Kleurrijke fazanten, Indiase neushoorns en bijzondere vogelsoorten in alle kleuren van de regenboog! Dit en veel meer heeft het noordoostelijke deel van India ons te bieden. We reizen langs de grenzen van Bhutan, Tibet en Myanmar en laten ons leiden door de unieke cultuur, heerlijke eten en het ritme van de natuur. Een bijzondere en beklijvende vogelreis. Tot in de puntjes voorbereid onder begeleiding van de meest ervaren gidsen. Welke ingrediënten wil jij nog meer voor een topreis?

 

Schatten in de Himalaya

Het wordt een trip vol adembenemende landschappen en avontuur door de Himalaya en in de Brahmaputra-vallei. Zet je alvast schrap, want we rekenen erop dat we tijdens deze trip meer dan 400 vogelsoorten zullen spotten. We doorkruisen dan ook één van Azië’s meest biodiverse plekken. Kaziranga Nationaal Park, Eaglesnest, Dirang en Manas Nationaal Park staan allemaal op het programma.

In de wouden van Arunachal Pradesh houden zich tientallen prachtige vogelsoorten schuil. Van de spectaculaire Temminck’s tragopan tot de pas in 2006 beschreven Bugun liocichla, van de haast mythische Ward’s trogon tot de unieke Spotted elachura. Op al deze soorten maken we een behoorlijke kans!

 

ONTDEK HIER HET VOLLEDIGE REISPROGRAMMA.

 

Alle sterktes van deze reis op een rij

  • uitgekiende voorbereiding door Geert Beckers en David Van den Schoor met reeds een bijzonder succesvolle editie in 2018!
  • Focus op de meest bijzondere en unieke vogelsoorten.
  • efficiënte verplaatsingen, geen tijdverlies of overbodige parken.
  • perfecte timing tijdens het jaar. Deze reis vroeger of veel later plannen is gedoemd om te mislukken. 
  • minimum 4 deelnemers, maximum 7! Op deze manier garanderen we maximale observaties voor elke deelnemer en hoef je niks te missen.
  • unieke combinatie van gidsen. De lokale gids en onze gids vormen een gesmeerde tandem die het onderste uit de kast zullen halen voor jou.
  • van zaterdag tot zondag, gepland binnen de Paasvakantie.

 

ONTDEK HIER HET VOLLEDIGE REISPROGRAMMA.

 

Maak kennis met de gids en zijn India-ervaring

  • Geert Beckers is één van onze meest bereisde gidsen in het team. Zijn specialiteit is zuid-oost Azië met onder andere Indonesië, Papoea, Thaïland, N-India en de aangrenzende delen van China (Yunnan), Maleisië en Borneo op zijn palmares. Deze reis sluit daar perfect bij aan.. Zijn doorzettingsvermogen bij de zoektocht naar de doelsoorten is een grote troef en zullen hem ongetwijfeld helpen op deze nieuwe bestemming voor hem. Geert is een gedreven vogelkijker maar er is meer dan dat. Lokale cultuur, lekker eten, een goeie sfeer in de groep en een brede fauna en flora boeien hem ook! Kortom, een vogelreis als rode draad maar doorspekt met heel wat andere kleurrijke zaken...
  • Een lokale gids zorgt altijd voor dat tikkeltje meer, een beter contact met de lokale bevolking, hulp bij onvoorziene omstandigheden en uiteraard tonnen ervaring die van deze reis een succes maken!

Boek deze reis

4980 euro
€610.00
Inschrijven voor
31 dec 2018
Begeleider
Geert Beckers
Inclusief
Internationale en nationale vliegtuigtickets, alle transport, alle safari's, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
Alcoholische dranken frisdranken, camera fees in de parken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Natuurreis India: accommodatie en vervoer

We overnachten de hele reis in sobere tot degelijke accommodaties. Het aanbod aan logies is vaak klein, maar kiezen steevast voor de best mogelijke hotels en lodges.

In Kaziranga Nationaal Park en Nameri Nationaal Park slapen we in een lodge met eigen toilet en badkamer. In Eaglenest overnachten we uniek in twee vrij basic maar nette tentenkampen, waar we wel kunnen douchen met warm water.

We verplaatsen ons in minibusjes of jeeps die tegelijk handig dienen om ons materiaal veilig op te bergen tijdens de wandelingen. 

Zowel de internationale als binnenlandse vluchten zijn inbegrepen in de prijs. Voor de internationale vluchten is vliegen vanaf Brussel of Schiphol mogelijk.

 

Is deze vogelreis naar India iets voor jou?

Deze trip is geschikt voor iedereen die gepassioneerd (en misschien zelfs een tikkeltje geobsedeerd) is door vogels. Het is logisch dat je weinig of geen kennis hebt van de lokale soorten. Daarvoor hebben we reisbegeleider David mee. Je zal sowieso heel wat opsteken, of je nu een beginnend of een ervaren vogelkijker bent.

 

Vogelreis naar India: klimaat, kleding en materiaal

Natuurlijk voorzie je je klassieke vogelkijkmateriaal, maar breng zeker ook een goede zaklamp mee. Voorzie voldoende regenbestendige kleding, waterdichte schoenen en/of laarzen.

Aan de Se La Pass zal het ‘s morgens koud zijn: een warme jas, handschoenen en een muts zijn geen overbodige luxe.

In Kaziranga Nationaal Park en Manas Nationaal Park verwachten we eerder warm weer. Alle overige gebieden liggen in de bergen met aangename dagtemperaturen, maar ‘s avonds koelt het af.

Je ontvangt uitgebreide praktische informatie tijdig voor vertrek.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons