Hou je van winters weer en ruige Arctische landschappen? Dan is deze fotoworkshop op IJsland helemaal iets voor jou. In dit land van sneeuw en ijs, gletsjers en vulkanen geraak je als fotograaf nooit uitgekeken. 

 

BEKIJK HIER DE AFTERMOVIE VAN 2018.

 

VOOR EEN IDEALE KAMERVERDELING ZIJN WE NOG OP ZOEK NAAR EEN DAME VOOR EEN GEDEELDE KAMER EN EEN DEELNEMER VOOR EEN 1-PERSOONSKAMER.

 

Unieke fotoworkshop op IJsland

In Noord-IJsland wisselen monochrome grafische landschappen, gevormd door een spel van gestolde lava en sneeuw en indrukwekkende kraterlandschappen vlakbij het meer van Myvatn, elkaar af met bevroren watervallen, kleurrijke geothermische structuren en rokende mudpots en fumarolen. De fotografische mogelijkheden op IJsland zijn onuitputtelijk. En alsof dat nog niet genoeg is, maak je tijdens de winter ook kans op één van de mooiste en meest beklijvende natuurfenomenen op aarde: het noorderlicht.

 

Fotoreis naar het beste van Noord-IJsland

Tijdens deze 9-daagse fotoworkshop combineren we de hoogtepunten van Noord-IJsland:

 • actieve vulkaanlandschappen rondom het idyllische en grotendeels bevroren Myvatn-meer
 • indrukwekkende watervallen zoals Godafoss, Dettifoss & zelfs Aldeyjarfoss met haar blauw getint water
 • geothermische gebieden rondom de Krafla-vulkaan en de grote zwavelberg Namafjall
 • landelijk landschap nabij het havenstadje Akureyri met zijn kleurrijke boerderijen en kerkjes die in een diepe winterslaap zijn gehuld

Wat maakt deze reis zo bijzonder?

 • persoonlijke fotografiebegeleiding van Bart Heirweg, gespecialiseerd landschapsfotograaf
 • lokale begeleiding van Willy Wouters, met meer dan 35 jaar veldervaring in IJsland. Willy Wouters is de bezieler van IJslandreizen.
 • all in, luchthaventransport van Schiphol naar Antwerpen/Brussel inbegrepen. Alle transport, vluchten en eten inbegrepen.
 • 1 4x4 minibus! Zo blijft de groep knus continu samen en mist niemand de hechte sfeer. De bus is voldoende ruim voor alle bagage en een vlotte reis.

 

Speciaal zonlicht

De reis gaat door in maart. Hoewel de dagen al langer zijn dan bij ons, blijft de zon laag boven de horizon. Daardoor genieten we van gouden strijklicht en rijke kleurschakeringen.

 

De beste omstandigheden voor fotografen

We werken vanuit 2 centraal gelegen locaties. Resultaat: we hoeven niet elke dag in- en uit te pakken en kunnen al onze tijd aan fotografie wijden. Bovendien is het dan gemakkelijker om in te spelen op de wisselende weersomstandigheden.

 

Geen gewone fotografiereis

Deze fotoreis naar IJsland is eigenlijk een workshop waarbij jij 9 dagen lang kan rekenen op professionele persoonlijke begeleiding. In het veld en daarbuiten. Daardoor is dit een aanrader voor fotografen van alle niveaus.

 

PRIJZEN GEBASEERD OP PRIJZEN VAN 2018. 

DEFINITIEVE PRIJZEN PAS GEKEND IN APRIL 2018.

 

Ervaren begeleider

De fotografische begeleiding van deze IJsland-reis is in handen van professioneel landschaps- en natuurfotograaf Bart Heirweg. Hij weet hoe je de ijzige magie kan vastleggen op beeld en won al verschillende (inter)nationale prijzen (Asferico, Nature's Best, Roots, Oasis,...).

Voor de logistiek en het 4x4 voertuig waarmee de verplaatsingen gebeuren, rekenen we op IJsland-kenner Willy Wouters. Sinds 1978 is hij er vaste gast. Logisch dus dat hij er de mooiste plekjes kent en ons alles kan vertellen over vulkanisme en het leven van de eilandbewoners.

Inschrijven

Boek deze reis

3925 euro
nog 2 plaatsen
€520.00
Begeleider
Bart Heirweg
Inclusief
vliegtuigtickets, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet-alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/enz.) en een bijdrage aan het garantiefonds
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering en reisbijstandverzekering, aankopen van persoonlijke aard, onvoorziene toegangsgelden dag 8 Reykjavik

kaart

Accommodatie en transport

Alle overnachtingen zijn van standaard goede kwaliteit:

 • 2 boerderijovernachtingen in Akureyri in boerderijen met 2- persoonskamers en een ruime zit- en eetruimte. De sanitaire ruimte met douche en toilet is gemeenschappelijk
 • 6 hotelovernachtingen in Myvatn en Reykjavik op basis van 2-persoonskamers met privésanitair.

Alle overnachtingsplaatsen hebben stroom en de batterijen kunnen iedere avond worden opgeladen

 

BEKIJK HIER DE AFTERMOVIE VAN 2018.

 

VOOR EEN IDEALE KAMERVERDELING ZIJN WE NOG OP ZOEK NAAR EEN DAME VOOR EEN GEDEELDE KAMER EN EEN DEELNEMER VOOR EEN 1-PERSOONSKAMER.

 

Wandelen en doelstelling

Intensieve workshop, waarbij fotografie en natuurbeleving primeren. We zijn vaak vroeg uit de veren en maken lange dagen. Als de omstandigheden het toelaten, ondernemen we eventueel ook nachtelijke tochten op zoek naar het noorderlicht.

Soms maken we een wandeling om ons fotografisch doel te bereiken. De winterse omstandigheden kunnen de reis vermoeiend maken, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd met fenomenale opnamen.

Omdat we werken vanuit 2 logeerplaatsen, kunnen we het programma flexibel houden en maximaal inspelen op de weersomstandigheden. Beschouw daarom het voorgestelde programma veeleer als een leidraad. Het licht en de winterse omstandigheden bepalen de uiteindelijke route en van de deelnemers wordt de nodige flexibiliteit verwacht.

We besteden het grootste deel van de dag aan onze passie en iedereen krijgt de tijd om zich in de landschappen in te leven.

 

Voor wie is deze fotoreis naar IJsland een aanrader?

Deze reis richt zich tot:

 • gevorderde fotografen die hun techniek willen verfijnen
 • beginnende fotografen die hun passie willen ontwikkelen en op zoek zijn naar een leidende hand om de technische en compositorische aspecten van landschapsfotografie onder de knie te krijgen

 

Klimaat, kledij en materiaal

Reken op ongeveer -5 tot +5°C. In maart is er al 12 uur licht (inclusief schemerlicht) met afwisselend zon en Arctische omstandigheden.

Hoewel het omwille van de verhoogde zonneactiviteit de komende winters ideaal is om het noorderlicht te fotograferen, mag je er toch niet vanuit gaan dat het een zekerheid is op elke winterreis. De komst van het noorderlicht is onvoorspelbaar en niet zo eenvoudig te fotograferen.

Na inschrijving krijg je een gedetailleerde uitrustingslijst toegestuurd. Deze lijst wordt doorgenomen en besproken tijdens de bijeenkomst voorafgaand aan de reis. Op vertoon van je bestelbon verleent De Berghut, naast gespecialiseerd advies, een korting van 10% indien je materiaal koopt voor deze reis.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons