Zeeland is de meest Westelijke provincie van Nederland en bestaat uit een gigantische rivierdelta die de thuishaven is voor een indrukwekkend aantal vogelsoorten. Het is een belangrijke stopplaats voor trekvogels op hun weg naar het zuiden en elk seizoen is verschillend. Met name tijdens de winter vinden veel vogels er een veilige thuishaven om op kracht te komen en te overleven gedurende de koude maanden. Ganzen, eenden en steltlopers tref je er in hoge aantallen aan en elke winter passeren er wel speciale dwaalgasten. Zoek jij met ons mee?

 

INSCHRIJVEN VOOR 31/12 IS NOODZAKELIJK OM DE RESERVATIES VAN DE KAMERS EN HET TRANSPORT TE GARANDEREN.

 

Brouwersdam, bekende hotspot vlakbij

De Brouwersdam is een gigantische dam die de eilanden van Schouwen-Duivenland en Goeree-Overflakkee met elkaar verbindt. Hij werd gebouwd in 1971 om overstromingen van het hinterland te voorkomen en het was tijdens deze constructie dat er een artificieel habitat voor vogels werd gecreëerd. Langsheen de landzijde van de dam werd een grote, kalme baai gerealiseerd dewelke nu de thuishaven is voor allerlei soorten watervogels waaronder Roodkeel-, Parel- en IJsduiker, Middelste en Grote Zaagbek, Nonnetje, Brilduiker,... De soorten aan de zeezijde verschillen in de zin dat de avifauna hier meer pelagisch wordt. Alle duikers maar ook Zwarte en Grote Zee-eend zijn een algemeen zicht hier, samen met soorten alkachtigen waaronder Zeekoet, Alk en de occasionele Kleine Alk. In recente jaren verschenen meerdere zeldzaamheden hier: Brilzee-eend, Zwartkopgors en Zanggors zijn de meest noemenswaardige. Zeker een must om te bezoeken!  

 

Oudeland van Strijen

Een beetje meer naar het noorden vinden we de polders van Strijen. Deze omgeving is gekend vanwege z'n overwinterende populatie Dwergganzen. Deze vogels, welke broeden in Zweden, overwinteren hier elk jaar in relatief hoge aantallen (50+). Behalve deze soort verschijnen ook met regelmaat Roodhalsganzen en Ruigpootbuizerds hier, alsook andere noordelijke gasten. 

 

Schouwen-Duivenland, Walcheren and Goeree-Overflakkee

Deze eilanden zijn de eilanden/schiereilanden waaruit Zeeland bestaat. Ze bestaan met name uit polders, moddervlakten en moerasgebieden en kunnen in de winter spectaculair zijn! Velduilen, Blauwe Kiekendieven en enorme vluchten ganzen (Rotganzen, Brandganzen) kunnen er worden gezien. We zullen zowel naar de klassieke soorten als de zeldzaamheden zoeken (Zwarte Rotgans, Roodhalsgans,...). Gedurende de winter van 2015-2016 overwinterde een vrouwtje Witkopgors hier voor 3 maanden en liet zich vaak ronduit schitterend bekijken. 

 

Ervaren reisgidsen

Onze gids Johan is de geknipte man voor deze mid-week. Hij heeft al heel wat tijd van zijn leven doorgebracht in de Belgische en Nederlandse natuur en weet vaak waar en wanneer welke soorten hij mag verwachten. Hij is een geboren vogelkijker en zal er ongetwijfeld toe bijdragen dat je de beste waarnemingen zal maken. Johan is een goedlachse gids die houdt van een lekker glas wijn bij een goeie maaltijd. Een extra reden om mee te gaan op deze trip!

Boek deze reis

690 euro
bijna gegarandeerd vertrek
€220.00
Inschrijven voor
31 dec 2018
Begeleider
Johan Debuck
Inclusief
alle vervoer, alle hotels en pensions, alle maaltijden, water, alle excursies, alle fondsen voor parken, alle tips voor lokale medewerkers, verzekeringen en garantiefonds.
Exclusief
frisdranken en alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisverzekering, persoonlijke aankopen.

Accommodatie, eten en transport: als prinsessen en prinsen behandeld!

Alle nachten worden gespendeerd in een comfortabele accomodatie. We overnachten in het De Wildeman. Alle eten is inbegrepen. 

Het transport zal plaatsvinden in een ruime minibus en is inbegrepen in de prijs. Opstapplaatsen worden georganiseerd in functie van de inschrijvingen. Niks wordt dus aan het toeval over gelaten, tijdens deze midweek gaan we jou (en partner?) goed soigneren.

INSCHRIJVEN VOOR 31/12 IS NOODZAKELIJK OM DE RESERVATIES VAN DE KAMERS EN HET TRANSPORT TE GARANDEREN.

 

Toegankelijkheid en doelstelling natuurstudie

De toegankelijkheid van alle plaatsen is goed en onze gids weet perfect waar en wanneer er wat te zien valt. We proberen je zoveel mogelijk vogelsoorten te tonen en brengen je ook heel wat bij over de determinatie van vogels. We schrikken ook niet terug voor eens een mooie wandeling in een adembenemende setting.

 

Klimaat

De weerscondities zijn meestal erg koud gedurende deze tijd van het jaar. Wees voorbereid op alles is de boodschap! Het is een goed idee om extra warme kledij en schoeisel mee te nemen gedurende de frisse nachten, alsook een regenvest! 

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons