Roofvogels zijn één van de meest tot de verbeelding sprekende groepen vogels. Ze stralen kracht en karakter uit. Elegantie en souplesse. Toch is het vaak geen evidente klus om er de juiste naam op te kleven. Met deze workshop komt daar verandering in en leggen we je alles wat je wil weten over roofvogels nauwgezet uit... 

 

Leer alles over roofvogels in 1 weekend

Sperwer of Havik? Buizerd of Wespendief? Hoe vaak gebeurt het niet dat er twijfel is bij het determineren van roofvogels? Tijdens dit weekend leer je hoe je roofvogels op naam brengt. Gestructureerd worden alle basisprincipes van roofvogeltopografie, het ruien, hun vorm in relatie tot trek- en foerageergedrag, leeftijdsbepaling en herkenning uitgelegd. Verder gaan we in op het hoe en waarom van roofvogeltrek en geven we al onze geheimen prijs over de allerbeste roofvogelplekjes van de Benelux en omstreken!...

Bovendien trekken we het veld in naar één van de meest roofvogelrijke regio’s van de Lage Landen. De uitgestrekte polder- en getijdegebieden in Zeeland (NL) zijn een mekka voor talrijke roofvogelsoorten. Wat dacht je van Buizerd, Sperwer, Slechtvalk, Torenvalk en Bruine kiekendief. Aangezien we in de trek zitten kunnen we ook hopen op verrassingen als Wespendief, Grauwe kiekendief, een vroege Smelleken en wie weet zelfs een late Roodpootvalk. Ook de Bieschbosch ligt op een boogscheut van ons verblijf. Neusje van de zalm is hier natuurlijk de Zeearend en Visarend, waar we een reële kans op maken. Daarnaast gaan we ook op excursie in de Kempen en hopen we zo op nog meer doortrek en de majestueuze Havik!

 

Onze sterktes

  • begeleiding door roofvogelspecialist Wouter Faveyts
  • ALL IN formule, met uitzondering van transport (2x ontbijt, 2x lunch, 2x 3-gangen menu)
  • kleine groep, persoonlijke begeleiding
  • voor elke deelnemer een moderne cursus 
  • verschillende presentaties die onmiddellijk getoetst worden in het veld!
  • diverse excursies naar Zeeland, de Bieschbosch en de uitgestrekte heidegebieden in de Kempen
  • unieke STARLING sfeer

 

Ervaren begeleider

De workshop wordt in goede banen geleid door niemand minder dan Wouter Faveyts, één van de grootste roofvogelspecialisten van de Lage Landen. Hij is actief bestuurslid van het Belgische avifaunistisch homologatiecommité, schreef talrijke artikels over roofvogelherkenning en vult zijn vrije tijd het liefst met roofvogels kijken. Wouter probeert op een passionele manier zijn roofvogelexpertise over te dragen naar andere vogelkijkers. Met andere woorden: een waar privilege om met hem op stap te gaan!

Inschrijven

Doe mee met deze workshop

350 euro
nog 3 plaatsen
€85.00
Inschrijven voor
31 jul 2018
Begeleider
Wouter Faveyts
Inclusief
Twee overnachtingen op basis van tweepersoonskamer, alle maaltijden (2x ontbijt, 2x lunch en 2x avondeten), uitstekende begeleiding, afgedrukte cursus, inkom voor parken en excursies, garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, uitgaven van persoonlijke aard, reisbijstandsverzekering, annuleringsverzekering, transport (mogelijk op aanvraag).

kaart

Accommodatie en transport

Alle overnachtingen en maaltijden zijn van standaard tot goede kwaliteit. Ook de maaltijden zijn erg verzorgd en van een uitstekende kwaliteit! We overnachten op een strategische locatie vlakbij Bergen op Zoom. Verplaatsingen gebeuren per auto op eigen kracht. Transport kan op aanvraag worden voorzien.

 

Wandelen en doelstelling natuurstudie

De excursies zijn makkelijk. We proberen zoveel mogelijk roofvogels te vinden van diverse leeftijden. Tijdens het weekend leer je hoe je roofvogels moet kijken, determineren, op leeftijd brengen, welke de hotspots zijn, etc.

 

Klimaat, kledij en materiaal

September in de Kempen en Zeeuws Vlaanderen heeft uiteenlopende weersomstandigheden. Daarom is het aangewezen om voorzien te zijn op alle weersomstandigheden (natte, koude, etc.). Een paraplu en stevige stapschoenen kunnen wonderen doen. Een verrekijker is natuurlijk onmisbaar. Een telescoop is handig maar niet noodzakelijk.