Amfibieën zijn een razend boeiende groep. Ze zien er vaak blits uit en produceren intrigerende geluiden. Toch is het geen evidentie om ze waar te nemen. Er zijn vaak speciale technieken voor nodig en sommige soorten zijn heel lastig te vinden. Daar bij komt dat de meeste van deze soorten niet zonder vergunning/toestemming zijn waar te nemen. Met STARLING hoef je je daar geen zorgen over te maken. Wij verzorgen alle logistiek zodat jij met volle teugen kan genieten. Leden van Landschap vzw ontvangen tevens 25 euro korting!

 

Amfibieweekend in Limburg

Tijdens deze dagexcursie krijg je de kans om in select publiek een mooie reeks amfibieën van België te leren kennen! We bezoeken unieke plaatsen in Limburg en presenteren een breed gamma van amfibieën. We tonen je verschillende soorten salamanders in één poel, leren je het verschil zien tussen de Heikikker en Bruine kikker of kunnen soorten ‘groene kikkers’ op geluid leren kennen. Tot slot sluiten we af met een oorverdovend concertje van duizenden Boomkikkers.

We proberen om een ruime selectie aan soorten mooi te bekijken door talrijke biotopen en de leukste plekken te bezoeken. Tussendoor worden determinatiesessies gegeven om inzicht in deze groep te krijgen. Zo wordt het heel wat aangenamer om daarna het veld in te trekken.

 

Ervaren begeleider

Bert Willaert is onze begeleider van dienst! Bert is van jongs af gepassioneerd door allerlei fauna met een voorliefde voor amfibieën en reptielen. Hij is als bioloog gespecialiseerd in amfibieën en is de geknipte man voor deze workshop. Hij wordt bijgestaan door de mensen van het Agentschap voor Natuur en Bos die ons vooral wegwijs maken in de wereld van natuurbeheer en relatie tot amfibieën en ecologie.

Inschrijven

Doe mee met deze workshop

150 euro
nog 2 plaatsen
Inschrijven voor
31 mrt 2018
Begeleider
Bert Willaert
Inclusief
professionele begeleiding, toestemmingen reservaten.
Exclusief
maaltijden, ledenkorting Landschap vzw, alcoholische dranken, uitgaven van persoonlijke aard, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, transport (mogelijk op aanvraag).

kaart

Maaltijden en transport

Maaltijden zijn niet inbegrepen. Verplaatsingen gebeuren per auto op eigen kracht. Transport kan op aanvraag worden voorzien. Indien gewenst kunnen wij mee helpen zoeken naar accommodatie om te overnachten in de buurt. Contacteer ons via info@starlingreizen.be voor meer info.

 

Wandelen en doelstelling natuurstudie

De excursies zijn makkelijk. We proberen zoveel mogelijk soorten amfibieën waar te nemen en scholen je over herkenning, beheer en ecologie.

 

Klimaat en kledij

Mei heeft uiteenlopende weersomstandigheden. Daarom is het aangewezen om voorzien te zijn op frisse en natte weersomstandigheden. Een paraplu en stevige stapschoenen kunnen wonderen doen. Een zaklantaarn is noodzakelijk evenals rubberen laarzen en goede stapschoenen.

 

Fotografie

Tijdens deze excursie zijn er heel goeie omstandigheden om te fotograferen. De groep van maximaal 8 persoon, wordt in twee gesplitst zodat iedereen ruimschoots de kans krijgt om de dieren te bestuderen en te fotograferen. We maken gebruik van fuiken voor onderzoek, om de poelen te monitoren. Ondertussen krijgt iedereen de kans om zijn beelden te maken. Belangrijk hierbij is dat jouw foto's worden gebruikt voor educatieve doeleinden. Dit kan bv. door de foto's op sociale media te delen, met de opgedane kennis die je die dag hebt gedaan!

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons