Mallorca, een droombestemming. Witte stranden, blauwe lagunes, bergen en bijzonder veel mooie en interessante vogels. Het is een prima plaats om de voorjaarstrek te beleven. Wat dacht je van kleurrijke zangvogels, indrukwekkende roofvogels en bijzondere steltlopers. Daar moet je eens geweest zijn!

 

De westelijke tegenhanger van Lesbos 

Heel wat vogels gebruiken het Balearische eiland als tussenstop, om terug op kracht te komen van hun lange en gevaarlijke trektocht door Afrika en over de Middellandse Zee. Mallorca wordt ook wel de westelijke tegenhanger van Lesbos genoemd.  In de maanden april en mei trekken vele duizenden vogels langs dit eiland. In deze periode van het jaar zitten er overal vogels, soms met verschillende soortgenoten te samen in de bergen, moerassen, boomgaarden, velden, tuinen en bosschages van dit prachtige eilandje. Met als blikvangers o.a. Marmereend, Krooneend, Kuhls Pijlstormvogel, Kuifaalscholver, Woudaap, Kwak, Ralreiger, Monniksgier, Visarend, Dwergarend, Eleonora’s valk, Knobbelmeerkoet, Purperkoet, Steltkluut, Griel, Audouins Meeuw, Alpengierzwaluw, Bijeneter, Kortteenleeuwerik, Duinpieper, Gele kwikstaart complex, Blauwe en Rode Rotslijster, Balearische Grasmus en Moltoni’s Baardgrasmus (twee recent afgesplitste nieuwe soorten), Zwartkoprietzanger, Balearische Roodkopklauwier.

Uitgelezen uitvalsbasis Pollença

Tijdens deze natuurreis en vogelreis, verblijven we in het noordelijk deel van Mallorca, waar ook 2 belangrijke waterrijke gebieden liggen: het Natuurpark van S’Albufera en S’Albufereta. We bezoeken de Boquer vallei ten noorden van Port de Pollenca, gekend om zijn verschillende soorten grasmussen. Het schiereiland en kaap Formentor het meest noordelijke deel van het eiland mag ook niet ontbreken op de te bezoeken gebieden, evenals de zoutpannes Salobrar de Campos, in het zuidoosten van Mallorca. In de buurt van Can Picafort bezoeken we daarnaast Son Real, nu een natuurreservaat met o.a. een oude begraafplaats uit de zevende eeuw voor Christus langs de kust. De hoogste bergen aan de westkant van het eiland herbergen de gierenkolonies met vooral Monniksgier en sinds een aantal jaren ook Vale Gieren met daarnaast het stuwmeer van Cuber in het midden van de Sierra de Tramuntana staan ook op het programma.

Kortom we bezoeken tal van afwisselende biotopen die garant staan voor mooie vogelwaarnemingen, prachtige landschappen en een vleugje cultuur. ’s Avonds genieten we van heerlijke tapas, een lekker glas wijn, ondergaande zon en de typische Spaanse keuken... Genieten!

 

Ervaring reisgids

Jan Wellekens is een reisleider met een bom ervaring. Hij neemt al verschillende jaren de reizen van Vogelwerkgroep Oost-Brabant voor zijn rekening en was één van de vaste waarden bij Tierra natuurreizen. Jan reisde naar alle uithoeken van Europa en de wereld op zoek naar vogels en tot de verbeelding sprekende fauna en flora. Vogels zijn Jans passie, maar hij heeft ook een mooie basiskennis van zoogdieren, vlinders, reptielen, amfibieën en ecosystemen. Hij deelt al die kennis maar wat graag met zijn reizigers. En daar wil jij toch ook bij zijn?

Boek deze reis

1470 euro
nog 2 plaatsen
€165.00
Begeleider
Jan Wellekens
Inclusief
vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Majorca

Palma de Mallorca

Port de Pollença

Accommodatie en vervoer

We verblijven tijdens deze reis op één uitgekiende locatie, in het noordelijk deel van Mallorca, vlakbij enkele belangrijke waterrijke gebieden. Alle acht overnachtingen verblijven we in het comfortabele PortBlue Pollentia Resort. Alle overnachtingen zijn dus van een uitstekende kwaliteit! We verplaatsen ons in comfortabele minibusjes.

 

Toegankelijkheid en natuurstudie

Onze wandelingen zijn makkelijk tot matig lastig (afhankelijk van de conditie). Met een normale lichaamsconditie is deze reis perfect haalbaar en eenvoudig. Deze natuurreis is toegankelijk voor reizigers die een gezonde interesse hebben voor natuur en in het bijzonder vogels. Ervaring of leeftijd hebben geen belang.

 

Klimaat

In het voorjaar is het in Mallorca over het algemeen mooi, zonnig en warm weer. Het Mediterane klimaat staat ervoor bekend om erg mild te zijn, en het is er in het voorjaar meestal nog niet té warm. Er kan natuurlijk altijd een bewolkte en regenachtige dag voorkomen, en soms kan er een snedige wind opkomen. We raden dus goede kledij voor uiteenlopende omstandigheden aan.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons