Je hoeft niet ver te reizen of lang weg te gaan om volledig alles even achter te laten! Geef ons enkele dagen de tijd, en wij proberen ervoor te zorgen dat jij oog in oog met Bruine beren staat in de wilde natuur. We gaan naar één van Europa’s meest adembenemende gebieden met een biodiversiteit om u tegen te zeggen. In en om het door UNESCO beschermde Nationaal Park van Somiedo gaan we op zoek naar Cantabrische Bruine beren.

 

'k Zag twee (en meer) beren

Berinnen die met hun kleintjes in de sneeuw spelen, mannetjesberen die om vrouwtjes vechten, jonge en foeragerende dieren of net gevormde berenpaartjes. Stuk voor stuk passeerden ze de voorbije jaren ons blikveld in exact deze periode van het jaar.

 

Een berelekkere vijfdaagse

Beren observeren  in hun natuurlijke omgeving, slapen in pittoreske hotelletjes op toplocaties en genieten van heerlijke maaltijden en dranken: dat zijn de ingrediënten van deze STARLING-berentrip. De hopelijk gunstig gestemde weergoden maken dat je met opgeladen batterijen en een fantastische natuurervaring rijker naar huis terugkeert.

 

Ervaren reisgids met neus voor zoogdieren

Tijdens deze comfortabele rondtrip is Jan Kelchtermans jullie begeleider. Jan is een zoogdierspecialist die als geen ander het gedrag van de dieren kent. Hij begeleidde deze trip al telkens met succes en beschikt over de juiste skills om het maximale uit deze natuurreis te halen. Hij houdt ervan om zijn kennis te delen met de medereizigers en is voor deze berentrip dan ook de uitgelezen gids.

Boek deze reis

1230 euro
gegarandeerd vertrek
€160.00
Inschrijven voor
28 mrt 2018
Begeleider
Jan Kelchtermans
Inclusief
alle transport, alle hotels en gasthuizen, volledige catering (tafelgebonden), alle excursies, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), garantiefonds.
Exclusief
vliegtuigtickets, niet-tafelgebonden dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard

Madrid

Somiedo

Berentrip Spanje: verblijf en transport

We verblijven in een exclusief driesterrenhotel in het hart van Somiedo Nationaal Park waar je met wat geluk kans maakt op een berenwaarneming vanop het terras.

Onze tweede verblijfplaats is een gezellige herberg midden in een rustiek bergdorpje.

Op beide locaties kan je rekenen op een comfortabel en zorgeloos verblijf.  

We verplaatsen ons in Spanje met een comfortabele minibus over goede wegen. 

De vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Je kan je vlucht zelf boeken, of via STARLING apart bijboeken. Reken op 200 tot 400 euro voor je vlucht, afhankelijk van het tijdstip waarop je je reis boekt.

 

Op berentrip naar Spanje: klimaat en kledij

We scannen bijna zonder uitzondering vanop uitkijkpunten naast of vlakbij de weg. Sporadisch moeten we daarvoor een korte, krachtige en steile wandeling maken van niet langer dan een uur. De reis is geschikt voor iedereen met een normale conditie. De wandelingen verlopen aan een rustig tempo. Voor de bergwandelingen is er een alternatief voorzien voor mensen met een mindere conditie.

Beren leven in de bergen, waar het ‘s ochtends en ‘s avonds altijd fris is. Een wind- en waterdichte jas en warme trui zijn aan te raden.

 

Wat breng je zeker mee op berentrip?

 Handige zaken om mee te nemen zijn:

  • Stevige wandelschoenen
  • Paraplu
  • Plooibaar stoeltje of luchtkussentje.
  • Drinkbus
  • Zonnepet
  • Zonnecrème en -bril
  • Verrekijker en telescoop

Na je inschrijving ontvang je een gedetailleerde fiche over deze reis.

 

Natuurfotografie in Spanje

Tijdens deze reis zijn er een goede mogelijkheden voor fotografie, zowel van vogels als van landschappen en ander levend gespuis zoals vlinders, libellen, flora, amfibieën en reptielen. Let op: dit is geen fotografiereis!

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons