Nergens in de wereld zie je een groter contrast tussen snelle hedendaagse ontwikkelingen en eeuwenoude tradities dan in China. In de miljoenensteden vieren de economie en het consumentisme hoogtij, in de kleine dorpen kan je je nog onderdompelen in de traditionele Chinese cultuur. Voor westerlingen is die bijna ondoorgrondelijk en daarom zo fascinerend.

Het land is wereldberoemd voor zijn toeristische hoogtepunten zoals de Chinese Muur, de verboden stad en het 8000 koppen tellende Terracottaleger in X’ian. Maar China heeft veel meer te bieden dan cultuur alleen. Als vogelliefhebber kom je er ogen tekort. Liefst 1.400 verschillende vogelsoorten hebben er hun thuis. En daar gaan we specifiek naar op zoek tijdens deze reis, want dit is een op en top vogelreis!

 

Zuidoost-China: op zoek naar de meest spectaculaire fazanten

Tijdens deze reis van twee weken naar de kust en de wouden in het zuidoostelijke deel van China komen we tientallen prachtige soorten tegen die je nergens anders ziet. Van de spectaculaire Cabot’s Tragopan tot de pas recent herontdekte Blue-crowned Laughingthrush. En van de tot voor kort mythische Chinese Crested Tern tot de unieke Spotted Elachura. We maken op al deze soorten een behoorlijke kans!

En wat te denken van Spoon-billed Sandpipers in zomerkleed, Normann’s Greenshanks, Asiatic Dowitchers, Swinhoe’s Plovers, Elliot’s en Reeves’s Pheasants, Crested Ibis, Fairy Pitta, March Grassbird, Reed en Short-tailed Parrotbills. We komen in dit gebied op het hoogtepunt van de voorjaarstrek … Wie droomt er niet van een kennismaking met Amur Falcons, Petchora Pipits, Siberian Rubythroats, Siberian Blue Robins, Red-flanked Bluetails, Eye-browed, Dusky en Siberian Thrushes, Yellow-breasted en Pallas’ Reed Buntings, Daurian Starlings en een uitgebreide selectie van Phylloscopus warblers.

Deze bestemming is een absolute aanrader voor elke vogelfan. Zeker als je ook te vinden bent voor een beetje avontuur en houdt van reizen met dat tikkeltje méér op alle vlakken.

We beginnen ons avontuur aan de kust in Fuzhou. Van hieruit trekken we het binnenland in naar Emei Feng. Nadien gaan we wat noordelijker: eerst bezoeken we Wuyuan en daarna Rudong, aan de kust. Het laatste deel van de reis brengen we door in Dongzhai Nature Reserve, daarvoor vliegen we heen en terug vanuit Shanghai.

 

BEKIJK DE REIS EN VOGELS IN DETAIL HIER.

 

Ervaren reisgids

David Van den Schoor, onze gids voor deze bestemming, heeft ervaring met de lokale avifauna. Zijn befaamde doorzettingsvermogen zal goed van pas komen bij de zoektocht naar de moeilijkere soorten die we hopen te spotten op deze trip. In elk gebied dat we aandoen, komt een plaatselijke gids ons vervoegen. Met de up-to-date informatie van deze mensen krijgen we nog meer moois te zien. David is een vogelgids puur sang. Dat betekent dat vogels sowieso de rode draad zullen zijn van deze reis. Ben jij op zoek naar dit avontuur en een mooie lijst?

Interesse?

We houden je op de hoogte

4450 euro
uitgesteld
€360.00
Inschrijven voor
28 feb 2018
Begeleider
David Van den Schoor
Inclusief
alle internationale en nationale vluchten en luchthaventaxen, alle overnachtingen, alle maaltijden, één frisdrank per maaltijd, alle grondtransport, garantiefonds, alle excursies, alle inkom voor parken en Nederlandstalige reisbegeleiding.
Exclusief
annulatieverzekering, reisbijstandsverzekering, alcoholische en/of extra frisdranken, fooien en persoonlijke uitgaven.

Shanghai

Fuzhou National Forest Park

Emei Peak

Wuyuan

Rudong

Dishui Lake

Dongzhai Nature Reserve

Accommodatie en vervoer

Waar mogelijk kiezen we voor degelijke middenklasse hotels. In Emei Feng overnachten we in basic, maar nette kamer.

Over de weg verplaatsen ons met een comfortabele minibus met airco. Grotere afstanden leggen we af met een binnenlandse vlucht of hogesnelheidstrein.

 

Toegankelijkheid en natuurstudie

Fysiek is dit een vrij gemakkelijke reis. Enkele beklimmingen vragen een korte fysieke inspanning, we maken geen zware of urenlange tochten. Een goede basisconditie is voldoende voor deze trip.

Als je deelneemt bezorgen we je tijdig een gedetailleerde checklist met alle vogelnamen in het Engels en in het Latijn. Zuidoost-China is een streek met grotendeels open landschappen. Tijdens deze reis zijn er goede mogelijkheden voor fotografie.

 

Klimaat

In deze periode van het jaar is het in zuidoost-China aangenaam van temperatuur, maar reken op regelmatige regenbuien. In de bergen kan het ‘s morgens en ’s avonds flink afkoelen en dus fris tot koud zijn. Aan de kust verwachten we aangenaam weer, maar houd altijd rekening met een zeebries...

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons