Wie de vogeltrek eens echt wil beleven in Europa kan terecht in hotspot Tarifa. Ze steken er met z'n allen over: duizenden roofvogels, gigantische groepen ooievaars en talloze zangvogels. De kans op wel héél bijzondere ontmoetingen is er groot!

Reisbegeleider van dienst is Johan Debuck. Het reizen in Europa zit hem in het bloed en Tarifa kent geen geheimen voor hem. Hij maakt de juiste keuzes op het juiste moment, zodat jij zorgeloos kan genieten. Wie Johan kent, weet dat accommodatie, comfort en heerlijk eten er als vanzelfsprekend bij horen. Kortom, een droomreisje om er even tussenuit te muizen!

 

Afwisseling troef

Tijdens deze vogelreis naar het zuiden van Spanje val je van de ene verbazing in de andere. Het programma is erg flexibel (onmogelijk te voorspellen wanneer de trekvogels precies waar zijn), maar wel heel goed doordacht. We mikken op volgende hoogtepunten:

  • boottocht op zee met bijzondere zeezoogdieren en kans op fantastische zeevogels: stormvogeltjes, Kuhl's pijlstormvogel en (wie weet zelfs) grote pijlstormvogel.
  • spectaculaire roofvogeltrek die we van relatief dichtbij kunnen bewonderen: vale gieren, dwergarenden, slangenarenden, wespendieven, grauwe kiekendieven. Véél kans op een verrassende soort!
  • uitzonderlijke zangvogeltrek: tientallen bijeneters, misschien wel een scharrelaar, hoppen, Moorse nachtzwaluw, leeuweriken, piepers, en zo kunnen we nog even doorgaan.
  • we gaan ook lokale vogelsoorten spotten want hier zitten residente grasmussen, specialiteiten van Spanje en een mooi arsenaal aan watervogels zoals witkopeend, zwarte ibis en misschien zelfs Audouins meeuw
  • en alsof dat nog niet genoeg is zullen we ongetwijfeld ook de kans hebben om waadvogels en steltlopers in detail te bestuderen. Strandlopers, plevieren en andere leukerds zoals griel en steltkluut
  • Naast al dit vogelgeweld is Johan Debuck een fantastische gids die zwaar gepassioneerd is door natuur. Er zal dus ongetwijfeld heel wat aandacht gaan naar vlinders, reptielen en libellen!

Dit is volgens ons een zalige vogelreis: supergevarieerd en perfect om even te ontsnappen aan de doorsnee nazomer in de Benelux. Kwalitatieve waarnemingen in een niet te overtreffen setting gegarandeerd. Reis jij met ons mee?

 

Reisbegeleider gebeten door Europese natuur

Johan Debuck is een enthousiaste natuurmens die gebeten is door de fauna van Europa. Hij heeft veel ervaring met natuurreizen en organiseert regelmatig weekends en trips voor vogelwerkgroep Mergus. Naar Spanje keert hij met plezier terug, zeker voor de vogeltrek over Tarifa. Hij deelt zijn passie graag met anderen en leidt alles in goede banen, zonder de goede sfeer uit het oog te verliezen. Zijn organisatietalent komt volop van pas. Ook humor en lekker eten zijn voor Johan nooit veraf.

Boek deze reis

1450 euro
€350.00
Inschrijven voor
28 jun 2019
Begeleider
Johan Debuck
Inclusief
Alle vliegtuigtickets, luchthaven tax, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
Alcoholische dranken en frisdranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Málaga

Tarifa

La Janda

Bolonia

Calle Playa de los Lances

Fundación Migres

Vogelreis naar Zuid-Spanje: accommodatie en vervoer

We verblijven de hele reis in het comforabele en verzorgde Hotel La Torre, met schitterende ligging in Tarifa. De kamers zijn er fantastisch: ruim en met een eigen badkamer. Ze serveren er lekker ontbijt en heerlijk avondeten.

De laatste nacht logeren we in Hotel Malaga Picasso, een tof hotel met nette ruime kamers en een grote tuin met zwembad, pal naast natuurgebied Guadalhorce met kijkhutten. 's Avonds proeven we in een strandrestaurantje van verse zeevruchten of heerlijke groentjes (voor de vegetariërs).

We verplaatsen ons in een comfortabele minibus. Per busje zitten maximaal 5 deelnemers om maximaal comfort, uitzicht én elk een eigen raam te garanderen.

 

Is deze vogelreis naar Zuid-Spanje iets voor jou?

De trip is fysiek gezien een makkelijke reis: korte en geen lastige wandelingen. Zowel beginnende als ervaren vogelliefhebbers zijn welkom. We besteden ruim aandacht aan het herkennen van verschillende soorten. Ideaal tijdens de vogeltrek, want als ze naast elkaar vliegen, wordt vergelijken makkelijk. Daarnaast staan we ook stil bij de andere mooie fauna en flora van Andalucia en Tarifa.

 

Nazomeren in Zuid-Spanje: klimaat en kledij

Het najaar is een aangename periode om Zuid-Spanje te bezoeken. De heetste periode is voorbij en zeker aan de kust is de temperatuur wat milder. Verwacht je dus aan mooi, zonnig en aangenaam warm weer, overdag gemiddeld rond de 20°C.

Zoals altijd is er in Tarifa altijd kans op de befaamde winden, die uit oostelijke of westelijke richting doorheen de straat van Gibraltar waaien. Voorzie daarom toch kledij voor uiteenlopende weersomstandigheden (ook voor occasioneel harde wind).

We laten de wind vaak ons programma van de komende dagen bepalen door bij sterke wind wat meer in het binnenland of naar het westen toe vogels te gaan kijken, en als de wind goed zit, naar één van de telposten te gaan.

 

Natuurfotografie 

Zuid-Spanje is prachtig. Breng dus gerust je camera mee als je natuurfoto's wil maken. Er zijn tijdens de reis goede mogelijkheden voor fotografie. Let op: dit is geen fotografiereis. De gids is zelf geen natuurfotograaf.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons