Voor deze fotografiereis trekken we naar de Schotse Highlands, meer bepaald het eiland Skye, het grootste en ongetwijfeld ook het mooiste eiland van de Binnen-Hebriden. Skye staat niet alleen bekend voor haar indrukwekkende landschappen, maar ook voor de prachtige wolkenluchten en het dramatische licht dat je er vaak krijgt. Het Cuillin-gebergte domineert er het landschap. Naast de imposante en ruige bergketens bestaat het landschap uit een afwisseling van heuvels, meren, rivieren, watervallen en prachtige stranden.

 

Theoretische inleiding

Deze fotoreis wordt ingeleid met een mooie detailfiche. Daarnaast is er ook theorie voorzien tijdens de reis! Tijdens de fotografiereis kan je de theorie dan in de praktijk omzetten.

 

Meerdaagse fotografieworkshop

We bezoeken een aantal fotografische hoogtepunten zoals het strand van Elgol, De Old Man of Storr, The Quiraing en Neist Point om ze te fotograferen onder een dreigende wolkenlucht en bij dramatisch licht. Op de regenachtige dagen houden we ons bezig met details in het bos of op het strand, staan we met onze laarzen en statief te midden een rivier of gaan we wat dieper in op fotobewerking.

Om rijafstanden te beperken, werken we vanuit 2 centraal gelegen hotels. Tijdens het eerste deel van de reis bezoeken we het zuidelijke deel van het eiland, later verplaatsen we ons naar het noorden.

 

Ervaren reisgids

Deze fotografiereis wordt begeleid door stads-, urbex- en landschapsfotograaf Thierry Vanhuysse. Thierry heeft al heel wat ervaring en zal je veel bijbrengen over fotografie. Hij bezocht Schotland samen met Bart Heirweg in 2017. Omdat hij het eiland Skye nu goed kent, weet hij je op het juiste moment en in het beste licht naar de mooiste plekjes te brengen. Deze productie is opgesteld met de hulp van Bart Heirweg. Dat betekent een ongeziene opvolging en verfrissende insteek!

Inschrijven

Doe mee met deze workshop

2535 euro
€485.00
Inschrijven voor
31 aug 2019
Begeleider
Thierry Vanhuysse
Inclusief
Internationale vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), begeleiding van professionele fotograaf.
Exclusief
Frisdranken en alcoholische dranken, uitgaven van persoonlijke aard, reisbijstandsverzekering, annuleringsverzekering.

kaart

Accommodatie en transport

Alle overnachtingen zijn van een goede kwaliteit. Verplaatsingen gebeuren met een minibus en de wegen zijn goed.

 

Wandelen en doelstellingen

De indrukwekkende landschappen op het eiland Skye zijn niet zomaar ontstaan, maar zijn het gevolg van het veranderlijke weer. Dit onstuimige weer voegt uiteraard toe aan het karakter van het eiland en is op fotografisch vlak vaak interessant. Toch moet men er zich bewust van zijn dat regenbuien en een flinke wind regelmatig kunnen voorkomen. Bereid je dus goed voor op het weer in Schotland.

Deze reis is geen gewone fotografiereis, maar een echte workshop die zich vooral richt op landschapsfotografie en je naar enkele van de meest indrukwekkende landschappen in Schotland zal brengen. Tijdens deze workshop leer je de imposante berg- en kustlandschappen, meren en rivieren optimaal in beeld brengen en kan je bovendien genieten van een persoonlijke begeleiding in het veld.

Deze fotografiereis is toegankelijk voor fotografen van alle niveaus met een goede fysieke gezondheid. De meeste locaties zijn vrij gemakkelijk toegankelijk, maar indien de omstandigheden het toelaten zullen we in het donker ook de Old Man of Storr beklimmen om die te kunnen fotograferen bij ochtendlicht. Deze beklimming is eerder pittig.

 

Klimaat, kledij en materiaal

Schotland kan grillig zijn van weersomstandigheden. Degelijke waterdichte schoenen en laarzen, water- en winddichte jas en regenbroek, warme kledij opgebouwd uit verschillende lagen, gaitors, fototas met regenhoes, handdoek, muts, sjaal, handschoenen en wandelsokken zijn zeker geen overbodige luxe in je koffer. (Digitale) reflexcamera, groothoek en telezoomlens, stevig statief, eventueel polarisatie- en grijsverloopfilters.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons