vrijheid kunnen bekomen, doordat STARLING de touwtjes in handen heeft.

 

LEES ALLE DETAILS OVER ONS SCHIP IN DEZE FICHE.

 

In de reis zijn de internationale en nationale vluchten niet inbegrepen door de wisselende koers. Het is mogelijk deze vluchten via STARLING te boeken aan netto inkoopprijs maar evengoed ook op eigen kracht te boeken. Voor de kostprijs van alle vluchten samen moet je rekenen op €1500 - €2000, afhankelijk van de tijdspanne waarin de vluchten worden geboekt.

Extra overnachtingen en excursies in Ecuador - Quito kunnen georganiseerd worden op aanvraag. Na inschrijving volgt een overzicht van de opties / extensies die we aanbieden.

 

Doelgroep en gidsen

Dit is een natuurreis en fotografiereis gericht op mensen die willen genieten van de natuur maar ook willen fotograferen. Deze reis is dus geschikt voor niet-fotograferende partners van fotografen. Ook voor gepassioneerde vogelkijkers is deze reis heel aantrekkelijk. Want elke mogelijke endemische vogelsoort, is opgenomen in ons programma. Dankzij de professionaliteit van Jeffrey ben je zeker van de beste begeleiding. Hij begeleidt je op de boot, maar ook wanneer we aanmeren op de verschillende eilanden.

Op de eilanden zelf worden we daarbovenop begeleid door een lokale gids die perfect op de hoogte is van de reglementen van het unieke Nationaal Park. Het gebied is erg fragiel en er moet nauwkeurig worden toegezien op het behoud ervan. Op deze manier zijn we absoluut zeker dat we op een correcte manier rondgeleid worden op het best bewaarde eilandencomplex van de tropen.

 

Klimaat en kledij

Het koele seizoen op de Galapagos eilanden loopt van mei tot september. Overdag krijgen we dan te maken met aangename temperaturen van rond de 20°C. Van december tot april is het er echt heet en droog. Temperaturen van 32°C zijn dan niet vreemd. ’s Nachts is het er zowel in het koele als in het warme seizoen vrij fris. Een sweater of trui zijn dan zeker aangewezen. Regen is geen uitzondering, dus voorzie een dunne regenjas.

De wandelingen die we op de eilanden zullen maken, zijn toegankelijk voor iedereen met een normale conditie. We wandelen maximaal enkele kilometers. Voorzie zeker stevige wandelschoenen die je enkels goed beschermen. Het terrein kan soms ruig zijn door het lavagesteente. 

 

Fotografie en verwachtingen

Op de Galapagoseilanden kunnen natuurliefhebbers en fotografen hun hart ophalen. Elk eiland is uniek door de vulkanische landschappen. Dankzij ons speciaal aangepast schip varen we dicht langs elk eiland om zo telkens een zorgeloze fotosessie te garanderen. Kort gezegd: dit is dé ultieme fotografiereis voor iedereen die de Galapagos op de gevoelige plaat wil vastleggen onder professionele begeleiding.

We varen tussen de eilanden en maken daar kans op ontmoetingen met heel wat zeewezens: Pijlstormvogels, Aalscholvers, Rood- en Blauwvoetgenten, … Ook aan land is er heel wat leven te fotograferen. Denk aan de Darwinvinken en Spotlijstersoorten die uniek zijn voor de archipel. Hou je fototoestel in de aanslag!

 

Overzicht prijzen en betalingscondities

Prijs per persoon op basis van 2 persoonskajuit op de SAMBA:

  • 2 persoonskajuit: privé badkamer, stapelbed
  • UITVERKOCHT 2 persoonskajuit DELUXE (enkel voor koppel): privé badkamer, topdek, dubbel bed.

Berekening gebaseerd op koers 23/03/2017. 1USD = 0,93EUR.

Betaling van deze reis gebeurt in 2 stappen.

  • Initieel voorschot van 30%
  • 45 dagen voor vertrek: saldo