Zeekoeten, Drieteenmeeuwen, Scholeksters, Eider maar vooral Jan-van-gent! Helgoland is gekend bij natuurfotografen en dat omwille van het feit dat je, zonder verstoring, de genten-kolonie heel dicht kunt benaderen. Ze vliegen je als het ware om de oren! Beleef dit mee, samen met ons, onder begeleiding van een professionele fotografie lesgever en haal het onderste uit de kan voor jouw trip.
 

Workshop Vogelfotografie

Tijdens deze 5-daagse halen we het maximale uit onze tijd en proberen we een grote diversiteit aan beelden te halen; vogels in de vlucht, baltsende vogels, close-ups, panning- & flitstechnieken, creatieve benaderingen, etc. We nemen ruimschoots de tijd en pikken de beste lichtomstandigheden mee. Ook brengen we een bezoek aan de zeehonden-kolonie op het eiland Düne. Hier kunnen we op een verantwoorde manier, de Grijze zeehonden in beeld brengen. Nu maar hopen op mooie avondzon en schitterende zonsopkomst! Wil jij mee? Schrijf dan snel in!

 

6 redenen die het verschil maken

  • We brengen jullie vanuit België/Nederland tot op het eiland. Transport is dus inbegrepen in de prijs.
  • De avond voor we de boot nemen, slapen we in de mooie badstad Cuxhaven zodat we de volgende dag uitgerust kunnen fotograferen. In Cuxhaven brengen we ook het strand met de typische strandstoelen in beeld.
  • We nemen de snelle boot om zo weinig mogelijk tijd te verliezen en tijd op Helgoland te optimaliseren.
  • We zorgen ervoor dat jouw bagage van de boot naar het hotel gebracht wordt. 
  • Wij slapen op 'Oberland' op slechts een half uur van de kolonie Jan-van-Genten. Op deze manier vermijden wij iedere morgen de vele trappen.
  • Geen verborgen kosten, een ALL-IN formule! Het hotel staat gekend voor het meest uitgebreide ontbijt van het eiland. We eten 's avonds in goede restaurants en overdag zorgt de begeleiding voor de lunch, drankjes en versnaperingen.

 

Ervaring reisgids

Deze fotografieworkshop wordt begeleid door Jeffrey Van Daele. Jeffrey is een beroepsfotograaf die de kunst van de natuur steeds op zijn eigen manier weet vast te leggen. Een oog voor compositie en kleur. Jeffrey begeleidt op deze workshop alle fotografen persoonlijk en zal je alle kneepjes van het vak met veel enthousiasme bijbrengen.

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Inschrijven voor
31 mrt 2019
Begeleider
Jeffrey Van Daele
Inclusief
Hotels en gasthuizen, ontbijt, lunch, avondmaaltijd, transport Gent - Cuxhaven (H/T), boot Cuxhaven-Helgoland (H/T), veerboot Helgoland-Düne, Professionele begeleiding
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

kaart

Accommodatie en vervoer

Onze uitvalsbasis gedurende deze workshop is beperkt tot één hotel op Helgoland en op comfortabele wandelafstand van de Genten-kolonie. De kamers zijn standaard in een éénpersoonskamer (behalve voor koppels). Het transport van Gent naar Cuxhaven is met een comfortabele minibus en we nemen de snelste boot van Cuxhaven naar Helgoland om zo weinig mogelijk tijd te verliezen. In de trip zit werkelijk alles inbegrepen. Alle overnachtingen , alle transport, de ferry, dranken en alle maaltijden zijn inbegrepen, wat betekent geen bijkomende kosten!

 

Wandelen en doelstelling fotografie

Het wandelen is sporadisch pittig. Deze workshop is toegankelijk voor fotografen van alle niveaus. Deze reis richt zich tot zowel gevorderde fotografen die hun techniek willen verfijnen, als tot beginnende fotografen die hun passie willen ontwikkelen en op zoek zijn naar een leidende hand om de technische en compositorische aspecten van vogelfotografie onder de knie te krijgen. Zo concentreren we ons op het fotograferen van vogels in de vlucht, het vastleggen van gedrag en bekijken we het ook eens vanuit een creatieve hoek.

 

Klimaat, kledij en materiaal

In deze periode van het jaar is het over het algemeen goed weer maar op de rotsen staat er zeer veel wind waardoor het toch wel koud kan zijn. Goede aangepaste kledij voor uiteenlopende omstandigheden is dus aangewezen. Digitale reflexcamera, statief, groothoek en telezoomlens. De dieren zitten betrekkelijk dicht dus met een 300mm kom je al een heel eind. 

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons