Vogelreis naar Polen

In Polen vind je nog oerbossen en authentieke riviersystemen waar spectaculaire vogelsoorten broeden. Tijdens deze vogelreis bezoeken we de twee beste gebieden: de vallei van de Biebrza-rivier en de bosgebieden van Bialowieza in Oost-Polen! We gaan op zoek naar de waterrietzanger, hazelhoen, witrugspecht, grijskopspecht, dwerguil, zeearend, schreeuw- en bastaardarend. En wie weet komen we ook wel een bever, eland of wisent tegen!

 

Terug in de tijd: Biebrza

De eerste helft van de reis trekken we naar de Biebrza-rivier. Dit deel van Oost-Polen voelt aan alsof je de klok enkele jaren terugdraait. Paard en kar, zeisende boeren en hooimijten zijn niet weg te denken uit het landschap. In de vallei van de Biebrza zelf zorgt modern beheer gelukkig ook voor het behoud van de topnatuur.

Het ongerepte riviersysteem herbergt een rijk vogelleven, met o.a. waterrietzanger, sperwergrasmus, buidelmees, witvleugelstern, witwangstern, zeearend, bastaardarend, roodmus en grauwe klauwier. Op een avond gaan we met een fluisterboot de rivier op, met een grote kans om van dichtbij bevers te zien terwijl we genieten van een zingende snor en een krakende kwartelkoning.

 

Bialowieza: ongerept oerbos

Vervolgens verplaatsen we ons naar het tweede verbijf, midden in het oerbos van Bialowieza. Het pristine bos op de grens met Wit-Rusland is het oudste ongerepte bos van Europa, en we vinden er veel bosvogels. Wat dacht je van dwerguil, zwarte ooievaar, witrugspecht, grijskopspecht, middelste bonte specht, hazelhoen, poelsnip, en veel meer? Misschien kruist er zelfs een wolf of wisent ons pad.

 

Ervaren reisbegeleider

Ignaas Robbe leidt deze vogelreis in goede banen. Ignaas begeleidde al talrijke reizen voor de lokale vogelwerkgroep van Zuid-West-Vlaanderen en heeft al alle uithoeken van de wereld bereisd. Deze gedreven gids met uitstekende kennis van vogels houdt bovendien van een gezellige babbel en is altijd wel te vinden voor een grap. Polen is een van Ignaas' favoriete bestemmingen, in de Biebrza en Bialowieza is hij goed thuis. Voor Bialowieza vergezelt ons een extra lokale gids om het 'strict reserve' in te gaan.

Boek deze reis

1625 euro
€210.00
Inschrijven voor
15 mrt 2019
Begeleider
Ignaas Robbe
Inclusief
vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, garantiefonds
Exclusief
frisdranken, alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), aankopen van persoonlijke aard

Warschau

Wizna

Goniądz

Siemianówka

Accommodatie en transport

Alle overnachtingen en maaltijden zijn van een goede kwaliteit. We overnachten telkens drie nachten in twee verschillende sfeervolle hotels vlakbij de excursiegebieden. Het eten is lekker, typisch en divers.

We verplaatsen ons in Polen met een minibus over de goede wegen. Omdat we de groep bewust klein houden, heeft iedereen voldoende plaats onderweg. 
De vluchten van en naar Warschau zijn inbegrepen, je kan kiezen of je vliegt vanuit Brussel of Schiphol. Vertrek je liever op een andere luchthaven? Vermeld dat bij je inschrijving en wij bekijken wat mogelijk is.

 

Wandelen en doelstelling natuurstudie

Deze vogelreis is toegankelijk voor iedereen met een gezonde interesse in de natuur. Enige voorkennis over vogels kan handig zijn. De klemtoon zal vooral liggen op het vogels kijken. Daarnaast hebben we ook oog voor andere fauna en flora. Het wandelen is overwegend makkelijk. Er zijn geen lastige dagtochten en alles wordt mooi evenwichtig verdeeld. Voor de beverboottocht zijn er geen speciale vereisten.

 

Klimaat

In deze periode van het jaar kan het weer divers zijn. We zullen zowel zonnige warme dagen hebben als frisse natte dagen. In deze tijd van het jaar kunnen er op bepaalde plaatsen veel muggen aanwezig zijn. Aangepaste muggenkledij is geen overbodige luxe. Insectenspray kan eveneens helpen. Meer info volgt na inschrijving! Goede aangepaste kledij voor uiteenlopende omstandigheden is dus aangewezen. Een paraplu kan handig zijn.

 

Fotografie

Tijdens deze reis zijn er goede mogelijkheden voor fotografie. Dit is echter geen gespecialiseerde fotografiereis.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons