Glasheldere meren omringd door indrukwekkende bergketens, kleurrijke vissersdorpjes, tropische stranden en minimalistische sneeuwlandschappen met enige rode accenten zijn slechts enkele van de hoogtepunten tijdens deze reis. Ga mee op winters avontuur naar de Lofoten en misschien krijg je als toetje ook nog het Noorderlicht te zien!

 

Winters sprookjesdecor

Onze reis start in Svolvaer waar we aandacht besteden aan de indrukwekkende bergketens die er prachtig reflecteren in de windstille meren en fjorden. We brengen ook een bezoek aan het traditionele en kleurrijke havenstadje Henningsvaer en spenderen een dag op het nog onbekende eilandje Gimsoya met haar pittoreske kerkje en desolate landschappen.

Vervolgens zetten we onze reis doorheen de Lofoten verder en komen aan op onze tweede verblijfplaats in Reine. Vanaf hier verkennen we het zuidelijke deel van de Lofoten. We brengen onder meer een bezoek aan de prachtige stranden van Utakleiv en Haukland. We experimenteren met lange sluitertijden in de omgeving van Hamnoy, Sakrisoy en Reine en verkennen de indrukwekkende fjorden en imposante bergen rond Flakstad.

Er worden bovendien enkele foto evaluatiemomenten ingelast en alsof dit nog niet genoeg is ondernemen we, wanneer de omstandigheden het toelaten, ook enkele nachtelijke tochten op zoek naar het magische Noorderlicht.

Het programma van deze workshop wordt omwille van het weer of andere onvoorziene omstandigheden van dag tot dag bepaald.

 

WAT ZIJN ONZE STERKTES?

 • Een duidelijke all-in formule: incl. vliegticket, alle vervoer tijdens de reis, dagelijks ontbijt, lunchpakket, avondmaal en niet-alcoholische dranken.
 • We vliegen rechtstreeks op Svolvaer en Leknes, dus geen lange autoritten meer om in de Lofoten te geraken.
 • We ontbijten en dineren steeds in het restaurant. Een lunchpakket wordt dagelijks voor ons klaargemaakt.
 • Overnachtingen in gezellige rorbuer maximum 2 deelnemers per badkamer en ruime twin kamer voor optimale rust en comfort. 
 • Acht dagen intensieve persoonlijke begeleiding: de groep wordt bewust klein gehouden om dit te garanderen.
 • Fotografiecursus (in pdf) die alle aspecten van natuurfotografie omhelst.
 • Een praktische 'cheat sheet' met een samenvatting van de belangrijkste instellingen en aandachtspunten.
 • Mogelijkheid tot gebruik van allerlei materiaal tijdens de workshop. Statieven, filters, lenzen en camera's.
 • Elke deelnemer neemt ook enkele leuke actiefoto’s van zichzelf mee naar huis.

 

Ervaren begeleider

Deze reis wordt begeleid door Bart Heirweg. Hij organiseert al sinds 2014 fotoworkshops naar de Lofoten en is daarom jouw droombegeleider voor deze workshop. Bart zet zijn expertise in, om van deze reis een grandioos succes te maken voor jou. Door de kleine groep, is persoonlijke begeleiding gegarandeerd en kun je er op rekenen dat jouw kennis en visie zal stijgen. Bart zal je dagelijks bijstaan om de technische en compositorische aspecten van landschapsfotografie onder de knie te krijgen, zowel voor beginners als gevorderden!

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Inschrijven voor
01 jan 2018
Begeleider
Bart Heirweg
Inclusief
internationale en nationale vliegtuigtickets, alle luchthaventaks, alle transport ter plaatse, 7 overnachtingen in ruime en gezellige robuer met gedeeld sanitair en living en eetkamer, alle maaltijden & niet-alcoholische dranken (van avondmaal dag 1 t/m ontbijt dag 8), alle excursies, bijdrage aan het garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken en/of extra frisdranken, annuleringsverzekering, transfer naar luchthaven bij vertrek, aankopen van persoonlijke aard, niet vermelde diensten.

kaart

Accommodatie en transport

We verblijven in rorbuer/brygge. Deze hutjes werden vroeger door de vissers als tijdelijke verblijfplaats gebruikt, maar doen nu meestal dienst als gezellige toeristenverblijfplaatsen.

 • De hutjes bestaan in Svolvaer uit twee 2- persoonskamers en een ruime zitruimte met kleine keuken. De sanitaire ruimtes met douche en toilet is per kamer. Single supplement heeft betrekking op deze hutjes.
 • De hutjes in Reine hebben twee 1-persoonskamers (dubbel bed). Voor het gemak en comfort wordt gekozen om in Reine iedereen een single kamer te geven. Deze is reeds verrekend in de prijs.

Alle overnachtingsplaatsen hebben stroom en de batterijen kunnen iedere avond worden opgeladen.

Het transport ter plaatse is met een heel comfortabele minibus met 8 zitplaatsen en voldoende ruimte voor bagage en fotomateriaal. We vliegen op Svolvaer en keren terug vanaf Leknes. Dit betekent dat transport over de grond tot een absoluut minimum wordt herleid. Onze logies liggen op een steenworp van de luchthaven. Op deze manier kunnen we de eerste avond en laatste ochtend reeds benutten, indien van toepassing.

 

Maaltijden

De maaltijden zijn copieus, voedzaam en op basis van verse producten. Tijdens de reis proeven we zoveel mogelijk de typische producten waarbij vaak vis geserveerd wordt.

Bij het ontbijt is er keuze uit brood, divers beleg en muesli. Ontbijt is individueel in de hutjes of het restaurant. We maken 's ochtends een lunchpakket voor overdag. De dranken bij het ontbijt en de lunch bestaan uit koffie, thee, melk, vruchtensap of water. 

Bij het avondmaal wordt water geserveerd. Frisdranken en alcoholische dranken zijn verkrijgbaar maar zijn niet goedkoop. De maaltijden zijn uitstekend en verzorgd, in Svolvaer zelfs culinair hoogstaand.

 

Klimaat, kledij en materiaal

Elke deelnemer wordt verwacht zijn/haar cameramateriaal mee te nemen. Een degelijk statief is onontbeerlijk. Ook grijsverloop- en polarisatiefilters komen handig van pas, maar deze hoeven niet onmiddellijk aangeschaft te worden. Er worden een aantal filterkits en statieven ter beschikking gesteld, die tijdens de reis gebruikt kunnen worden.

Verder zijn degelijk water- en winddichte wandelschoenen en laarzen, een water- en winddichte jas en warme kledij noodzakelijk.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons