Indrukwekkende kalkhellingen, prachtige stranden en idyllische vissersdorpjes. In het gevarieerde landschap van de Noord-Franse Opaalkust halen landschaps- en natuurfotografen hun hart op. Tijdens deze 3-daagse fotografieworkshop focussen we op de typerende strand- en duinlandschappen en op het heuvelachtige platteland van Noord-Frankrijk, waar fenomenale zonsondergangen gewillig poseren voor onze fotolenzen. We experimenteren met lange sluitertijden en leren intieme landschappen goed in beeld brengen.

 

Stoomcursus fototechnieken

Op vrijdag vliegen we er meteen in met een opfrisbeurt van de basisbegrippen van fotografie. We gaan dieper in op belichting, compositie, het belang van voorbereiding en het gebruik van filters in landschapsfotografie. Ook technieken als grijsverloop-, polarisatie- en grijsfilters (inclusief de 'bigstopper') komen uitgebreid aan bod.

 

 

Dankzij onze samenwerking met onze partner BENRO, hebben we voor het ganse weekend een overvolle Tenba fototas met filters ter beschikking voor de deelnemers.

 

Getijdenspel, gele bloemenvelden en zonsondergang

Zaterdag zijn we vroeg uit de veren voor een ochtendlijke fotosessie op één van de nabije stranden, gevolgd door een laat ontbijt. Na een korte evaluatie van onze beelden trekken we opnieuw het veld in om bij hoogtij te experimenteren met lange sluitertijden. Daarnaast kunnen we ook eens het glooiende landschap in de omgeving onder de loupe nemen. Stuk voor stuk toplocaties voor landschapsfotografie. Na het avondmaal trekken we opnieuw naar het strand waar we de zonsondergang op de gevoelige plaat vastleggen. 

 

Ochtendlijk fotograferen en foto’s bewerken

Na opnieuw een interessante ochtendshoot op zondag nemen we uitgebreid de tijd om onze foto’s te bespreken en te evalueren. Daarna zoomen we in op fotobewerking. De begeleider van de workshop legt uit hoe hij zelf te werk gaat en illustreert aan de hand van Lightroom en Photoshop hoe hij zijn foto’s bewerkt. Breng je schrijfgerief mee, want hier leer je enkele cruciale kneepjes van het vak!

 

Maak kennis met je begeleider

Johan Van de Watering begeleidt deze 3-daagse fotografieworkshop. Als topfotograaf en geboren leraar ontbreekt het deze sympathieke Nederlander alvast niet aan enthousiasme. Dankzij Johan ga je met prachtige landschapsfoto’s van de Opaalkust naar huis. Héél fijne extra: Johan engageert zich om na de workshop aan elke deelnemer gratis feedback te geven over de foto’s of meer informatie en tips over cameramateriaal en -techniek. Een topper!

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Inschrijven voor
15 mrt 2019
Begeleider
Johan Van de Watering
Inclusief
alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden (2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner), niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.) en een bijdrage aan het garantiefonds.
Exclusief
transport, alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

kaart

Accommodatie, transport en praktische info

We verblijven in een comfortabel hotel in Ambleteuse of Wimereux. Het hele weekend hebben we in het hotel een vergaderzaal waar we onze foto’s op een groot scherm kunnen projecteren. 

Deze workshop landschapsfotografie omvat 

 • 2,5 dagen professionele begeleiding door een ervaren natuur- en landschapsfotograaf
 • twee overnachtingen met ontbijt in een tweepersoonskamer (voor een eenpersoonskamer vragen we een toeslag van €160)
 • een lunchpakket op zaterdag en op zondag
 • een avondmaal op vrijdag en op zaterdag
 • koffie en dranken

Niet inbegrepen: overige restaurantmaaltijden of consumpties, verzekering voor mogelijke ongevallen of materiaalschade, vergoeding voor vervoerskosten. 

In het geval dat je niet in de mogelijkheid bent om tot ginds te rijden, kunnen wij transport voor jou organiseren. Enkele weken voor de aanvang van de workshop krijgen, de deelnemers ook de kans om carpooling te organiseren met elkaar. Ter plaatse wordt er ook gecarpoold. 

 

Klimaat, kledij en materiaal

Wat moet je zéker in je reiskoffer stoppen?

 • Een basiskennis fotografie (deze workshop is niet bedoeld voor beginners)
 • Je cameramateriaal (digitale reflexcamera)
 • Een degelijk statief en filters
 • Eventueel een laptop
 • Aangepaste kledij
 • Stevige waterdichte schoenen en laarzen

Goed om te weten: er zullen extra statieven en filters beschikbaar zijn bij de workshop, maar deze worden natuurlijk door de hele groep gedeeld.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons