Bij het horen van een pelagische tocht denk je al snel aan de afgelegen wateren rond Antarctica. Maar wist je dat onze Atlantische Oceaan ook een spectaculaire fauna herbergt? Het marien milieu rond de Kaapverdische Eilanden, Madeira, Desertas en Canarische Eilanden niet zo bekend en amper onderzocht. Sta jij klaar voor een spectaculaire ontdekking van Roodpootgent, Chinees Stormvogeltje of Zuidpooljager? Of spreekt het andere spectrum van deze reis, de zeezoogdieren, meer tot jouw verbeelding? Wat denk je van Potvissen, Blauwe Vinvissen en Orka’s! Een intrigerende en mysterieuze wereld onder de zonovergoten deining van de Oostelijke Atlantische Oceaan!

Deze unieke charter wordt georganiseerd in samenwerking met 

 

DEZE REIS HEEFT GEGARANDEERD VERTREK. BEGELEIDING DOOR DE GIDSEN VAN INEZIA TOURS.

 

WAAROM DEZE NATUURCRUISE MAKEN?

 • uniek concept wereldwijd! Een combinatie van bijzondere locaties voor elke zeevogel- en zeezoogdieren liefhebber. Met de golf van Biskaje als afsluiter van de reis.
 • vertrek in Kaapverdië, einde in Vlissingen (NEDERLAND)!
 • comfort ten top met verzorgde maaltijden en ruime kajuiten
 • conditiegraad: makkelijk! Geen inspannende wandelingen of bergtochten.
 • vrij kleine groep (100 deelnemers), maximale beleving en enkele spectaculaire landingen met zodiac.

 

Reizigers uit alle oorden

Gedurende deze reis ligt de focus op het waarnemen van zeevogels en zeezoogdieren in de afgelegen hoeken van de Atlantische Oceaan. Wat betreft de vogels is de regio subliem. Er komen enkele endemische soorten voor die slechts op enkele van de lokale eilandjes broeden en nergens anders ter wereld kunnen worden waargenomen. Denk maar aan Madeirastormvogeltje, Barolo’s Pijlstormvogel (de voormalige Kleine Pijlstormvogel) maar ook wereldwijd sterk gelokaliseerde soorten als Bulwers Stormvogel, Gon-gon, Bont Stormvogeltje, Roodsnavelkeerkringvogel enzovoort. Naast deze ‘locals’, hopen we uiteraard een hele resem dwaalgasten tegen te komen. Dit lukte tijdens vorige edities erg goed met als top-of-the-bill een waarneming van twee Roodpootgenten, een Chinees Stormvogeltje en Zuidpooljage!

 

Het leven onder water

Naast al dit gevederd spektakel, zullen zeezoogdieren tevens nauwlettend in het oog worden gehouden. Dankzij de diepe wateren alsook de talloze breedtegraden die we doorkruisen, maken we kans op een wijd spectrum aan soorten. Klassieke en erg indrukwekkende verschijningen als Potvis, Blauwe Vinvis, Orka, Bultrug en Indische Griend laten je steevast naar je verrekijker of camera grijpen. Toch bewonen ook minder bekende soorten de streek zoals Gestreepte Dolfijn, Clymene Dolfijn, Atlantische Gevlekte Dolfijn en Dolfijn van Cuvier. In 2016 werd er zelfs een groep mogelijke Pacifische Spitssnuitdolfijnen waargenomen! Dergelijke unieke vondsten zijn mogelijk, dus verrassingen staan voor de deur.

 

Reisroute

De Plancius vertrekt vanuit Praia, Kaapverdië, en begint zo in een tropische setting. De omgeving wordt verkend waarbij we diverse eilandjes aandoen waaronder Raso. Deze kleine rots is de enige broedplaats ter wereld van de endemische Rasoleeuwerik en mag dus niet ontbreken op de planning. Vervolgens varen we richting de Canarische Eilanden. Volgende stop zijn de onbewoonde Desertaseilanden voor Madeira, een waar zeevogelwalhalla! Vanaf daar komen we in de gematigde oceaan terecht, en bezoeken we de westpunt van Spanje alsook de Baai van Biskaje. Tot slot varen we de Noordzee binnen en komen aan in Vlissingen.

 

Ervaren reisbegeleiders

Gedurende deze reis word je bijgestaan door een groot team van gidsen, fotografen en onderzoekers. Zij staan keer op keer klaar voor je om je te helpen met praktische zaken maar, belangrijk, het herkennen van al dat zeeleven. Aarzel dus niet om hun hulp te gebruiken! 

Bij voldoende inschrijvingen voorziet STARLING een eigen reisgids. Deze reis kan dus geboekt worden op individuele basis, maar eveneens als groepsreis!

Boek deze reis

2095 euro
€2195.00
superior driepersoonshut
€2695.00
tweepersoonshut met raam
€2895.00
deluxe tweepersoonhut
€2995.00
superior hut
gegarandeerd vertrek
Inschrijven voor
01 feb 2018
Begeleider
Joachim Bertrands
Inclusief
cruise, alle overnachtingen op de boot, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle lezingen, alle zodiac cruises, verzekering garantiefonds.
Exclusief
vliegtuigtickets, extra overnachtingen Kaapverdië, alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.).

Accommodatie en transport

Alle kosten vanaf inschepen tot en met uitschepen, zijn inbegrepen in de prijs. Bijkomende nachten, vluchten, etc. voor en na de reis zijn niet inbegrepen. Verplaatsingen op zee gebeuren met De Plancius, een schip dat al heel wat expedities op z’n palmares heeft staan. De hutten aan boord zijn van een goede tot heel goede kwaliteit, je kan ze HIER nader bekijken.

 

Doelstelling natuurstudie

Tijdens deze reis ligt de nadruk op natuurstudie en herkenning van pelagische fauna. Er wordt met regelmaat uitleg gegeven hoe je al dit moois herkent en wat het voorkomen ervan is. Ervaring is niet noodzakelijk maar kan wel een pluspunt zijn. Je brengt best wel een vogel- of zeezoogdierengids mee, zodat je achteraf nog wat kan herbeleven. Een verrekijker is onontbeerlijk uiteraard! Voor partners van natuurgenieters/vogelkijkers/walvissenspotters is deze natuurcruise toegankelijk. Vraag meer info via ons kantoor om een beter beeld hierop te krijgen. 

 

Klimaat en kledij

De Atlantische Oceaan kent zeer verschillende weersomstandigheden, al is een strakke zon zeker in het begin van de reis eerder gegarandeerd. Laat je echter niet verrassen door het verkoelend effect van de oceaan! Al is het aan wal 30 graden, op zee daalt de temperatuur met gemak een graad of 10! Zeker in combinatie met wind kan het zo erg fris worden.

Goede, waterdichte kledij is noodzakelijk voor het comfort van deze trip. Zo ben je steeds voorbereid in geval van een koude dag. Met name tijdens de verplaatsingen met de zodiak kunnen de gevoelstemperaturen koud zijn. Neem daarom ook een paar handschoenen mee.  Stevige, waterdichte stapschoenen, zonnebril en zonnecrème zijn noodzakelijk. Kleden in dunne lagen is het meest efficiënt om warmte vast te houden gedurende koude dagen.

 

Natuurbeleving en fotografie

Deze expeditie is gericht op algemene natuurbeleving. Let op! Het reizen op zee op deze manier is bijzonder. Veel waarnemingen zijn op afstand en je kunt als deelnemer niet op twee plaatsen tegelijk zijn op het schip. Wie echter veel kijkt, wordt beloond met uitzonderlijke waarnemingen. Geduld is belangrijk voor deze reis. De zee kan plots bezaaid zijn met dieren, op andere momenten kan het ook bijzonder rustig zijn. Onmogelijk te voorspellen op voorhand wat het zal worden! Deze factor maakt het extra spannend.

Op deze pelagic zijn er heel wat mogelijkheden voor fotografie al is dit zeker geen fotoreis. Indien je een camera hebt, neem hem dan zeker mee, want er zullen momenten genoeg zijn die je wilt vereeuwigen.

 

Overzicht prijzen en betalingscondities

Prijzen voor deze reis INCLUSIEF vroegboekkorting:

Prijs in een:

 • vierpersoonshut UITVERKOCHT
 • driepersoonshut UITVERKOCHT
 • superior driepersoonshut: € 2195,- (BIJNA UITVERKOCHT)
 • tweepersoonshut met patrijspoort: UITVERKOCHT
 • tweepersoonshut met raam: € 2695,-
 • deluxe tweepersoonhut: € 2895,- (BIJNA UITVERKOCHT)
 • superior hut: € 2995,-

 

EXTENSIE KAAPVERDISCHE EILANDEN

Zodra hierover meer info beschikbaar is, zal je na inschrijving hierover meer info ontvangen. STARLING kan je ook helpen bij het boeken van vliegtuigtickets. Aangezien die ten vroegste pas een jaar voor vertrek kunnen worden geboekt, is het daarvoor nu nog te vroeg dag. Momenteel staat de eigenlijke cruise ingepland van eind april tot begin mei in 2018. Dit zijn echter slechts richtdata. Ook al zullen de definitieve data hier vermoedelijk nauwelijks (1 à 2 dagen) van afwijken, toch is het best hier rekening mee te houden. Zodra de data definitief vast liggen word je hiervan door STARLING op de hoogte gebracht.

 

Indien van toepassing – brandstoftoeslag

De genoemde prijzen zijn voor de cruise alleen en gebaseerd op een brandstofprijs van USD 120 per vat, drie maanden vóór aanvang van de reis.

 • als de brandstofprijs hoger liggen dan USD 120, dan geldt een brandstoftoeslag van € 18,- per persoon per nacht.
 • als de brandstofprijs hoger liggen dan USD 150, dan geldt een brandstoftoeslag van € 36,- per persoon per nacht.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons