In het hoge noorden van Noorwegen en Finland gaat in deze korte periode van het jaar de zon bijna niet onder. Hierdoor is de broedperiode erg geconcentreerd, met een weelderige vogelactiviteit tot gevolg. We gaan tijdens deze ornithologische trip op zoek naar zeldzame bosvogels, kleurrijke toendrasoorten en de intrigerende uilensoorten zoals Sperweruil, Oeraluil en Laplanduil.

 

Sterktes van deze reis

  • een duidelijke ALL IN prijs, met alle transport, maaltijden (ontbijt, lunch en avondmaal), vliegtuigtickets en begeleiding inbegrepen. Comfort staat bij deze reis voorop.
  • maximum 6 deelnemers! Op deze manier garanderen wij een persoonlijke begeleiding en zorgen we ervoor dat elke deelnemer met dezelfde waarnemingen naar huis gaat.
  • 2 volledige dagen gegidst door Finnature ter waarde van 255€/per persoon per dag (510€ per persoon).
  • we vliegen naar Oulu (centraal Finland) en vliegen terug van Ivalo (noord Finland). Op deze manier worden de reistijden en afstanden op land tot een minimum herleid en de vermoeidheid voor jullie beperkt!
  • 4 volle dagen en 2 halve dagen excursies in de Varangerfjord. Exclusieve tocht naar Hornoya vogeleiland, één van de meest bijzondere vogelplekken in Europa.
  • Kwalitatieve hotels om jou optimale rust en comfort te bieden. Verzorgde maaltijden om voldoende de batterijen op te laden voor de intensieve vogelexcursies.

 

Uilen, hoenders en Arctische soorten in het Hoge Noorden

Onze vogelreis start in de woeste taiga van Finland waar we in 2 etappes op zoek gaan naar speciale bosvogels. Eerst focussen we ons op de talrijke uilensoorten zoals de Laplanduil, Oeraluil, Ruigpootuil en Dwerguil. Daarna trekken we naar de beroemde Valtavaaraheuvel voor het Auerhoen, Hazelhoen, Drieteenspecht, Taigagaai, Haakbek, Bruinkopmees, Bosgors, Blauwstaart en vele andere.

Na de taiga volgt de uitgestrekte toendra. Via een mooie rit door het uiterste noorden van Finland bereiken we de Noorse Varangerfjord waar de focus ligt op zeevogels. Het bezoek aan het vogeleiland Hornoya met duizenden alkachtigen wordt een hoogtepunt van de reis. De immense aantallen vogels op heel korte afstand zullen fotografen doen watertanden! Tot de verbeelding sprekende soorten zijn Dikbekzeekoet, Papegaaiduiker, Zwarte Zeekoet, Stellers eider en misschien zelfs Koningseider. Of de kleurrijke toendrasoorten zoals Roodkeelduiker, Moeras- en Alpensneeuwhoen, Goudplevier, Morinelplevier, Grauwe Franjepoot, Kleinste Jager en misschien wel Giervalk. In het maanlandschap van de Varangerfjord zal je zeker ook kunnen genieten van zingende Fitissen, Koperwieken en Witstuitbarmsijzen.

 

Ervaren reisbegeleider

Lieven de Temmerman is een bijzonder ervaren wereldreiziger. Hij is gefascineerd door unieke bestemmingen met kleurrijke en tot de verbeelding sprekende vogelsoorten. Hokkaido, Wit-Rusland, Peru, Colombia, Borneo, Ethiopië, Madagascar, India en IJsland zijn slechts een greep uit het aanbod van locaties die hij heeft bereisd. Hij is gefascineerd door bosvogels, hoenders en toendrasoorten... En die passie wilt hij nu delen met jou. Zijn gedrevenheid om vogels te vinden zal ongetwijfeld van pas komen voor de mooiste waarnemingen. En zijn positieve ingesteldheid en goedlachsheid zorgen dat de reis in een optimale stemming verloopt!

Boek deze reis

3290 euro
€480.00
Inschrijven voor
01 apr 2019
Begeleider
Lieven De Temmerman
Inclusief
Alle vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies (lokale gidsen + boottocht Hornoya), alle inkom voor parken, garantiefonds.
Exclusief
Persoonlijke aankopen, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), frisdranken en alcoholische dranken.

Oulu

Kuusamo

Ivalo

Varanger

Accommodatie en transport

Alle overnachtingen zijn van een goede kwaliteit (gemiddeld ***). Verplaatsingen gebeuren met een comfortabele minibus en de wegen zijn goed. In de prijs zijn lokale gidsen inbegrepen (ter waarde van 510€) en een boottocht naar vogeleiland Hornoya!

 

Wandelen en natuurstudie

Het wandelen is over het algemeen gemakkelijk. In de Varanger wordt een excursie naar de zeevogelkolonies gemaakt die te klasseren is als matig lastig voor wie tot boven wilt gaan. Deze reis is toegankelijk voor iedereen met een gezonde interesse voor natuur. Ervaring is niet noodzakelijk.

 

Klimaat

In deze periode van het jaar is het over het algemeen mooi, zonnig en warm weer. Het kan echter altijd gebeuren, zeker in het hoge noorden, dat het bewolkt, regenachtig en fris weer is. Goede aangepaste kledij voor uiteenlopende omstandigheden is dus aangewezen. Een paraplu kan wonderen doen evenals voorzorgsmaatregelen tegen muggen.

 

Fotografie

De reis spitst zich toe op goede waarnemingen. In het noorden zijn vogels vaak heel tam. Dit betekent dat er tijdens deze reis goede mogelijkheden zijn voor fotografie. Let op: dit is geen fotografiereis!