Onze Ardennen worden onderschat, zowel op het vlak van natuurrijkdom als van beleving. Een kleine reis vlakbij is nochtans heel waardevol. Tijdens deze periode flakkert de lente langzaam op en maken de eerste zangconcerten hun intrede in de natuur. Een weekend in samenwerking met onze partner Landschap vzw!

 

 

Vogelweekend met tal van waarnemingen

Zingende Goudvinken en Appelvinken, Kruisbekken, Taigaboomkruiper, Vuurgoudhaantjes en talrijke mezen kleuren de bossen. Spechten zoals Middelste Bonte, Zwarte en Grijskopspecht zijn actief en de trek komt langzaam aan op gang. Met wat geluk scoren we een Visarend, groep Kraanvogels of de eerste Zwarte ooievaar. Eén voor één topsoorten en specialiteiten van het zuiden. Maar daar houdt het niet op. Standvogels als het Korhoen, Klapekster, Havik en Notenkraker behoren tot de mogelijkheden en met wat geluk vinden we een Oehoe, Ruigpootuil of de recent ontdekte Dwerguil.

 

Ervaring reisgids

Joris Elst is al vanaf jonge leeftijd geboeid door de natuur en vooral door vogels. Sinds midden jaren '90 toert hij het hele land af op zoek naar zeldzame vogels, maar ook in Europa en de wijdere wereld.  Naast alle veldactiviteiten is reisleider Joris vooral actief als lid van het Belgisch Avifaunistisch Homologatiecomité (BRBC), als medeoprichter van de Belgische Vogeldag en bij Rare Bird Alert België. Joris kijkt op regelmatige basis vogels in eigen land en vooral tijdens de winter en het voorjaar gaat hij vaak op stap in onze Hoge Venen. Hij is dus de geknipte man om dit weekend in goede banen te leiden!

Boek deze reis

375 euro
€125.00
Inschrijven voor
01 feb 2017
Begeleider
Joris Elst
Inclusief
alle overnachtingen (twee), alle maaltijden (twee maal avondeten, twee maal ontbijt, twee maal lunch/picknick), alle versnaperingen, niet alcoholische dranken, alle excursies, garantiefonds, begeleiding van professionele gids.
Exclusief
transport (carpooling mogelijk op aanvraag), persoonlijke aankopen, reis- en annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, alcoholische dranken.

Accommodatie en transport

Alle overnachtingen zijn van een goede kwaliteit. We overnachten in het comfortabele Le Randonneur. Verplaatsingen gebeuren per auto op eigen kracht. Transport kan op aanvraag worden voorzien.

 

Wandelen en doelstelling natuurstudie

De excursies zijn makkelijk tot pittig. We proberen zoveel mogelijk specialiteiten van de Hoge Venen zoals Korhoen waar te nemen nu het nog kan...

 

Klimaat en kledij

Maart in de Hoge Venen heeft uiteenlopende weersomstandigheden. Daarom is het aangewezen om voorzien te zijn op koude en natte weersomstandigheden. Een paraplu en stevige stapschoenen kunnen wonderen doen.

 

Fotografie

Tijdens deze reis zijn er mogelijkheden voor fotografie. De gids heeft een uitgebreide kennis van fotografie.