Toscane is het perfecte kader voor deze fotografieworkshop. Vanuit de Val d’Orcia ontdekken we de schilderachtige valleien, indrukwekkende cultuur en de typische dorpen. Je zal snel merken dat de UNESCO deze vallei niet voor niets uitriep tot werelderfgoed.

 

VOOR DEZE REIS ZIJN WE SPECIFIEK OP ZOEK NAAR 1 KOPPELS VOOR EEN PERFECTE KAMERVERDELING.

 

Val d'Orcia: het beste van Toscane

Val d'Orcia is het deel van Toscane dat gekenmerkt wordt door het heuvellandschap in het zuiden van Siena. De Monte Amiata is met zijn 1700 meter de hoogste berg van Toscane. 

Het landschap werd er tijdens de Renaissance geschapen volgens de idealen van een goed bestuur en met de bedoeling om de mens en het landschap in harmonie met elkaar te brengen, zowel in het dagelijkse leven als in de kunst. Deze 2 gedachten waren alom aanwezig in de Renaissanceschilderkunst en hebben een enorme invloed gehad over hoe men over het landschap nadacht. 

 

Op het hoogtepunt van de lente

De timing van de reis is zo gekozen omdat het landschap dan baadt in een groen dat een ongekende intensiteit heeft. Het indrukwekkende landschap komt uiteraard ruim aan bod tijdens deze reis. Om de groene valleien en heuvels in het eerste mistige ochtendlicht te fotograferen, gaan we al vroeg op stap. Ook op het programma: het minimalistische platteland, de olijfboomgaarden, de typische cipressen, de zuiderse gezelligheid van de dorpen ...   

 

Theoretische omkadering

Tijdens deze workshop is er ruime aandacht voor de theoretische kant van fotografie. Zo helpen we je om het maximale te halen uit je toestel. Wat kan je verwachten? Uiteraard uitgebreide fotografiemomenten, maar ook evaluaties en besprekingen. En niet te vergeten: de heerlijke Toscaanse zon én exquise streekproducten en -wijnen.

 

Ervaren begeleider

De fotografieworkshop wordt begeleid door natuur- en landschapsfotograaf Bart Heirweg. Bart heeft jarenlange ervaring en zal je veel bijbrengen over landschapsfotografie. Je bent bij hem verzekerd van een persoonlijke en professionele begeleiding. Bovendien kent hij deze streek door en door en probeert hij je op het juiste moment naar de mooiste plekjes brengen.

Inschrijven

Boek deze reis

2380 euro
bijna gegarandeerd vertrek
Inschrijven voor
28 feb 2019
Begeleider
Bart Heirweg
Inclusief
vliegtuigtickets, alle transport, alle overnachtingen, alle maaltijden, niet-alcoholische dranken en een bijdrage aan het garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard, excursie Siena kathedraal.

kaart

Accommodatie en transport

Alle overnachtingen en maaltijden zijn van een goede kwaliteit. Als uitgangsbasis kozen we voor een ruime en comfortabele villa bij Montepulciano (ontdek meer info op  de website van Belvilla) met kamers van 1 of 2 personen. Daarbij kunnen we rekenen op een persoonlijke kok voor de ganse reis. We voorzien een directe heen- en terugvlucht met aansluitend een rit van 2,5 uur. Voor deze rit en de verplaatsingen ter plaatse maken we gebruik van monovolumewagens, de wegen zijn goed.

Single kamers zijn bij aanvang niet beschikbaar. Indien een single kamer toch noodzakelijk is, vraag dan meer info via mail (contact@starlingreizen.be). 

 

VOOR DEZE REIS ZIJN WE SPECIFIEK OP ZOEK NAAR 1 KOPPEL VOOR EEN PERFECTE KAMERVERDELING.

 

Wandelen en doelstelling fotografie

Hou je er niet van om ver te wandelen of zware inspanningen te doen? Geen nood, dat is niet nodig tijdens deze fotografieworkshop. Weet wel dat we soms al vroeg op pad zijn om maximaal te genieten van de zon (deze periode van het jaar komt die al om 6 uur op) en soms lange dagen maken. Gelukkig zijn er ook genoeg momenten om je te verpozen. Omdat we maximaal willen inspelen op de (weers-)omstandigheden zijn wijzigingen aan het programma tijdens de reis mogelijk.

Deze workshop is toegankelijk voor fotografen van alle niveaus. Wat moet je weten over de algemene camera-instellingen en belichting? Wat is het belang van compositie en licht? Hoe leg je het platteland vast op de gevoelige plaat? Hoe integreer je de zuiderse sfeer en levenswijze in je beelden? Hoe fotografeer je abstracte, minimalistische en intieme landschappen? Dat zijn allemaal elementen die aan bod komen tijdens deze fotoreis. Ook over landschapsfotografie met de telelens leer je alles.

 

Klimaat, kledij en materiaal

In deze periode van het jaar is het over het algemeen mooi en zonnig weer. Het kan echter ook bewolkt en regenachtig zijn. Goede aangepaste kledij voor uiteenlopende omstandigheden is dus aangewezen. Warme kledij, trui, lange broek, waterdichte jas en stevig schoeisel zijn een must.

Breng zeker je digitale reflexcamera, groothoek- en telezoomlens, statief, polarisatie- en grijsverloopfilters mee.

Al benieuwd? Bekijk een filmpje met impressies van deze fotografiereis.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons