Lesbos, het tweede grootste Griekse eiland, ligt in de Egeïsche Zee vlak voor de kust van Turkije. Het is ongetwijfeld één van meest uitgelezen plekken in Europa om de vogeltrek in het voorjaar te ervaren. Het overzichtelijke eiland is slechts 70 bij 45 km groot en biedt een erg divers podium voor de talrijke trekvogels die het eiland bezoeken. 

 

De kleurrijke vogeltrek van Europa

Het Griekse eiland Lesbos ligt op een belangrijke route voor vogeltrek en in het voorjaar zijn de weiden en valleien bedekt met een ongeziene bloemenpracht van klaprozen, margrieten en orchideeën. Het beter decor voor een fenomenale afwisseling van een boeiende vogelreis!

We kunnen er ons verwachten aan een groot deel van de meest kleurrijke vogels uit onze vogelgids. We gaan tijdens deze reis specifiek op zoek naar de typische soorten van het Middellandse Zeegebied, en komen daarbij een hoop trekvogels tegen. Uitblinkers zijn : Eleonora's valk, Balkansperwer, Klein waterhoen, Maskerklauwier, Turkse boomklever, Rotsklever, Balkankwikstaart, Izabeltapuit, Oostelijke vale spotvogel, Griekse spotvogel, Rouwmees, Rüppell's grasmus, Zwartkopgors, Bruinkeelortolaan en Smyrnagors.

 

Ervaring reisgids

Johan Debuck is een enthousiaste natuurmens en is gebeten door de fauna van Europa. Griekenland is een van zijn favoriete bestemmingen, en hij deelt zijn passie graag met anderen. Daarvoor zet hij zijn organisatietalent ten volle voor in. Humor en lekker eten zijn voor reisgids Johan ook nooit veraf.

Boek deze reis

1580 euro
gegarandeerd vertrek
€180.00
Inschrijven voor
31 mrt 2020
Begeleider
Johan Debuck
Inclusief
Internationale vliegtuigtickets (vanuit Amsterdam), luchthaven transport inbegrepen, alle transport ter plaatse inbegrepen, alle hotels en gasthuizen inbegrepen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, garantiefonds.
Exclusief
Alcoholische dranken en frisdranken, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), annuleringsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Lesbos

Lesbos

Lesbos

Skala Kallonis

Accommodatie en vervoer

We verblijven de gehele reis in een comfortabel en verzorgd hotel, centraal in Lesbos. De tweepersoonskamers zijn ruim en zijn voorzien van een aparte badkamer. Alle maaltijden zijn inbegrepen, waarbij we ons tegoed doen aan de betere Griekse keuken. We verplaatsen ons in comfortabele wagens.

 

Toegankelijkheid en natuurstudie

Deze trip is fysiek gezien een makkelijke en heel doenbare reis. Er worden geen lastige wandelingen ingepland en de wandeltochten zijn kort! Zowel beginnende als ervaren vogelliefhebbers zijn welkom, er zal ruim aandacht zijn voor de herkenning van de verschillende soorten en er wordt ook stilgestaand bij andere fauna en flora.

 

Klimaat

Het voorjaar is de beste periode om Lesbos te bezoeken, met zijn groene valleien en kleurrijke, met bloemen bezaaide landschappen. Tijdens deze periode van het jaar is er meestal mooi, zonnig en aangenaam warm weer, overdag gemiddeld rond de 20°C, met frissere temperaturen 's nachts. Er is echter kans op wisselende weersomstandigheden, met mogelijks enkele buien. Daarom is kledij voor uiteenlopende weersomstandigheden (ook occasioneel regen) aangewezen.

 

Fotografie

Tijdens deze reis zijn er een goede mogelijkheden voor fotografie. Let op: dit is geen fotografiereis en de gids heeft geen kennis van digitale fotografie.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons