Haast niemand associeert Charleroi met een bruisende toeristische bestemming. We denken bij de Waalse stad eerder aan de tragische teloorgang van de mijnindustrie, vergane arbeidersglorie en chronische armoede. Nu de stad goed op weg is om deze reputatie van zich af te schudden, is STARLING er als de kippen bij om nét in te zoomen op die historische elementen. We willen de stille getuigen van het verleden in beeld brengen vóór ze definitief verdwijnen en nemen jullie graag mee op deze unieke UrbEx (Urban Exploring) fotojacht.

 

Een verlaten verleden

Tijdens deze fotografieworkshop ontdek je met een klein groepje de stad Charleroi van een compleet andere kant. We gaan niet op zoek naar hippe stadsvernieuwing en ook niet naar smoezelige buurten. We zoeken bewust oude, verlaten gebouwen en speciaal uitgezochte locaties op die je het gezicht van het verleden tonen. Vele plaatsen staan al jaren leeg. Denk aan een in onbruik geraakt metrostation, een verlaten mijnsite, de terril van Charleroi en een vervallen zwembad.

Fotograaf Thierry Vanhuysse begeleidt de workshop boordevol inspirerende tips en advies om deze bijzondere plaatsen op de gevoelige plaat vast te leggen. Je zal ongetwijfeld met indrukwekkende beelden huiswaarts keren. Kijk maar eens naar de oogst die hij zelf meebracht uit Charleroi.

Fijne extra: je mag je bewerkte beelden achteraf doorsturen naar Thierry. Hij geeft je graag persoonlijke feedback en tips. Super leerrijk!

 

Maak kennis met fotograaf en begeleider Thierry Vanhuysse

Thierry maakte van UrBex-fotografie zijn specialiteit. Het grauwe, het industriële, het verlatene op de gevoelige plaat vastleggen en die foto barstensvol emotie stoppen. Dat kan Thierry als geen ander. Hij heeft dan ook een eigen specifieke manier om te fotograferen, een werkwijze waar alle deelnemers heel wat van opsteken. Zijn fototrips voor Starling naar New York en Tsjernobyl zijn het bekendst, maar ook Brussel en nu dus Charleroi zijn niet te missen.

Thierry maakte verschillende verkennende ontdekkingstochten doorheen Charleroi en selecteerde voor jullie de indrukwekkendste fotolocaties. Hij deed dit samen met semi-pro Olivier Strobbe. Deze jonge getalenteerde fotograaf heeft heel wat in zijn mars en zal ongetwijfeld, samen met Thierry, een enorme meerwaarde betekenen voor deze uitstap. 7 deelnemers, 2 begeleiders! Kortom, een topworkshop.

Interesse?

We houden je op de hoogte

volzet
Begeleider
Thierry Vanhuysse
Inclusief
alle transport (vanaf station Charleroi-Sud), lunch, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.) en een bijdrage aan het garantiefonds, alle onkosten voor de gidsen.
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

kaart

Praktisch

De workshop duur een hele dag.

Start: 8u30

Waar: station Charleroi-Sud

Vervoer: minibus (de locaties liggen te ver van elkaar om te voet te gaan)

Lunch: inbegrepen in de workshop

Einde: 17u (station Charleroi)

 

Kledij en materiaal

Trek stevige en hoge wandelschoenen aan en draag comfortabele warme kledij die vuil mag worden. We begeven ons tenslotte in gebouwen die reeds vele jaren verlaten zijn.

Voorzie een zaklamp, die zal van pas komen.

Breng voldoende fotomateriaal mee: body, lenzen (van groothoek tot telezoom), statief, batterijen en geheugenkaartjes.

Wil je graag (extra) Nikon-fotomateriaal lenen tegen een zachte prijs? Informeer bij Starling!

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons